Farum BK/FCN og Næsby trækker fra i toppen af Kvalifikationsligaen

0
1729
Næsby under en kamp i 2019. Foto: Næsby

Der blev søndag spillet tre kampe i Kvalifikationsligaen. Her lykkedes det Farum BK/FCN at fastholde førstepladsen med en sejr over B.93. Næsby kunne søndag forblive på andenpladsen efter en sejr mod Vildbjerg. I Aalborg overtog Odense Q tredjepladsen, da de tog tre point mod AaB.

Af Camilla Bergholm

AaB – Odense Q (3-5)

AaB tog søndag imod Odense Q, hvor der var lagt op til et spændende opgør. Selvom AaB gik ind til kampen på ligaens sidsteplads, havde de ugen forinden vist, at de godt kan presse topholdene. Her lykkedes det nemlig først Farum BK/FCN at tage sejren i sidste minut.

Samtidig var det en vigtig kamp for Odense Q, der er med helt i toppen af rækken. Og det er nu, det for alvor spidser til. Det beskriver Sofie Søderholm fra Odense Q også på klubbens hjemmeside, hvor hun kalder den sidste tid ”alt eller intet”. 

Det var Odense Q, der kom bedst fra start, da de efter 13 minutter fik sat bolden ind bag AaB’s keeper. Det mål stod Laura Petersen for. Fem minutter svarede AaB igen. Her scorede Gry Thrysøe til 1-1. 

Odense Q var ikke tilfredse med at gå til halvleg med den stilling. 43 minutter inde i kampen sendte Tenna Kappel nemlig kuglen i målnettet. 

Der var spillet fem minutter af anden halvleg, da Kamilla Jensen spillede Sandra Jakobsen, der scorede til 3-1. To minutter senere svarede hjemmeholdet igen. Her lagde Emma Nøddelund op til Emilie Thygesen, der satte bolden ind bag Odense-keeperen.

68 minutter inde i kampen var det Odense Q’s Sarah Sundahl, der fik sendt bolden i hjemmeholdets mål. Sidst i kampen lykkedes det Kamilla Jensen at udvide føringen efter en assist af Sandra Jakobsen. 

AaB fik efter 87 minutter reduceret med en scoring af Amina Leto. Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og den endte derfor 5-3 til Odense Q.

B.93 – Farum BK/FCN (0-2)

Der var lagt op til en interessant og udfordrende kamp, da B.93 søndag tog imod Farum BK/FCN. Nordsjællænderne har vist en stor udvikling siden deres første kampe i Kvalifikationsligaen, hvilket inden dagens kamp havde sikret dem førstepladsen. 

B.93 har også sat fart på udviklingen af kvindefodbold. Med flere nye spillere har det været en spændende konstellation at følge. Det var inden søndagens kamp blevet til en tredjeplads, og de havde derfor en masse at kæmpe for i kampen. Og troen på en plads i 3F Ligaen var også til stede ifølge Anders Vang på deres Facebook-side.

I søndagens opgør var det dog Farum BK/FCN, der viste sig stærkest. Der var spillet 25 minutter, da Ásla Johannesen sendte bolden i nettet. 

Der skulle gå et godt stykke af anden halvleg, før der igen blev scoret. Det skete med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid, hvor Tiffany Weimer scorede til 2-0.

Det lykkedes ikke holdene at få sendt bolden yderligere i mål. Kampen endte derfor 2-0 til Farum BK/FCN, der nu har et godt udgangspunkt inden sidste kamp mod Næsby.

Næsby – Vildbjerg (3-1)

Næsby har spillet imponerende fodbold denne sæson. De har dog tabt point i de seneste kampe, hvilket lagde et pres på spillernes skuldre i søndagens opgør mod Vildbjerg. Udeholdet fra Vildbjerg har også vist sig farlige i flere kampe. Hjemmeholdet skulle derfor ikke tage nemt på dagens modstander. 

Det gjorde Næsby heller ikke. De kæmpede sig til et mål efter 16 minutter, hvor Lærke Bruun bragte Næsby foran. Majbritt Henningsen udvidede to minutter senere føringen, da hun sendte bolden i kassen til 2-0. 

Hjemmeholdet var ikke færdige. De kæmpede sig til endnu et mål i første halvleg. Målet stod Louise Larsen for, da hun scorede til 3-0.

Vildbjerg fortsatte med at kæmpe, hvilket gav pote sidst i kampen. Efter 72 minutter fik udeholdets Julie Lind nemlig bolden ind bag Næsby-keeperen.

Vildbjergs mål blev det sidste i kampen, og opgøret endte derfor 3-1 til Næsby.

Farum BK/FCN og Næsby holder fast i de øverste placeringer, mens Odense Q følger trop på tredjepladsen. Foto: Screenshot fra DBU’s hjemmeside.