Danskere skal hjælpe FC Fleury 91 til den franske top

0
2410
Stine Larsen er en ud af tre danske profiler, som efter sommerferien tørner ud for franske FC Fleury 91

Tre danskere har skrevet under på kontrakt med det franske midterhold, FC Fleury 91. Ambitionerne er store for klubben, som vil op og blande sig med topholdende i ligaen. Dette er målet, efter bare to år i den bedste franske liga.

FC Fleury 91 er ikke en klub med en lang historie. Klubben blev først stiftet i 2003, og i 2017 lykkedes det så den unge klub at rykke op i den bedste franske liga, Division 1 Féminine. I de få år, at FC Fleury 91 har været blandt de 12 bedste hold i Frankrig, er det ikke lykkedes for dem at ende højere end en ottende plads. Dette skete i deres første sæson i ligaen.

Klubben vil dog ikke længere nøjes med bare at være en del af den bedste franske liga – de vil kunne drille topholdende. Derfor har de nu forstærket sig med nye spillere til den kommende sæson. Deriblandt er tre danskere, Rikke Sevecke, Cecilie Sandvej og Stine Larsen.

Høje ambitioner og mere udfordring

Netop Stine Larsen har vi fanget til en snak omkring klubskiftet. Hun er dybt begravet i eksamenslæsningen, for snart bliver hun færdig med sin bachelor i bygnignsdesign.

En timing der ifølge Larsen ”passer helt perfekt”.  For med en snart afsluttet uddannelse, et overstået skadesforløb og en lang historie i Brøndby, er Larsen nu klar til nye udfordringer, både personligt og fodboldmæssigt. Udfordringer hun håber, at FC Fleury 91 kan give hende.

Det var bevidst at Larsen valgte at skrive under på en toårig kontrakt med et fransk midterhold, da håbet er at det kan give en masse spilletid, og dermed blive ved med at udvikle sig på og uden for banen.

Det at få en professionel hverdag, hvor Larsen ”kan ligge alle sine kræfter i fodbolden” og ”prøve kræfter af mod nogle af verdens bedste spillere”, var en stor del af beslutningen om at flytte til FC Fleury 91. Derudover nævner Larsen også FC Fleury 91s ambitioner som værende attraktivt for valget af ny klub.

At to andre danskere, Rikke Sevecke og Cecilie Sandvej også flytter til klubben, gjorde at valget for Larsen om at takke ja til kontrakten lettere. For efter så mange år i Danmark, giver det noget tryghed at hun ikke er helt alene.

Stine Larsen ser frem til nye udfordringer og personlige oplevelser i det franske.

Udvikling er det vigtigste

Netop det at skulle forlade Brøndby efter 11 år i klubben, er som Larsen beskriver det ”forfærdelig hårdt”. Hun understreger dog også, at det ikke bliver et farvel, men i stedet et ”på gensyn”, når hun skifter den gule dragt ud med den sort/røde.

Selvom det bliver et hårdt ”på gensyn”, er det vigtigste for Larsen dog at blive ved med at udvikle sig, og derfor er hun bevidst om, at skridtet til Frankrig er det rigtige.

Larsen håber at kunne bidrage til, at FC Fleury 91 opnår de ambitioner der er for klubben, samtidig med at hun selv bliver ved med at udvikle sig. Udvikling er en vigtig ting for en beskeden Larsen, som nævner netop dette, når man spørger ind til hendes mål. Hun håber at udvikle sig nok til en dag at komme til en storklub og spille Champions League. Ifølge hende selv, er det mål dog ”længere ude i fremtiden”.