Arnela Muminović tror på Brøndby som mestre

0
2159
Arnela Muminović ser BSF som et spændende hold. Foto: Steen Trolle

Seks hold står klar med fodboldstøvlerne snøret godt på. Der er nemlig kamp om pladserne i Slutspillet. Fodboldekspert Arnela Muminović står også klar. Dog uden fodboldstøvler, men til gengæld med en stor viden om 3F Ligaen, som hun har brugt til at vurdere, hvilket hold i Slutspillet, der er hendes favorit til at tage guldet, men også til at vurdere Den nye Kvindeliga.  

Af Camilla Bergholm

Græsset står grønnere og grønnere på de danske fodboldbaner, hvilket også betyder, at Slutspillet for alvor er blevet fløjtet i gang. Der er blevet afviklet tre spillerunder, som alle har budt på masser af mål og spændende opgør mellem de seks hold i ligaen. Der er dog stadig tæt løb om flere af pladserne.

Fremtiden kan derfor byde på forskellige scenarier, når Brøndby og Fortuna Hjørring skal kæmpe om guldet, og de resterende hold går efter bronze. Fodboldekspert Arnela Muminović har sine bud på, hvordan Slutspillet udvikler sig, men også vurderinger i forhold til niveauet og Den nye Kvindeliga, som DBU lancerer i august 2019. 

Hvordan vurderer du niveauet i årets Slutpil?

”Det er egentlig, som det plejer at være. Du har Brøndby og Fortuna, der kæmper om guldet, og så har du to-tre hold, der kæmper om bronzen. Måske er der sket et lille nøk op med niveauet i forhold til, at der lidt oftere er nogen af de andre hold, altså BSF, VSK og Kolding, der tager point fra de to store hold. Det sker måske lidt oftere end for eksempel for fem år siden. Og det er selvfølgelig positivt. Men det er ikke et kæmpe skift. Det er dog stadig et stort skridt set i forhold til, hvis vi skal gøre ligaen til mere end sådan et two-horse-race, som det har været i så mange år.” 

Nu siger flere af holdene, at de vil drille de to tophold, Fortuna og Brøndby. Kolding har allerede drillet Fortuna lidt og taget ét point. Tror du, at det kan lade sig gøre at drille dem yderligere? 

”Det kommer an på, hvem de spiller imod, for jeg synes, at Brøndby har været suveræne. Det er mest Fortuna, der har haft lidt problemer. Det er jo fedt, at Kolding går ud og tænker, ’ved du hvad, vi skal ud og vise, hvad vi kan og gå efter at få point.’ Det er den der mentale tilgang til det, der er så super fed. Jeg tror godt, at de kan drille Fortuna igen, for Fortuna har lidt problemer med at score på deres chancer. Men Brøndby er bare stabile, og jeg tror, at de kommer til at køre den på rutinen og på den klasse, de har.”

Et hold som FC Thy-ThistedQ har godt nok tabt deres kampe indtil videre i Slutspillet, men de er alligevel kommet frem til flere store chancer og har presset nogle af holdene. Hvordan vurderer du et hold som FC Thy-ThistedQ?

”Det er så fortjent, at de er kommet med i Slutspillet. Det er et godt organiseret hold. De står rigtig fint defensivt, og de arbejder stenhårdt for hinanden. Det er ikke nogle store profiler, de har, men at have et godt hold kan godt få dig langt i 3F Ligaen, og når jeg mener langt, så handler det om for FC Thy at nå Slutspillet og have nogle tætte kampe og måske få nogle point fra de andre hold, som gerne vil have bronze. Jeg kan sagtens se dem drille nogle hold som Kolding, BSF og VSK. Men deres helt store mål er jo nået: At de skulle være med i Slutspillet. Så det er jo en kæmpe præstation af dem, synes jeg.”

Fodboldekspert Arnela Muminović

Hvordan vurderer du, at de to tophold ser ud?

