MIT EFTERSKOLELIV: Emma Ringgaard, Lyngs Idrætsefterskole

0
2863

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Emma Ringgaard, Lyngs Idrætsefterskole

Navn: Emma Ringgaard

Alder: 16 år

Hjemby: Vilsund V.

Efterskole: Lyngs Idrætsefterskole

Klub / række: Fc Thy piger / liga 1 (sidste år) – i år kun fodbold på Lyngs

Position på banen: Midterforsvar

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole, for at få et godt år med både fodbold, gymnastik og ikke mindst en masse nye mennesker, hvor det er ikke kun var skole der var fokus.

Derfor blev det Lyngs Idrætsefterskole:

Jeg valgte Lyngs Idrætsefterskole, da jeg elsker at spille fodbold, og gerne ville udvikle mig mest muligt. Der er sport næsten hver dag. Udover fodbold kan jeg rigtig godt lide gymnastik, hvilket der også er på skolen, hvor vi har gymnastik fast 3 gange om ugen. Alle er med og det gør vores fællesskab bedre og bedre. Lyngs er ikke kun en efterskole der går meget op i sport, det faglige er også en vigtig faktor, hvilket jeg synes er godt, og så kommer man hellere ikke helt væk fra seriøsiteten, som man højst sandsynligt møder fremover.

Træning på Lyngs.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste ved at være på efterskole, er at man får skabt mange nye venskaber, der forhåbentlig holder efter skoleåret. Jeg elsker generelt sport, og det er der hele tiden mulighed for, hvilket er noget af det bedste. En anden positiv ting er, at man bliver mere og mere selvstændig. Man kan ikke bare spørge mor til råds, man bliver nødt til at klare det selv.

Nævn en sjov/stor/super oplevelse fra dit år på efterskolen:

Jeg synes vi har haft mange store, gode og sjove oplevelser. Vi har været på to aktive ture hele skolen, en uge på øen Playitas, og så 3-4 dage i sneen nede i Wargrain i Østrig. Begge nogle fantastiske oplevelser, med masser sport, gode minder, fis og ballade. Vi har lavet en fantastisk opvisning i BOXEN, hvilket var en ubeskrivelig oplevelse med mange mennesker og en fantastisk opbakning, smil, gode serier, gode spring, alt var som det skulle være. Så over til fodbolddelen. Vi har kvalificeret os til final four i VM, derefter kommet på en 2. til VM, og derfor har vi så kvalificeret os til DM, som der skal spilles slut i maj. Vi er også gået videre til semifinalerne i skoleligaen, efter to gode playoff-kampe.

Styrketræning.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

På Lyngs fik vi lavet nye værelser til skoleåret 18/19, hvilket er helt fantastisk. Vi har det system, der hedder kuber, hvilket er vores kontaktgrupper. Det vil sige at hver kube har en kubemor, for pigernes vedkommende, og en kubefar for drengene. På de gamle gange har vi fire pigekuber og fire drengekuber, hvor der bor otte mennesker i hver kube, og der bor man så på tomandsværelse. Jeg bor i det ”nye”, som vi kalder det, hvilket kun er firmandsværelser, og her har vi også fire pigekuber og fire drengekuber. Min kube er dog lidt speciel, da vi er et ekstra værelse, så det vil sige vi er 12 piger i kuben i stedet for otte. Jeg elsker mit værelse, selvom jeg dog bor på værelse med ene håndboldspillere. Vi klinger meget godt med hinanden, og har forskellige personligheder, der bare passer sammen som en helhed.

Jeg elsker mit værelse, selvom jeg dog bor på værelse med ene håndboldspillere.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Jeg har fået tilbuddet fra min gamle klub om at træne 1-2 gange om ugen hjemme, og så træne på skolen de resterende dage, hvor jeg også skulle spille kamp i weekender osv. Det valgte jeg fra, fordi jeg ikke ville misse så meget af efterskolelivet. Muligheden for at kombinere de to ting er der, men det er op til en selv, hvad man mener der er bedst.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Fodboldtræningen på skolen er virkelig god, fordi den har været med til at jeg er gået igennem en stor udvikling. Jeg startede med at spille på andet holdet, hvor jeg allerede der følte at jeg blev bedre. Og det gjorde jeg, for ikke langt inde i skoleåret, kom jeg på førsteholdet, hvilket var mit mål hjemmefra. At blive god nok til at komme på førsteholdet. Min udvikling forsatte og jeg endte med at være i startelleveren, og nu er jeg fast i den. Grunden til min udvikling, var at jeg ville det, jeg satte mig et mål og var fokuseret til træningerne, hvilket jeg så har fulgt. Trænerne spiller også en stor rolle i min udvikling, da de altid kommer med en god og kvalificeret træning.

Din plan efter efterskolen:

Efter mit år på efterskole, skal jeg tage en ungdomsuddannelse i Thisted, hvor jeg skal passe skole, arbejde og så selvfølgelig have plads til fodbold. Fokus bliver nok på uddannelsen, og så tager jeg det lidt som det kommer.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Gør det, det er den fedeste oplevelse, venskaber, oplevelserne, fællesskabet, jeg kunne blive ved, det er alt i alt en ubeskrivelig dejlig tid man kan se frem til. Ja, i starten er man selvfølgelig nervøs, og nogle kan få hjemve, men giv det en chance, for det skal nok ende godt alt sammen.

“Gør det – det er den fedeste oplevelse” siger Emma Ringgaard til andre, der overvejer at tage på efterskole.