Katrine Veje jagter drømmene i Arsenal

0
2308
Katrine Veje skiftede i januar til Arsenal, hvor hun igen har fundet smilet frem på banen og uden for banen. Foto: Kunjan Malde Photography

I januar valgte landsholdprofilen Katrine Veje at skifte de franske omgivelser i Montpellier ud med den engelske topklub Arsenal. Det har betydet en stor forskel for den danske spiller, der nu jagter drømmene og spilleglæden i England.

Af Camilla Bergholm

Det er en smilende, seriøs og jublende Katrine Veje, der kan ses i Arsenal-trøjen, når man gennemgår billederne på hendes Instagram. Under hvert fodboldrelateret billede bruger hun hashtagget #jagterdrømmene. Og det er netop, hvad den efterhånden erfarne fodboldspiller fortæller til Fodbold For Piger, at hun gør i sin nye klub, Arsenal, som hun skiftede til i januar. Men efter en svær tid i Montpellier jagter hun ikke blot drømmene, hun jagter også spilleglæden i den engelske klub. 

Katrine Veje lægger ikke skjul på, at hun havde det svært i Frankrig. Alligevel er fodboldglæden i hendes stemme ikke til at undgå at høre, når hun fortæller om måden, de spiller fodbold på i Arsenal.

”Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke var så begejstret for det franske. Jeg er faldet meget bedre til her (i Arsenal red.). Fodboldmæssigt er det meget mere mig. Måden, vi spiller på, er meget spil, og vi vil gerne have bolden, og så er det ikke så meget tjubang-fodbold, som det var i Frankrig,” fortæller hun.

Sproget gør også en forskel for Katrine Veje, der har nemmere ved at kommunikere med spillerne, trænerne og i det hele taget staben rundt om holdet. Men det har ikke været en dans på roser, for det har også været hårdt at komme ind på ind på holdet midt i sæsonen.

”Selvfølgelig har det også været hårdt, når man skal ind på et nyt hold, og det her hold har spillet sammen i mange år efterhånden, og de kender hinanden. Og så kommer jeg lidt midt i en sæson, så på den måde har det været lidt anderledes, fordi jeg lige pludselig stod der og spillede stort set alle kampe. Det har været rigtigt fedt, men det har også været hårdt at skulle lære et helt nyt hold at kende,” siger Katrine Veje om det at komme til en ny klub. 

Der er ikke tid til at kede sig
Den 27 årige Arsenal-spiller har efterhånden samlet sig en del fodbolderfaring fra udlandet. Hun har spillet i både Danmark, Sverige, USA, Frankrig og nu også England. Tiden i Frankrig var dog hård ved Katrine Veje, men hun tager også noget positivt med fra Montpellier. 

”Jeg har udviklet mig meget personligt, og jeg ved lidt mere, hvad jeg kan holde til, og hvor min grænse går. Så spillede jeg også på et virkeligt godt hold, hvor der var nogle fantastisk dygtige spillere over hele linjen. Så i træningen har jeg også udviklet mig meget, og det har jeg helt sikkert taget med nu her i Arsenal,” fortæller hun.

“Jeg er faldet godt til i Arsenal. Nu har jeg kun været her i tre måneder, og man skal lige finde sin rolle, men det synes jeg, at jeg begynder at gøre. Jeg spiller venstre wingback, og det er jeg rigtig glad for”

Katrine Veje, spiller i Arsenal

Det er noget helt nyt at komme til England, og derfor er der også flere ting, landsholdspilleren skal vende sig til. Men tilfredsheden er tydelig, når snakken falder på, hvordan hun har det på holdet.

”Jeg er faldet godt til i Arsenal. Nu har jeg kun været her i tre måneder, og man skal lige finde sin rolle, men det synes jeg, at jeg begynder at gøre. Jeg spiller venstre wingback, og det er jeg rigtig glad for.”

Men også bare at have en anden dansker på holdet og veninder tæt på i London gør en stor forskel for Katrine Veje.

”Det er dejligt at have Janni (Arnth, dansk landsholdsspiller red.) herovre. Det er vigtigt lige at have én at vende tingene med. Men jeg synes, at jeg begynder at komme ind på pigerne, og så har jeg heldigvis også en masse venner og veninder uden for fodbolden, der bor her i London, så jeg keder mig absolut ikke. Så det er en helt anden hverdag, end jeg havde i Montpellier, hvor jeg kun havde fodbold og var afhængig af besøg, og det synes jeg slet ikke, at jeg er på samme måde her i London,” fortsætter Arsenal-spilleren.

