Næsby er gået i udbrud i tæt Kvalifikationsliga

0
1643
Næsby under en kamp i 2019. Foto: Næsby

Næsby står stærkt i Kvalifikationsligaen med 16 point på kontoen og otte point ned til andenpladsen. Det ser altså lovende ud for det fynske hold. Cheftræner for Næsby fortæller, at de er klar til at blive en del af Danmarks bedste kvindeliga, men han er stadig forbeholden, da der er mange gode hold, der kæmper om de to attraktive billetter til 3F Ligaen.

Af Camilla Bergholm

Slutspillet er blevet fløjtet af. Et Slutspil, som ingen fynske hold var en del af. Bolden triller dog stadig i Kvalifikationsligaen, og her er ét fynsk hold tæt på at sikre sig en af de to billetter til Danmarks bedste kvindeliga, som seks hold kæmper om. Holdet med de blå trøjer fra Næsby har kæmpet bragt, og det har givet dem en førsteplads med 16 point i ligaen uden nederlag, men der er dog et stykke vej endnu.

Der er ikke tilfældigt, at det går så godt, mener cheftræner for Næsby, Helge Thomsen. De har nemlig en unikt hold, hvor der samtidig er blevet udvidet med nye spillere, så der er flere at tage af. Derfor er han meget klar i sin sag, når der bliver spurgt ind til, hvorfor det går så godt.

”Holdet ved, hvad de er dygtige til. Vi har ikke nogen stjerner, men de ved, at de skal yde, og de ved, hvad de kan. Vi har også udvidet vores trup, så konkurrencen er blevet stærkere. Vi har ikke kanondygtige spillere, men vi har spillere, der passer godt ind,” siger Næsby-træneren.

Der bliver kæmpet fra alle hold i ligaen. Foto: Næsby

Tager ikke let på de resterende kampe
Selvom Næsby har været stærke i Kvalifikationsligaen, holder truppen fast i de dyder, de har opbygget. Dette tæller blandt andet, hvor mange gange de vil træne om ugen.

”Vi har vist, at man skal fortsætte med at fighte, og så har halvdelen af holdet spillet 3F Liga-bold før. Men de er også her, fordi de ikke vil træne helt så meget. Vi træner de her tre gange ugentligt, så der stadig er plads til studier. Og det holder vi fast i,” siger Helge Thomsen.

“Vi ligger i spidsen, men vi har stadig flere kampe tilbage, så alt kan blive vendt på hovedet”

Cheftræner i Næsby, Helge Thomsen

Næsby ligger godt i toppen, hvor der på nuværende tidspunkt er otte point ned til B.93 på andenpladsen. Alligevel føler cheftræneren sig ikke sikker, da holdene i ligaen indtil videre har spillet tætte og flotte kampe, og det bliver også tilfældet, når de næste kampe bliver fløjtet i gang, mener Næsby-træneren.

”Det er dygtige hold, vi er oppe imod. Det har været meget lige kampe. Vi ligger i spidsen, men vi har stadig flere kampe tilbage, så alt kan blive vendt på hovedet. Det er meget lige hold, hvilket ikke er overraskende. Så selvom vi har klaret os godt, skal vi have point i de sidste kampe, men det vil de andre også have,” fortæller Helge Thomsen om de andre hold i ligaen.

Det er en tæt Kvalifikationsliga med gode hold. Foto: Næsby

”Vi er klar”
Det er nogle stærke hold, der venter Næsby, hvis de ender med at blive en del af Danmarks bedste kvindeliga. Brøndby har været suveræne denne sæson efterfulgt af et Fortuna Hjørring-hold, der også har vist kvaliteter. 

Derudover har et hold som FC Thy-ThistedQ også  overrasket og er gået videre til Slutspillet og har endda taget point fra de andre hold. Det er derfor hårde betingelser at rykke op til. Men her er Næsby-træneren sikker på, at også de har noget at byde ind med. 

”Vi har mange kvaliteter. Teknisk er spillerne måske ikke dygtigere, end de andre, men vi har et godt hold med både unge og rutinerede spillere,” siger cheftræneren.

“Vi er klar til at rykke op”

Cheftræner i Næsby, Helge Thomsen

Det er ikke kun på banen, holdene skal være klar, når de kæmper sig til en plads i 3F Ligaen. Også uden for banen skal holdene være klar, og det gælder også Næsby, hvis de tager den ene af de to pladser. Men de har styr på det, forsikrer Næsby-træneren;

”Økonomisk vil klubben støtte op om det. De er vant til på herresiden at spille i de bedre rækker. Organisationen er også på plads, men profilen vil være den samme.”

Og til spørgsmålet, om de er helt klar, kommer svaret uden tøven.

”Vi er klar til at rykke op,” slutter Helge Thomsen.