U19-landstræner: Norge var ikke tre mål bedre end os

0
2547
U19-landsholdet før lørdagens kamp mod Nordirland. Foto: DBU

Men de var bedst på dagen, erkender U19-landstræner Søren Randa-Boldt efter 3-0 nederlaget til Norge ved Elite Round, som koster dansk deltagelse ved sommerens EM

Norge var det bedste hold, men dagens nederlag på 3-0 giver ikke det sande billede af U19-landsholdets sidste kamp ved Elite Round i Norge.

Det mener landstræner Søren Randa-Boldt, som i telefonen fra Norge konstaterer, at Danmark var uheldige:

”Norge var et bedre hold end os på dagen, men man kan sige, at hvor det var stolpe ind for dem, var det stolpe ud for os. De scorer på nogle rigtigt uheldige tidspunkter for os, og vi får ikke udnyttet de chancer, vi får skabt. Vi kunne godt have scoret et par mål,” siger landstræneren.

Hvad var Norge bedre til i dag?

”De var bare mere klar i dag. De vandt flere andenbolde og de pressede bedre, end vi gjorde. Men alligevel havde vi vores muligheder,” siger Søren Randa-Boldt.

Misser EM i Skotland

En sejr ville have sendt Danmark til U19 EM i Skotland til juli, men i stedet blev det den sidste tur med U19-landsholdet for mange af spillerne. Det betyder dog ikke, at det nu er slut med landsholdsfodbold:

”Der er rigtig mange dygtige spillere på det her U19-landshold. Set over hele året har de fleste af dem rykket sig rigtig meget, så jeg er meget fortrøstningsfuld. Vi sender nogle rigtig dygtige spillere op. Nogle af dem vil vi sikkert allerede se sammen med A-landsholdet, når de skal spille mod England,” siger Søren Randa-Boldt med henvisning til A-landsholdets næste testkamp den 25. maj i England.

Landstræneren samlede spillerne til en kort evaluering af sæsonen kl. 22 hertil aften, hvorefter de gik til ro, inden turen går hjem til Danmark onsdag formiddag. Efter tre kampe, hvor det er blevet til 6-0 over Ukraine, 3-1 over Nordirland og så dagens nederlag til Norge.

”Nu skal spillerne hjem til klubberne, hvor mange af spillerne har et hårdt program foran sig i 3F ligaen. Så der er ikke tid til at gå og ærgre sig over det her nederlag i ret lang tid,” konstaterer U19-landstræneren.

FAKTA: NORGE-DANMARK

1-0: Olsen (18.)
2-0: Tvedten (52.)
3-0: Sunde (61. – straffe)