U17-landsholdet forsvarede sig til superstart på EM

0
2579
Start-11eren til kampen mod Spanien.

“Vi viste i dag at vi kan forsvare os mod de bedste. Nu skal vi vise, at vi også skabe noget,” siger U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen efter dagens 0-0-åbning ved EM mod de spanske europa- og verdensmestre

0-0 mod de spanske europa- og verdensmestre. Meget bedre start ved EM i Bulgarien kunne det danske U17-landshold næsten ikke have ønsket sig. Landstræner Kristian Mørch Rasmussen har da også rost sine spillere, efter søndagens åbningskamp mod Spanien, som giver Danmark et perfekt udgangspunkt før de næste to gruppekampe mod Portugal og Bulgarien.

”Jeg har sagt til spillerne, at i forhold til vores ambition om at kunne spille med de bedste, så er vi halvvejs, for vi viste i dag, at vi kan forsvare os mod de bedste. Så mangler vi bare den anden halvdel, der handler om at kunne skabe noget,” siger Kristian Mørch Rasmussen i telefonen fra Bulgarien.

Klar til kamp. Foto: DBU

Stærk defensiv præstation

For dagens kamp handlede først og fremmest om at forsvare sig. Spanien var på bolden fra start til slut, og det lykkedes kun sporadisk at få vendt spillet. Men takket være en super præstation af Freja Thisgaard i det danske mål og en stærk defensiv organisation, lykkedes det ikke spanierne at score.

”Freja leverede en stor præstation, men hun fik også god hjælp af sit forsvar. Alle gjorde hvad de kunne for at forsvare. Man kan sige, at det taktiske, defensive oplæg hjalp hele holdet,” siger Kristian Mørch.

Freja Thisgaard leverede en så stærk præstation i det danske mål, at UEFA bagefter lavede et interview med den danske keeper om hendes “brilliant clean sheet”. Se det på www.uefa.com

”Men når man forsvarer så intenst, så kan man godt mangle lidt ilt til hjernen, når man får bolden, og vi var ikke helt dygtige i nok og turde ikke nok, når vi fik muligheden fremad banen. Men vi møder også et rigtig godt hold. Spanien er helt sikkert en af EM-favoritterne”.

Hvordan oplevede du kampen fra sidelinjen. Troede du på, at I ville få et point?

”Vi fik en god start på kampen med nogle gode defensive aktioner, der gav noget selvtillid. Så i første halvleg var jeg ikke så nervøs. Men da der var en halv time igen, så vi meget trætte ud. Men så får vi en periode derefter, hvor vi begynder at tro på tingene igen ”.

Halvdelen af tilskuerne til kampen mod Spanien i Bulgarien var fra Danmark. Foto: DBU

Skal vise offensive kvaliteter mod Portugal

Nu der to kampfrie dage, inden Danmark møder Portugal på onsdag kl. 13. Portugal vandt i dag 3-1 over Bulgarien i en kamp, som efter sigende blev overværet af 3000 tilskuere.

”Portugal er ligesom os et hold, der sjældent er med til EM. De har gode individualister, men holdet er lidt delt op i to dele – med nogen, der angriber oppe foran, og nogle der forsvarer nede bag ved. Det er i en kamp som den, at vi skal ud og vise, at vi også kan den offensive del af spillet,” siger Kristian Mørch.

Dagens resultater ved EM. Fra uefa.com

Spillere skal til folkeskoleeksamen under EM

Mandag står den på restitution. Trænerne holder et dialogmøde med de medrejsende forældre, og derefter har spillerne fri til at hygge med deres forældre. Tirsdag starter forberedelserne til onsdagens kamp, men for fire spillere er der andet end fodbold, der fylder. De skal nemlig til folkeskolens afgangsprøve, mens de er til EM. En af spillerne, FC Nordsjællands Kathrine Møller Kühl, har således hele tre skriftlige eksamener de næste tre dage – den ene onsdag formiddag, få timer før kampen.

Hele dagen har du kunnet følge U17-landsholdet på FODBOLD FOR PIGERs Instagram. Sofie Hornemann har lavet en take over og bragt historier fra kampdagen.