Aabybro Efterskole klar til finalestævnet i skoleligaen

Efter en sikker 5-0 sejr over Klintsøgaard Idrætsefterskole spillede Aabybro sig torsdag eftermiddag som første hold til årets finalestævne i skoleligaen 1.

0
2121

Med flere elitespillere ude var Aabybro ellers forberedt på lidt af en gyser i dagens kvartfinale mod Klintsøgaard Idrætsefterskole. På baggrund af småskader, landsholdsaktivitet og generelt et hårdt kampprogram havde træner Sine Hovensen efter aftale med spillerne i dag valgt at se bort fra tre af holdets profiler – med forventning om, at andre spillere i dag skulle steppe op. Samtidig er holdets normale 6’er Marie Grøn-Iversen stadig ude med en brækket fod, men hun nærmer sig comeback.

Aabybro startede kampen med hurtigt og flot pasningsspil, og der gik heller ikke mere end fem minutter inden den første afslutning faldt efter et godt gennemspillet angreb. Det var således ikke ufortjent, at holdet ved dommerens pausefløjt var foran 3-0.

“Med 4 normale startere ude af kampen er det fantastisk at se, hvordan andre spillere træder i karakter”

Aabybro-træner Sine Hovesen

Den første scoring blev sat ind af den hårdt kæmpende Olivia Veggerby i angrebet, der faktisk lige er blevet en del af Aalborg elitehåndbold, men altså også har særdeles gode evner på fodboldbanen. Nanna Zeidler og Thea Grønborg gjorde det yderligere til 2-0 og 3-0. En meget velspillet 1. halvleg, vurderede Sine Hovesen i pausen, hvor især Thea Grønborg Andersen brillerede på højrekanten. Pausen blev brugt på at finjustere enkelte ting og en aftale om at lukke kampen hurtigt. Klintsøgaard havde inden halvlegen været tæt på at udligne til 1-2, men misbrugte friløberen mod et ellers meget stabilt centralt forsvar i form af Sofie Skree og Sofie Rokkjær, som sjældent gav chancer væk.

Nanna Zeidler scorede hattrick for Aabybro Efterskole i 5-0 sejren over Klintsøgaard

2. halvleg blev hurtig lukket med en 4-0 scoring efter et straffespark begået mod Nanna Zeidler, og som hun efterfølgende selv banker i kassen. Selvsamme Nanna lukker og slukker kampen med sin tredje scoring, og Aabybro vinder fortjent 5-0. En flot kamp af holdet, hvor målscorerne Thea og Nanna kan fremhæves for gode individuelle indsatser, og i målet stod Kristine Møller en flot og fejlfri kamp.

Nu venter en længere kamppause for holdet inden finalestævnet mandag d. 20. maj i Marienlyst.