Mille Gejl om Brøndby-mesterskab: “Vi har et sindsygt stærkt hold”

0
3561
Brøndbyholdet jubler da mesterskabet er i hus. Foto: Steen Trolle

Mille Gejl var igen en af målscorerne, da Brøndby onsdag aften sikrede sig mesterskabet med en 3-0 sejr over BSF. Et super sammenhold er en af hendes forklaringer på, at Brøndby vinder DM-guld

21 sejre, to uafgjorte og nul nederlag. Efter næstsidste spillerunde kan Brøndby se tilbage på en forrygende sæson i 3F Ligaen, og onsdag aften blev der sat tyk streg under præstationen, da holdet på udebane vandt 3-0 over BSF og dermed sikrede sig mesterskabet med seks point til Fortuna Hjørring, som holdet møder i den sidste kamp på lørdag.

Brøndby var dog længe om at komme i gang i onsdagens kamp. Der stod 0-0 ved pausen efter en af sæsonens dårligste halvlege. Men fra starten af 2. halvleg kom der igen fart på Brøndby-maskinen, og med mål af Ria Öling, Nanna Christiansen og Mille Gejl fik Brøndby igen understreget, at holdet har 3F-ligaens i særklasse farligste angreb.

De tre angribere indtager tre af de fire øverste pladser på slutspillets topscorerliste – nummer seks er Brøndbys Nicoline Sørensen – og onsdag aften bombede Nanna Christiansen og Mille Gejl sig op på en fælles førsteplads på listen. De to spillere har nu hver scoret otte mål i slutspillet, og Nanna Christiansen er samlet topscorer i grund- og slutspillet med 28 mål.

Jubel efter en scoring i onsdagens kamp. Foto: Steen Trolle

“Vi har et utroligt godt sammenhold”

FODBOLD FOR PIGER tog bagefter en snak med den ene af målscorerne, Mille Gejl. Hun kom til Brøndby i sommer, og hun har i sin første sæson fået både A-landsholdsdebut og været nomineret til prisen som Årets kvindelige talent ved Dansk Fodbold Award.

Hun giver denne forklaring på, at Brøndby vinder mesterskabet i år:

”Jeg synes vi har et sindsygt stærkt hold. Det kører stort set altid for os, og det skyldes ikke mindst, at vi har et utroligt godt sammenhold. Første halvleg i dag er vel den eneste halvleg, hvor jeg været lidt nervøs. Ellers synes jeg faktisk vi har været overlegne i stort set alle de kampe vi har spillet”.

“Vi har et super sammenhold,” siger Mille Gejl, der kom til Brøndby før denne sæson.

Brøndby kunne have nøjedes med uafgjort for at sikre sig mesterskabet i onsdagens kamp, og det gav nerver på, konstaterer Mille Gejl:

”Der var virkelig nerver på. Vi var påvirkede af, at vi vidste at vi kunne vinde. Vi ville bare have dét mål, men det kunne vi ikke. Det blev lidt for meget med lange bolde. Vi talte så i pausen om, at vi godt lige kunne give det 10 procent mere. At vi skulle smide de nerver, for nu havde vi styr på det. At vi skulle spille vores eget spil. Og da vi så først fik scoret, så kørte det for os igen”.

“Modstanderne ved ikke, hvor de har os”

Hun har denne forklaring på, at Brøndby-angrebet er så giftigt i år:

”Vi er meget fleksible. Vi må gøre det, vi har lyst til. De fire forreste kan spille alle pladser, og det tror jeg gør at modstanderne ikke altid ved, hvor de har os. For vi ligger og bytter pladser hele tiden. Det forvirrer dem,” siger Mille Gejl.

Hun skulle sammen med holdkammeraterne ud og fejre mesterskabet onsdag aften. Men de skal nok være klar til lørdag, og det bliver ikke noget problem at sætte sig op, fastslog hun:

”Det kan vi sagtens, ikke mindst mod Fortuna. Vi vil gerne vise, at vi kan gå ubesejrede gennem hele sæsonen”.

Mille Gejl i aktion i onsdagens kamp. Foto: Steen Trolle

Cheftræner: De her pige er fantastiske at arbejde med

Cheftræner Per Nielsen var enig i, at første halvleg var under Brøndbys normale niveau. Men det skyldes også en bane, der efter hans mening var for knoldet og dårlig til 3F-liga-fodbold, og i hvert fald ikke passede til Brøndbys boldbesiddende og hurtige spillestil. Men bortset fra en halvdårlig første halvleg, så havde han kun lovord til overs for sit nybagte mesterhold:

”Vi har været det bedste hold gennem hele sæsonen og spillet det bedste fodbold i den her liga. Det kan der ikke være to meninger om. De her piger er helt fantastiske at arbejde med. Det sammenhold, den træningsdisciplin og den vindermentalitet, der er, er helt utrolig. Ingen her er tilfredse med det ufærdige. Alle går hele tiden efter at ville gøre tingene 100 procent færdigt”.

Ingen her er tilfredse med det ufærdige. Alle går hele tiden efter at ville gøre tingene 100 procent færdigt”.

Per Nielsen, cheftræner, Brøndby IF

I dominerer topscorerlisten. Hvad er det for et angreb I har?

”Vi har scoret 99 mål i sæsonen. Hvis Nanna ikke scorer, så scorer Mille, hvis Mille ikke scorer, så scorer Ria, og hvis hun ikke scorer, så scorer Nicoline (Sørensen, red.). Vi har så mange spillere, der kan afgøre fodboldkampe, og det har selvfølgelig også været supervigtigt,” lød det fra Per Nielsen.

I onsdagens to øvrige kampe i slutspillet vandt Fortuna Hjørring 4-0 over FC Thy-Thisted, mens VSK Aarhus slog KoldingQ 3-0. Dermed sikrer VSK sig bronzemedaljerne, mens sølvmedaljerne lander i Fortuna Hjørring.

Sammenhold er en af Brøndbys styrker, mener Mille Gejl.