MIT EFTERSKOLELIV: Helena Højstrup Nielsen, Lægården

0
3223
Helena Højstrup Nielsen, elev på Idrætsefterskolen Lægården.

Hvordan er livet som fodboldspiller på en idrætsefterskole? Hvis du overvejer at tage på idrætsefterskole, så følg med i denne serie, hvor fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler fortæller om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag Helena Højstrup Nielsen fra Lægården

Navn: Helena Højstrup Nielsen

Alder: Jeg er 17 år gammel

Hjemby: Frøstrup

Efterskole: Idrætsefterskolen Lægården

Klub / række: FC Thy Piger, Liga 1

Position på banen: Midtbane

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville udfordre mig selv både socialt, fagligt og fysisk. Det at møde nye mennesker har altid været utrolig spændende, så det har også været en kæmpe grund. Derfor behøver man ikke nødvendigvis at vælge en efterskole, hvor man allerede har en masse bekendtskaber, fordi man møder rigtig mange nye venner for livet. Så ville jeg gerne bruge et år på at udvikle mig fysisk i forhold til mit fodboldforløb.

Derfor blev det Lægården:

Jeg valgte Lægården, fordi jeg kender en, som gik her for et par år siden, så derfra havde jeg hørt rigtig mange gode ting om Lægården. Så jeg tog ned for at kigge på skolen, og vendte hjemad med en følelse af, at det var den helt rigtige skole for mig. Lægården har lige de kvaliteter, som jeg ønskede.

Helena træner på Lægården.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste ved at være på efterskole er helt klart, at det hele er samlet på et sted. Det at ens venner altid er lige ved siden af en døgnet rundt, er virkelig det fedeste, plus fodboldtræningen og skoleundervisningen er samlet på et sted, og det bliver ikke lettere at komme til. Selve efterskoleoplevelsen er noget, som jeg aldrig ville have været foruden, og det synes jeg, at alle skulle have muligheden for at opleve.

Nævn en super oplevelse fra dit år på efterskolen:

Når jeg tænker tilbage på vores kampe i løbet af året, så kan jeg virkelig mærke, hvor meget vores pigehold har udviklet sig. Vi havde en hård start, hvor vi ikke helt kunne finde hinanden, og vi havde alle svært ved at starte på et nyt hold med nye mennesker. Det har vi vendt om, og vi har virkelig udviklet os til et hold. Så der er mange gode oplevelser, men jeg vil mene, det at vi har formet os til én enhed, har været den største.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Vi, piger, bor på fire- eller tomandsværelser. For pigerne er det i hvert fald super godt arrangeret, fordi vores gange og værelser ligger helt tæt på hinanden, så der er et kæmpe samarbejde og fællesskab mellem pigegangene. Det er super hyggeligt, fordi man kommer mange forskellige personligheder ved.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Imens jeg går på efterskole, spiller jeg ikke klubfodbold. Jeg prøvede at spille i en klub lige udenfor Holstebro, men jeg valgte at droppe det for at fokusere på mit efterskoleophold. Dengang jeg spillede klubfodbold, kunne man sagtens få det til at fungere, men det handler om at prioritere, hvis man ønsker at spille begge dele.

Lægården set fra oven.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Fodboldtræningen på Lægården har givet mig mange forskellige oplevelser og egenskaber. Vi startede året med et hold, som havde mange forskellige niveauer og kvaliteter. Træningerne er meget varieret, så derfor er der forskellige øvelser fra gang til gang. Det er både sjovt og hyggeligt med den tilpas mængde seriøsitet. På Lægården har vi trænere, som går op i at dygtiggøre sine elever på den bedst mulige måde, så det gør også træningerne meget federe.

Din plan efter efterskolen:

Lige nu har jeg endnu ikke besluttet, hvad jeg vil med min fodbold. Jeg vil rigtig gerne spille efter efterskolen, men om jeg får tid til det, må tiden vise.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Jeg vil sige, at man skal være åben for nye udfordringer og holdkammerater. Efterskole er en virkelig god mulighed, hvis man ønsker at prøve noget nyt og anderledes, end det man kommer fra. Det er både anderledes, fordi man får et helt nyt hold med et sæt nye holdkammerater, og fordi man skal få det hele til at fungere. Træningen er måske heller ikke helt det samme, så der kan man også blive udfordret og blive dygtigere på nogle andre fokusområder. Efterskole kan helt klart anbefales.

Træningen på Lægården er meget varieret, fortæller Helena.