Brøndby sikrer sig mesterskabet – VSK Aarhus snupper bronzen

0
1087
Nanna Christiansen scorede til 0-2 i onsdagens kamp. Foto: Steen Trolle

Så blev mesterskabsduellen afgjort. Brøndby kan efter onsdagens kamp kalde sig danske mestre. De nykårede mestre mødte BSF, og her tog Brøndby de tre point, de skulle bruge for at sikre guldet. Fortuna Hjørring må derfor nøjes med andenpladsen, selvom de vandt aftenens opgør mod FC Thy-ThistedQ. VSK Aarhus tog imod KoldingQ, og her tog hjemmeholdet sejren, hvilket sikrer århusianerne bronzen. 

Af Camilla Bergholm

Brøndby har været suveræne i dette års Slutspil. 35 point er det blevet til, og derudover er der ikke én eneste kamp, hvor de har gået derfra med et nederlag. Tabellen viser derfor klart og tydeligt, at Brøndby er danske mestre. Det understregede de også i dagens opgør mod BSF, hvor Brøndby tog tre point. Fortuna Hjørring kan derfor ikke stille mere op, selvom de onsdag vandt over FC Thy-ThistedQ. Kampen om bronzemedaljen var stadig åben inden onsdagens opgør. VSK Aarhus fik dog den dør lukket godt og grundigt, da de vandt kampen mod KoldingQ og tog tredjepladsen. 

BSF – Brøndby (0-3)
Både BSF og Brøndby havde noget at spille for, da de gik ud til aftenens opgør. Brøndby kunne sikre sig førstepladsen og dermed mesterskabstitlen, mens BSF fortsat kunne være med i kampen om bronzemedaljen.

Der skulle dog gå en hel halvleg, før der kom mål på tavlen. Inden da var begge hold kommet frem til chancer. Målet kom efter 57 minutter, hvor Sofie Svava stjal bolden på midten af banen, hvorefter hun spillede Ria Ôling, der fik bolden i mål.

Rekordindehaveren af flest scorede mål i en sæson, Nanna Christiansen, øgede antallet efter 63 minutter, da hun sparkede ude foran feltet, hvorefter BSF-keeperen fik hænderne på bolden, men hun kunne ikke holde den, og bolden endte derfor på den anden side af målstregen. 

Det var Mille Gejl Jensen, der fik det sidste mål sat på tavlen. Det skete 76 minutter inde i kampen på et hjørnespark, hvor bolden havnede hos Brøndbys Mille Gejl Jensen, der sparkede bolden i målnettet.

Brøndby var stærke og viste deres flotte spil, selvom de spillede mod et BSF-mandskab, der kæmpede bragt for at holde Brøndby væk. Men det har vist sig at være en umulig opgave for alle hold denne sæson.

Kampen endte 3-0 til Brøndby. Vestegns-holdet tager derfor guldet, mens BSF må vinke farvel til tredjepladsen. 

Fortuna Hjørring – FC Thy-ThistedQ (4-0)
Det så meget vanskeligt ud for Fortuna Hjørring, hvis de skulle have en chance for at tage mesterskabstitlen. Der skulle et mirakel til, og det kom der ikke fra Brøndby. 

Det lykkedes også udeholdet fra Thy at drille Fortuna Hjørring i første halvleg. De kom nemlig frem til flere chancer. Helt farligt blev det dog ikke, men der skulle alligevel gå 57 minutter, før Hjørring-holdet havde noget at vise de fremmødte tilskuere.

Det skete efter et indlæg fra venstre side af feltet, hvor en FC Thy-ThistedQ-spiller ramte bolden, som gik i mål. Fem minutter senere viste Fortuna Hjørring flot sammenspil, hvor Caroline Hansen til sidst fandt Florentina Olar, der tog et par træk og skød bolden i mål.

Thyboerne kom stadig frem til hjemmeholdets mål, men det var Fortuna Hjørring, der var mest skarpe, når de kom frem på banen. Efter 71 minutters spil lavede thyboerne en fejlaflevering, som Caroline Hansen opsnappede. Tempoet blev skruet i vejret, hun driblede frem på banen og skød bolden ind bag keeperen.

Fortuna Hjørring var dog ikke helt færdige. 84 minutter inde i kampen landede bolden hos Sara Holmgaard efter klumpspil i FC Thy-ThistedQ’s målfelt. Det udnyttede hun og sendte bolden i mål.

Kampen endte med en sejr til Fortuna Hjørring på 4-0.

VSK Aarhus – KoldingQ (3-0)
Der var også noget at spille for i smilets by, da VSK Aarhus tog imod KoldingQ. Her kunne århusianerne sikre sig bronzemedaljen. Begge hold kom ud til kampen og viste, at de ville have de tre point. Derfor skulle der også gå noget tid, før der kom hul på målbylden. 

Det sørgede Christina Ravn for efter 45 minutter, da KoldingQ’s keeper ikke kunne holde på bolden, og den derfor landede hos VSK Aarhus-spilleren, der sendte bolden i mål. 

KoldingQ kæmpede fortsat for at komme frem til modstandernes mål. Det lykkedes dog århusianerne at holde dem væk. I stedet fik hjemmeholdet efter 83 minutter igen sat bolden ind bag KoldingQ’s keeper.

Det stod Jannie Thomsen for, der nærmest fløj gennem feltet, forbi KoldingQ-spillerne og sendte bolden i udeholdets mål. Tre minutter senere var VSK Aarhus igen på pletten. Cecilie Johansen spillede her en hurtigløbende Mathilde Madsen, der skar ind i banen og scorede kampens sidste mål.

Opgøret endte derfor 3-0, hvilket sikrer VSK Aarhus bronzemedaljen.