BSF mister licens: Kun 13 klubber får U18 DM-licens i næste sæson

0
2396
BSFs i en U18 DM-kamp mod Team Viborg i foråret 2019. Foto: Steen Trolle

DBU’s Kvindeeliteudvalg har givet U18 DM-licens til 13 klubber. Ballerup-Skovlunde mister sin licens efter 11 år med hold i den bedste ungdomsrække

Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) har de sidste 11 år været en fast del af landets bedste pigeungdomsrække, men fra næste sæson er det slut. DBUs Kvindeeliteudvalg har netop meddelt, at kun 13 ud af de nuværende 14 klubber får fornyet deres licens til næste sæson. Den klub, der mister sin licens, er Ballerup-Skovlunde Fodbold.

Desuden har VSK Aarhus og Dalum IF/Næsby BK fået afslag på deres licensansøgning. Det betyder, at næste sæsons U18 DM-liga kommer til at bestå af Fortuna Hjørring, FC Thy Piger, AaB, Lyseng IF, Team Viborg, Silkeborg IFQ, Vildbjerg SF, Kolding Q, Varde IF,  Team Odense Q, Brøndby IF, B93 og FC Nordsjælland.

Kvindeeliteudvalget begrunder tildelingen med sportslige krav. BSF er aktuelt placeret på sidstepladsen i U18 DM Ligaen.

“Desuden skal klubben råde over spillere fra årgang 2002 til og med 2004 der aktuelt deltager i DBU`s U15 talenttræning samt på U-landshold. Men selvom de sportslige vurderinger er opfyldt giver det ikke alene tildeling af licens. Krav til træningsfaciliteter, krav til det administrative og ledelsesmæssige krav til det juridiske,” skriver Kvindeeliteudvalget på dbu.dk.

BSF har allerede meddelt, at klubben vil forsøge at få afgørelsen omstødt. FODBOLD FOR PIGER følger op med kommentarer fra BSF.