Katrine Veje har gode grunde til at smile. I går sikrede hun sig nemlig det engelske mesterskab sammen med resten af Arsenal-truppen. Foto: Kunjan Malde Photography

Et stærkt hold at være en del af
Med 51 point kan Arsenal med Katrine Veje i truppen efter søndagens kamp mod Brighton & Hove Albion WFC kalde sig engelske mestre. At det går godt for holdet, og at Katrine Veje kommer ind i truppen midt i en sæson, kan godt virke overvældende, og det kan derfor være svært at finde sin rolle. Men det har Katrine Veje taget helt i sit eget tempo.

”I og med at jeg først ankommer i midten af en sæson, kan det godt være lidt svært. Det er jo konkurrencefodbold, og man vil gerne spille, så det er klart, at man lige skulle vise, hvad man kunne, før man fik den respekt fra sine holdkammerater. Jeg vil sige, at jeg har taget det meget stille og roligt og grebet den chance, jeg fik. Det har så båret frugt i og med, at jeg heldigvis stadig spiller,” siger den 27-årige spiller om sin rolle i Arsenal-truppen.

Katrine Veje føler selv, at spillet passer bedre til hende i England sammenlignet med Frankrig. Derudover er det et stærkt hold, hun er kommet ind på, hvilket hun tydeligt kan mærke. Arsenal er et teknisk dygtigt hold, der er gode i deres boldbesiddelse, og som skaber chancerne og scorer mål, forklarer hun.

“På min Instagram bruger jeg tit hashtagget ’Jagter drømmene’, når jeg laver opslag, der har med fodbold at gøre. Det betyder egentlig bare, at man skal tro på sig selv, men også ville det”

Katrine Veje, spiller i Arsenal

Det er ikke kun i Arsenal, at Katrine Veje mærker det høje fodboldniveau. Generelt i ligaen bliver der spillet god fodbold. Og det ser de engelske klubber penge i. 

”Det er store klubber som Manchester City, Chelsea, Arsenal og West Ham, der begynder at investere mere og mere. Man kan godt mærke, at kvindefodbold herovre begynder at røre mere på sig. Med pengene kommer der også mere kvalitet. Dem med de største budgetter har selvfølgelig større chance for at få kvalitet også,” fortæller den tidligere Brøndby-spiller. 

Det høje niveau på banen smitter også af på opbakningen til kvindefodbold på stadion. Der er nemlig altid en del tilskuere på lægterne, når de engelske klubhold spiller. Og udviklingen fortsætter i den rigtige retning, fortæller Katrine Veje.

”Når vi møder Chelsea og City, så har der været cirka 4.000-5.000 tilskuere, for der kan simpelthen ikke være flere på vores stadion. Det er sådan et lille hyggeligt engelsk stadion. Men kvindefodbold er helt sikkert ved at udvikle sig. For eksempel til FA Cup-finalen sidste år var der 40.000 tilskuere. Så jeg tror helt sikkert, at den engelske liga begynder at ville have mange tilskuere og bliver draget af, hvor mange tilskuere hold som Barcelona og Juventus har.”

Drømmer om flere slutrunder med landsholdet 
Katrine Veje er også en velkendt landsholdprofil herhjemme, hvor det er blevet til 117 landsholdskampe. Selvom det allerede er blevet til mange kampe for den 27-årige spiller, er hun stadig motiveret for at trække i den rød-hvide trøje. 

”Jeg motiveres af at komme til slutrunder. Nu missede vi desværre VM, men den slutrunde vi spillede til EM, den var fantastisk. Det føles som om, at det var i går, når man sidder og kigger på billeder. Så det er helt sikkert det, der motiverer mig, at vi skal kvalificere os til slutrunder, og vinde de kampe, der gør, at vi kan komme med,” fortæller Katrine Veje.

Den danske landsholdsspiller jagter både drømmene på landsholdet, men også i sin nye klub. Og det at jagte drømme betyder meget for hende.

”På min Instagram bruger jeg tit hashtagget ’Jagter drømmene’, når jeg laver opslag, der har med fodbold at gøre. Det betyder egentlig bare, at man skal tro på sig selv, men også ville det. Man skal finde ud af med sig selv, hvad man inderst inde vil, for man opgiver rigtig meget, når man lever den tilværelse, som jeg gør. Det er ikke sikkert, at man kan komme til mormors 80 års fødselsdag, bryllupper osv. Man skal indstille sig på, at man også giver slip på nogle andre ting,” siger hun og fortsætter:

“Til gengæld får man nogle fantastiske oplevelser. Blandt andet ved at vinde tilter med landsholdet og på klubplan, men også individuelle præstationer. Det er det, jeg bliver drevet af,” slutter hun med et gåpåmod i stemmen, der skinner tydeligt hele vejen fra England gennem telefonen til Danmark.