Sofie Junge trives i Juventus

0
1941
Sofie Junge får to år mere i Juventus.

Sofie Junge har haft en succesrig halvsæson med Juventus. Hun scorede blandt andet et afgørende mål foran næsten 40.000 tilskuere og vandt ”the double”. Hør om Junges hverdag i Juventus, hendes fremtidsplaner og bedste råd til unge piger som drømmer om en professionel karriere.

Den 28. april kunne Sofie Junge og resten af Juventus holdet kalde sig vindere af Coppa Italia efter en sejr over rivalerne fra Fiorentina.

”Det var en kæmpe forløsning og stor glæde”, fortæller Junge om følelserne der gik igennem hende da dommeren fløjtede kampen af. Coppa Italia sejren var Juventus’ anden titel i sæsonen, og kunne efterfølgende kalde sig vindere af ”the double”.

Juventus er en af de klubber i Europa som satser på at blive en magtfaktor indenfor Europæisk kvindefodbold i den nære fremtid, hvilket er noget der kan mærkes på seriøsiteten omkring holdet. Junge fortæller blandt andet at de har faciliteter på lige fod med herreholdet, som huser stjerner som Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala og Giorgio Chiellini. Derudover er der ikke mindre end 12 forskellige ledere med til hver kamp, somindebærer alt fra cheftræner og assisterende træner til fysioterapeut, læge og holdleder.

Sofie Junge (t.h.) og hendes holdkammerater i Juventus

Matchvinder foran 39.000 fans

En af de mest omtalte øjeblikke i Juventus’ sæson, var da holdet for første gang nogensinde skulle spille på Allianz stadionet i Torino. Stadionet som ellers kun Juventus’ herrehold spiller på. 39.027 fans var mødt op til det vigtige topopgør mellem Juventus of Fiorentina. En sejr til Juventus ville betyde et større forspring på førstepladsen i ligaen, mens en sejr til Fiorentina ville lukke hulletop til Juventus.

”Det var et virkeligt stort og rørende øjeblik”

Sofie Junge

I sidste ende blev det Juventus der løb med sejren, da ingen mindre end den danske landsholdsspiller Sofie Junge scorede i det otteogfirsende minut. Når man spørger ind til oplevelsen, fortæller Junge med stolthed i stemmen, ”det var et virkelig stort og rørende øjeblik. Jeg vidste nærmest ikke hvordan jeg skulle reagere, men det blev til en masse jubel”. Junge havde aldrig før prøvet at blive matchvinder, så at det skulle ske i en så vigtig kamp, foran så mangemennesker, ”var kæmpestort”, fortæller Junge.

Se Junges mål, udtalelse og højdepunkter fra den historiske kamp

Balance mellem træning og hvile

Tilbage i 2016 fik Junge en hjernerystelse der holdte hende ude i halvandet år, og ifølge hende selv tog det to et halvt år før hun var kommet sig helt. Selvom Junge ikke længere mærker så meget til hjernerystelsen, giver Juventus’ træningsstil en god balance mellem at træne optimalt, men også at få nok hvile.

Juventus har et træningspas om dagen, men en gang om ugen har de et ekstra, som består af styrketræning. En træningsdag starter med skadesforebyggende træning og slutter med udstrækning. Holdet har som udgangspunkt fri en gang om ugen. Hver dag efter træning, er der frokost for hele holdet, hvilket Junge benytter sig af inden hun tager hjem på sit hotel, eller videre til italiensk undervisning.

”Det har virkelig været en god tid de sidste fire måneder”

Sofie Junge

Fremtiden

Junges kontrakt udløber til juli, og hun er derfor i gang med forhandlinger om en ny kontrakt. Om det bliver med Juventus eller en ny klub er stadig uvist, men hun håber snart at have styr på fremtiden. Junge kan sagtens se sig selv blive længere i klubben, og håber at holdningen går begge veje.

For Junge er der tre vigtige ting i hendes beslutning om at vil blive i Juventus, ”jeg trives her, synes at jeg udvikler mig og ser et stort udviklingspotentiale for holdet”. Derudover nævner Junge også stabiliteten ved at blive i Juventus, som noget der tiltrækker hende. Inden for de sidste to år, har Junge skiftet klub tre gange. Ved at blive i Juventus skal hun ikke til at tilpasse sig til en ny klub igen, og kan i stedet fokusere på sin egen og holdets udvikling.  

Selvom der er travlt på træningsbanen, er der også tid til sjov. Sofie Junge (t.h.) ude og opleve omgivelserne.

Lige meget hvad fremtiden bringer for Junge, er det med sikkerhed i stemmen, at hun siger om Juventus, ”det har virkelig været en god tid”. Noget der giver god mening efter at være blevet italiensk mester, italiensk pokal mester, og matchvinder foran 39.000 tilskuere.

Selvom store drømme allerede er gået i opfyldelse for Junge, stopper hendes drømme ikke her.På klubplan er Junges største drøm at vinde Champions League, mens hun med landsholdet gerne vil komme med til et OL. Hun er dog klar over at der er lang vej, ”først skal vi komme med til et VM og klare os godt der.” Hendes mere kortsigtede mål med landsholdet er at kvalificere sig til EM som bliver spillet i England i 2021.

”Lysten skal være det der driver det”

Sofie Junge

Når Junge bliver spurgt, hvad man som ung pige skal gøre, for at blive professionel fodboldspiller, er et af hendes vigtigste råd at have det sjovt. Man skal gå ud og spille i frikvartererne og hjemme i haven. Jongler, og spil op ad en mur, for at få så mange boldberøringer som muligt. Vigtigst af alt ”lysten skal være det der driver det”, afslutter Junge.