BSF vil kæmpe videre for at beholde U18 DM-licens

0
2160
BSF har bragt sig foran 2-1 kort før pausen i en kamp mod Varde. Foto: Steen Trolle

Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) vil forsøge at få omstødt Kvindeeliteudvalgets afslag på DM-licens til næste sæson. Klubben advarer om, at DBU med sin beslutning svækker talentudviklingen for pigefodbold på Sjælland

Ærgerligt og ufortjent. Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) er godt skuffet over DBUs Kvindeeliteudvalg, som netop har besluttet, at BSF efter 11 sæsoner i den bedste pigeungdomsrække ikke skal have tildelt licens til næste sæsons U18 DM-liga.

”Dette fravalg af BSF som talentudviklingsklub på Sjælland er vi som klub selvfølgelig rigtig ærgerlige over og synes ikke, det er fortjent efter 11 rigtig gode år i licenssystemet,” skriver BSF i en pressemeddelelse.

Men BSF har ikke opgivet troen på, at klubben kan få endnu en sæson i U18 DM. Klubben skriver i pressemeddelelsen, at den vil forsøge at få omstødt kvindeeliteudvalgets afgørelse:

”Vi vil forfølge muligheden for at få omstødt denne dom hele vejen gennem DBU systemet og vil nu bruge de næste dage til at gennemlæse DBU’s begrundelse for afslaget ligesom vi vil udnytte muligheden for at mødes med DBU’s Kvindeelitegruppe for at få dette uddybet,” skriver de i pressemeddelelsen, som er underskrevet af talentudviklingschef Gert Sørensen og bestyrelsesmedlem Jakob Villadsen.

”Dette fravalg af BSF som talentudviklingsklub på Sjælland er vi som klub selvfølgelig rigtig ærgerlige over og synes ikke, det er fortjent efter 11 rigtig gode år i licenssystemet”

BSF i pressemeddelelse
BSF-AaB. Foto: Steen Trolle

Har mistet 25-30 spillere til andre DM-klubber

Kvindeeliteudvalget begrunder sin beslutning med sportslige vurderinger, herunder en vurdering af spillermaterialet. BSF erkender da også, at 2018-2019 har været under niveau rent sportsligt. Klubben har kun fået to point og scoret otte mål i U18 DM-sæsonen, hvor BSF er på sidstepladsen. Men det hænger sammen med, at klubben over en kort periode har afgivet et meget stort antal spillere til de andre DM-klubber på Sjælland:

”Vi er de første til at erkende at det sportslige niveau ikke har været specielt godt i denne sæson og at resultaterne ikke er fulgt med de anstrengelser som både piger og trænere har lagt i projektet i år. En væsentlig del af forklaringen på dette skal findes i det faktum at klubben har mistet 25-30 elitepiger i årgangene 2001-2003, som over det seneste 1,5 år er blevet trukket til de andre licensklubber på Sjælland,” skriver BSF.

“Vores sportslige niveau er helt i top”

Ifølge klubben er der sat en masse initiativer i gang for at løfte det sportslige niveau, bl.a. er der tilført mange ressourcer på trænersiden.

”Så det sportslige setup i BSF er helt i top og ligger på det plan blandt de bedste i Danmark, hvilket også gennem de sidste 11 år har givet DBU over 100 ungdomslandsholdspillere. Derfor er det også ærgerligt på mere end et plan, at DBU ikke ville give BSF muligheden for at rejse sig igen og vise at vi kan komme stærkt igen på spillersiden,” skriver BSF, som mener, at DBU med sin beslutning svækker kvindefodbolden på Sjælland:

”Der findes stadig masser af talent på pigesiden på Sjælland og det er stærkt bekymrende at man har reduceret mulighederne for at forløse dette talent for en masse piger. Dette syntes heller ikke at være i tråd med at DBU´s visioner om at styrke kvindefodbolden generelt over de næste år. Vi betragter dette som et tilbageskridt i pigetalentudviklingen”.

I alt har 13 klubber fået licens til næste sæsons U18 DM-liga. Ud over BSF har VSK Aarhus og Dalum IF/Næsby BK fået afslag på ansøgninger.

”Så det sportslige setup i BSF er helt i top og ligger på det plan blandt de bedste i Danmark, hvilket også gennem de sidste 11 år har givet DBU over 100 ungdomslandsholdspillere”

BSF i pressemeddelelse