Ny amerikansk offensivspiller til B.93

0
1111
B.93 møder søndag Farum BK/FCN i Kvalifikationsligaen. Foto: Christian Midtgaard

B.93’s ligakvinder har forstærket sig med 26-årige Shade Pratt fra USA. Hun har spillet i Damallsvenskan og den norske Toppserien

Shade Pratt, 26-årig amerikansk offensivspiller, er nyeste udenlandske navn i dansk kvindefodbold. Hun er netop skrevet kontrakt med B.93 og kommer til Danmark efter ophold i IFK Kalmar i Damallsvenskan og før det i de norske Toppserie-klubber Røa og Stabæk.

Inden da spillede Shade Pratt i Portland sammen med Nadia Nadim for 25.000 tilskuere på hjemmebanen, og de to spillere har stadig kontakt, skriver B.93 i en pressemeddelelse.

I sin universitetstid spillede Shade Pratt for Maryland Terrapin (University of Maryland) og var desuden en meget hurtig 400 meter-løber.

Shade – med det fulde navn Foladhade Annie Evelyn Pratt – kom til B.93 torsdag og var allerede med i 1-1-kampen mod AaB lørdag. Her fik hun 55 minutter på banen og var tæt på at score fra en spids vinkel.

“Hun er en hårdtarbejdende spiller med god speed, et fint touch og kan bidrage med erfaring fra at have spillet på højt niveau,” siger cheftræner Anders Vang.

“Vi ville gerne tilføre yderligere en offensiv spiller til truppen og fik muligheden for at tilknytte Shade. Hun har et højt tempo og er meget direkte i sit spil,” fortæller sportschef Lars Møller.

“Hun er en hårdtarbejdende spiller med god speed, et fint touch”

Anders Wang, cheftræner

Kan godt lide B.93´s spillestil

Shade Pratt fortæller, at B.93’s spillestil med possession-fodbold og ønsket om at præge kampene passer hende godt.

“Jeg kan godt lide stilen med at spille bolden hurtigt videre,” siger hun.

“I B.93 håber jeg på at udvikle mig og selvfølgelig vinde for at komme i den bedste række. Desuden håber jeg på at kunne hjælpe de unge spillere med min erfaring og teknik, men jeg kan også lære af dem.”

At komme til Danmark har ikke været så overvældende for hende, som da hun kom til Norge for to år siden.

“Dengang var det både et kulturelt chok, og jeg var slet ikke vant til at spille udenfor i sne, selv om jeg oprindeligt kommer fra Minnesota (i det nordligste USA), hvor vi spiller indendørs om vinteren,” griner hun.