England varmer op til VM mod Danmark

0
1145

England er godt i gang med forberedelserne frem i mod VM. Nu er den endelige trup blevet udtaget, og er klar til at få testet VM-formen af på lørdag mod Danmark. Vi varmer op til testkampen med et nærmere blik på Englands trup.

Den tidligere Manchester United spiller og nuværende engelske landstræner, Phil Neville, har udtaget en engelsk trup der bygger på en blanding mellem erfaring og ny ung kreativitet. I alt skal 11 ud af de 23 spillere med til deres første slutrunde nogensinde.  Se den engelske trup i videoen øverst i artiklen.

Den engelske trup, også kendt som ”the Lionesses” (hunløverne), er spået til at tage medaljer med hjem fra sommerens VM, efter at have vundet bronze for fire år siden. Det bliver derfor også en svær kamp for det danske landshold, når de skal have testet formen af lørdag.

Englands Stjerner

Hvis Danmark skal have et positivt resultat med fra lørdagens testkamp, skal specielt en spiller lukkes ned. Den 25-årige angriber, Nikita Parris blev topscorer for England i kvalifikationen til VM med seks mål. Hun scorede også 22 mål i 23 kampe for Manchester City i den foregående sæson, og skifter nu til de franske Champions League mestre, Olympique Lyon.

Til den britiske avis Independent udtalte Parris at det engelske landshold ”kan udfordre alle hold i verdenen”, efter at de tidligere på året vandt She Believes Cuppen, som bliver holdt i USA mellem de fire bedste landshold i verdenen. Det er derfor et engelsk landshold med høj selvtillid frem i mod testkampen mod Danmark, og frem mod verdensmesterskabet, som starter den 7. juni i Frankrig.

Lær Nikita Parris bedre at kende i klippet her.

Udover Parris, har Fran Kirby også spillet en stor rolle på det engelske landshold, da hun er noteret for flest assists under kvalifikationen. Anføreren Steph Houghton er yderligere en af de vigtigste spillere for England, da hun med sine 104 landskampe bringer erfaring med til slutrunden i juni. 

England under VM

England er i gruppe D under VM sammen med Skotland, Argentina, og Japan. En gruppe som England skal kunne vinde, hvis de vil kæmpe med om medaljerne. Japan bliver Englands største konkurrent i gruppen, da de under de seneste par slutrunder har skabt gode resultater, senest ved at vinde sølv til VM tilbage i 2015.

England og Danmark mødtes også tilbage i 2017 i en testkamp lige inden EM. Et EM der blev historisk for Danmark, som tog derfra med sølvmedaljer over halsen.

Når kampen mellem England og Danmark bliver fløjtet i gang lørdag klokken 14:00, bliver det uden tre faste spillere – Katrine Veje, Nadia Nadim og Teresa Nielsen. Veje og Nadim er ude på grund af skader, mens Nielsen bliver i USA og spiller kamp for sit klubhold, Seattle Reign. I stedet er blandt andet Emma Snerle og Sofie Svava udtaget til truppen. To U-19 landsholdsspillere som landstræner, Lars Søndergaard, har i tankerne til efterårets EM kvalifikationskampe, udtaler han til DR1.