Stor glæde i B73 Damesenior: Endelig har vi to 11-mandshold!

0
2128

Af: Amanda Kieler Andersen, B73

For første gang i mange år har B73 Damesenior endelig nok spillere til at stykke to 11-mandshold sammen. Det bringer stor glæde hos både spillerne og trænerteamet.

KLUBNYT: I flere sæsoner har B73 Damesenior kæmpet for at få spillere nok til at danne to 11-mandshold. Tidligere har der kun været spilllermateriale til et 11-mandshold og et ottemandshold. Men nu er den tid forbi, og hele truppen glæder sig til, hvad det bringer med sig.

“Det gør en kæmpe forskel, at vi nu har to 11-mandshold i B73 Damesenior. Vi har i flere år kæmpet for at få en bredere og mere holdbar trup, og det har vi fået nu, og det er rigtig dejligt,” siger anfører Sine Starup Petersen.

Dameseniors førstehold er her samlet til en taktisk snak, inden turneringens første kamp blev fløjtet igang. Foto: Foto Hansen

“Det har været en hård kamp, men med to 11-mandshold som resultat, er det hele kampen værd,” supplerer holdets træner, Kasper Jensen Larsen.

Hæver niveauet betydeligt

Formanden for kvinde/pige udvalget i B73, Julie Særkjær Mathiesen, glæder sig også over den nye stortrup i B73 Damesenior. Det er nemlig med til at højne niveauet og samtidig gøre det attraktivt at spille fodbold i B73.

“Sæsonen er i fuld gang, og man kan allerede nu se, at den øgede konkurrence på begge hold bærer frugt. Dameseniors 2. hold ligger nummer to i rækken, og 1. holdet har på bare fire kampe scoret seks point og ligger nummer fire i rækken,” fortæller den nyligt indvalgte formand for kvinde/pige udvalget, Julie Særkjær Mathiesen.

Den øgede konkurrence er også én, Sine Starup Petersen har lagt mærke til under træningerne på Stadion Vest.

“Den største forskel, jeg kan mærke, er intensiteten til træningerne. Når man kun har ét hold, er man rimelig sikker på sin plads. Med den nye og brede trup bliver der gået til den på en helt anden måde, og man kæmper mere for at komme i start 11’eren på førsteholdet. Det giver os et helt andet niveau,” siger Sine Starup Petersen.

U18-spillere rykket op

Den store trup er både kommet, fordi der har været en stor tilvækst af nye spiller, men også fordi B73’s U18-spillere i vinters er rykket op til Damesenior. Her er de allerede faldet godt til rette, og de bidrager til det høje niveau.

“At U18 og Damesenior er blevet slået sammen i vinters har medført et markant højere niveau på både 1. – og 2. holdet. Det er tydeligt at se både til træning og til kampene,” fortæller Julie Særkjær Mathiesen.

Desuden hjælper B73’s nyligt indgåede samarbejdsaftale med Skælskør B&I også til bredden og ikke mindst konkurrencen på begge hold. Du kan læse mere om den nye samarbejdsaftale her:

Nye spillere er altid velkomne

Den nye og brede trup betyder dog ikke, at B73 ikke længere har brug for flere spillere. Det er B73’s håb, at de to 11-mandshold blot vil tiltrække endnu flere spillere.

“Vi håber, at tilbuddet om to 11-mandshold vil kunne tiltrække alle de spillere, der går og tænker på, om de skulle starte igen,” siger træneren, Kasper Jensen Larsen.

Den samlede trup træner hver mandag og hver onsdag klokken 18.30-20.30 på Stadion Vest i Slagelse.