”Jeg synes, at Brøndby måske lige er de ekstra procenter foran Fortuna. Det baserer jeg også lidt på de tidligere kampe. Men også det her med, at Fortuna har haft udfordringer med at slå de andre hold mere komfortabelt, end Brøndby har gjort. Det er som om, at de skal slide lidt mere for det i nogle kampe. Det bygger jeg også på, at Brøndby har lidt nemmere ved at score. De kan score på forskellige måder fra forskellige spillere. Det skal jo også siges, at Fortuna skaber chancerne, men det kan godt være, at de har brug for de ekstra chancer, og det koster bare i guldkampen. Så for Fortuna at se så gælder det om, at de skal vinde alle kampe fra nu af, så det lægger jo et enormt pres på dem. 

Nu lyder jeg måske lidt bagklog, men selv før den første runde af Slutspillet, der havde jeg allerede Brøndby som småfavoritter, fordi jeg synes, at de ser lidt mere flydende ud i spillet, men også i forhold til at score mål. Brøndby har bare været mere effektive. Og det kan jeg ikke lige sådan se, at det stopper.”

Både BSF, VSK Aarhus og KoldingQ går efter bronze. Hvad bliver afgørende i den strid?

”Det bliver også de indbyrdes opgør mellem de her tre hold, der bliver afgørende. Hvis jeg skal vurdere de tre hold, så har jeg Kolding som den lille favorit foran VSK og BSF bagefter. Kolding har nogle spillere, der kan afgøre det for dem, plus de har en god holdsammensætning og en god organisation. Men jeg tror, at det godt kan blive tæt mellem dem og VSK i forhold til bronzen.

BSF synes jeg overraskede positivt i efteråret. Men de har simpelthen sådan en smal trup. Deres startellever er rigtig fin, og de kan også sagtens spille op imod de andre hold. Selv mod Brøndby og Fortuna. Men når de så mister nogle spillere, har skader eller karantæner, som vi også så mod Fortuna, jamen desværre så falder de fuldstændig igennem. Og det bliver bare deres hæmsko. Desværre, for jeg synes virkelig, at det er et spændende hold.”

Hvem tager guldet?

”Jeg tror, at Brøndby tager den i år. Der er lige de der få procent forskel imellem Fortuna og Brøndby. Jeg synes bare, Brøndby virker lidt skarpere her i år. Så jeg tror, at de tager den, og så må vi se, hvem der tager pokalen i pokaltuneringen.” 

Hvad tænker du om DBU’s lancering af Den nye Kvindeliga?

”Jeg synes, at det er mega fedt, at der bliver ansat en person fra DBU’s side, som udelukkende skal udvikle ligaen. På den måde fornemmer jeg, at de prioriterer både ligaen, men også kvindefodbolden. Hvis vi skal løfte kvindefodbold, så skal vi også løfte ligaen. Det er ikke nok ’bare’ med landsholdet. 

Det er til gengæld nogle ambitiøse mål. Nogle af målene kan godt virke lidt urealistiske i forhold til en femårsplan. Klubberne skal virkelig oppe sig, hvis de skal opfylde de her krav, men det er sådan noget, der skal til. Det er ikke fordi, jeg vil skyde det ned overhovedet, vi skal bare ikke alle sammen tænke ’Nu er der en ny kvindechef, og nu bliver det hele bare godt.’ Der skal en indsats til fra rigtig mange sider. Og jeg håber da blandt andet, at denne her streaming, der står, at der kommer til at være, bliver en kvalitetsstreaming, der kan vises på tv. Der skal være nogle helt klare krav til streaming, så det kan komme ud på nationalt tv, og man bliver mere bevidst om det, og sponsorerne kommer ind og så kører det. Man skal starte et sted, og det er et rigtigt godt sted at starte her med den nye kvindechef, og jeg krydser selvfølgelig fingre for, at det går i den rigtige retning nærmest fra start af.”

Arnela Muminović
Arnela er fodboldekspert på DR og var i sommeren 2016 fodboldanalytiker ved mændenes EM, og hun var med i studiet ved VM i 2018. I 2017 kommenterede hun kvindernes EM. Derudover er hun ekspert hos Mediano. Hun har spillet på både det danske U17- og U19-Landshold.