Fortuna har Danmarks bedste forsvar

0
2440
Fortuna Hjørrings bagkæde har bare lukket 10 mål ind i 19 kampe.

Fortuna Hjørring er pt. nummer 1 i U18 DM ligaen og har uden tvivl ligaens bedste forsvar. Holdet har bare lukket 10 mål ind i de første 19 kampe – imponerende. FODBOLD FOR PIGER har fanget cheftræner, Nicklas Hougaard, som fortæller om opskriften på ”det perfekte forsvar”

Af Signe Holt Andersen

Fortuna Hjørring har været flyvende i denne sæson og ligger pt. nummer 1 i U18 DM-ligaen. En af årsagerne bag de gode resultater er deres forsvarsmæssige succes. Fortunas defensiv har nemlig bare lukket 10 mål ind i 19 kampe. Derudover, så har holdet bare indkasseret beskedne 2 mål i løbet af år 2019.  

Hårdt arbejde er vejen frem

FODBOLD FOR PIGER har kigget nærmere på Fortunas defensive succes og har taget en snak med holdets cheftræner, Nicklas Hougaard. Ifølge Nicklas, så skyldes de gode resultater hårdt arbejde på træningsbanen, hvor pigerne arbejder disciplineret og fokuseret. 

”At vi ikke lukker mange mål ind, skyldes først og fremmest hele holdets arbejde –  lige fra det første pres og hele vejen ned igennem banen til vores forsvar og målmand. Der er ingen hemmelighed bag vores succes, men vi arbejder hårdt i hverdagen, både med at forbedre os relationelt når vi forsvarer, samt gennem at træne spillernes færdigheder individuelt,” fortæller Nicklas. 

Skulderklap til hele holdet

U18 DM-holdet fra Fortuna Hjørring vandt i weekendens kamp med hele 9-0 over Varde, og endnu engang formåede de at holde modstanderen fra at score mål. Selvom Nicklas er imponeret over hans forsvarsspillere, så mener han alligevel, at de gode resultater er hele holdets fortjeneste. 

Vores opskrift er at vi stræber efter det bedste, og derfor skal vi presse hinanden maksimalt på træningsbanen. Derudover, så er det en gruppe spillere og et hold med en enorm lyst til at vinde, og en vedholdenhed der gør, at man ikke bliver tilfreds og slapper af – også selvom vi er foran eller er i gang med en god præstation. Det perfekte forsvar er et resultat af hele holdets arbejde, ligesom det er hele holdets fortjeneste, når vi scorer mål” lyder det fra Nicklas Hougaard .

Forskellige kompetencer hos spillerne

I forsvarskæden hos Fortuna Hjørring finder man en række spillere, som besidder forskellige kompetencer og kvaliteter. I Fortuna Hjørring går man meget op i at dyrke den individuelle spillers kompetencer samtidigt med at man træner holdet sammen. Derudover, så er videoanalyse og taktiske møder en stor del af hverdagen som Fortuna-spiller. 

Olivia Bergmann er en af klipperne i Fortuna Hjørrings forsvar. Foto: Finn Lassen

”Vores forsvarsspillere er meget bevidste om de forskellige kompetencer de besidder, hvor vi har en god blanding af et højt teknisk niveau, overblik og mod med bolden, samt power og duelstyrke. De kompetencer har vi fået sat sammen på en måde, hvor vi ofte får det bedste frem i hver enkelt af vores forsvarsspillere. Slutteligt arbejder vi både på banen og gennem video med at videreudvikle vores spil og italesætte detaljer og nuancer kollektivt og individuelt, og derigennem forberede os optimalt til hver eneste kamp,” afslutter Nicklas. 

I seneste kamp mod Varde bestod Hjørrings bagkæde af følgende spillere: Freja Sarka (bænk), Emilie Dolleris Billing (start), Laura Jensen (målmand), Julie Haugaard Andersen (start), Siw Schaarup Gilleladen (start), Sofie Chanuphat Christensen (bænk) og Olivia Bergmann (start).

Fortuna Hjørrings U18 DM-hold spiller næste kamp den 19.maj, hvor de på udebane møder IF Lyseng. Her kan Fortuna-pigerne spille sig endnu tættere på DM-guldet.