Flotte mål og dramatik i weekendens Kvalifikationsligakampe

0
1641
Sarah Sundahl i kamp for Odense Q. Holdet vandt lørdag 2-1 over Vildbjerg. Fotograf: Iver Tidemand.

Kvalifikationsligaen er gået ind i den afgørende fase. Med kun tre runder tilbage var det vigtige kampe, de seks hold gik i møde i weekenden. Spænding og dramatik var da også kendetegnet ved de tre opgør, der endte med flotte mål og tre point til B.93, Odense Q og Farum BK/FCN.

Af Camilla Bergholm

B.93 – Næsby (2-1)
Der var spænding til det sidste i lørdagens kamp mellem B.93 og Næsby. Men det var alligevel B.93, der sikrede sig sejren og dermed de tre point.

Hjemmeholdet kom ud til lørdagens kamp med stærk fysik og en gejst til at sikre sig kampens tre point. Derfor var de også farlige, når de kom tæt på modstanderens mål. Næsby pressede dog også på for at komme frem på banen. Det gav dem en chance efter 28 minutter. Her stod de tæt på B.93-spillerne på hjemmeholdets banehalvdel, hvorefter de vandt bolden og fik skudt på mål. Men den københavnske keeper stod i vejen.

B.93-truppen er dog også kendetegnet ved at presse godt på, hvilket de gjorde helt frem til halvlegens slutfløjt. Inden da nåede de at komme frem til udeholdets mål og få sendt et skud af sted. Det blev dog ikke et farligt skud, og Næsby-keeperen kunne samle bolden op uden besvær.

B.93 kom stærke ud til anden halvleg og sad allerede fra starten af på bolden. Det gav pote efter 11 minutter. Anna Tørsløv sparkede et hjørnespark ind i Næsbys målfelt, hvor Emma Holmskov stod klar til at heade den ind. 1-0 til B.93.

Hjemmeholdet fortsatte herefter med at være på bolden, og 65 minutter inde i kampen var de igen klar foran fynboernes mål. Anna Tørsløv satte fart i et angreb, efter hun stjal bolden fra Næsby-spillerne på midtbanen. Hun løb bolden frem på banen og ned til udeholdets målfelt, hvor Paola van der Veen stod klar. Hun holdt bolden tæt på kroppen, snød forsvaret med en smuk finte og skød på mål. Helt klart ét af de flottere mål, der er scoret i dette års Kvalifikationsliga.

Næsby kom efterfølgende mere med ind i kampen, hvortil de fik skabt flere chancer. Det førte til, at udeholdet efter 86 minutter fik et hurtigt angreb stablet på benene. Efter et skud på mål, som blev reddet af B.93-keeperen, stod Lærke Bruun klar til at følge op, og kuglen kom sikkert i mål. Reducering af Næsby.

Udeholdet satte speederen i bund og pressede på for at udligne. Det lykkedes dog ikke, og kampen endte 2-1 til B.93, som fik en vigtig sejr.

Vildbjerg – Odense Q (1-2)
Selvom Vildbjerg befinder sig på ligaens femteplads, har de før vist, at de godt kan være farlige og ikke lade sig skræmme af de andre hold. Det viste de igen lørdag, da de tog imod Odense Q. Fynboerne endte dog med at vise sig stærkest i sidste ende og tog sejren med hjem til Odense.

Første halvleg var præget af chancer fra begge hold. Der blev gået til den, hvilket resulterede i flere gode angreb og omstillingsspil fra begge mandskaber. Men det lykkedes alligevel ikke holdene at være helt skarpe og udnytte de chancer, de fik skabt. Første halvleg endte derfor uden mål.

Efter 50 minutter viste Vildbjerg, hvor farlige de kan være. Et hjørnespark sendte bolden ud til Michelle Sandfeld, der stod placeret lidt uden for feltet. Herfra ramte hun bolden perfekt og sendte et hårdt skud op i nettaget. 1-0 til hjemmeholdet.

Vildbjerg fastholdte efterfølgende presset, men også Odense Q viste, at de ville frem på banen. Og det lykkedes dem flere gange. Selvom fynboerne sad på meget af spillet, holdt Vildbjerg dem fra at score. Udeholdet kom dog tæt på et par gange, men der skulle gå 83 minutter, før der skete noget på måltavlen.

Det stod Malaika Hashmi for. Ligesom ved Vildbjergs mål ramte hun bolden perfekt, og sendte den i kassen. Udligning. Tre minutter senere var udeholdet igen på mærkerne. Her fik Tenna Kappel en lang bold i dybden, som hun udnyttede og sendte udenom Vildbjerg-keeperen. 2-1 til Odense Q.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og opgøret endte derfor 2-1 til Odense Q.

Farm BK/FCN – AaB (2-1)
AaB overraskede i søndagens kamp mod Farum BK/FCN. I næsten hele kampen var det lykkedes dem at holde hjemmeholdet nede, men et frispark i de sidste sekunder, sikrede sjællænderne tre point til kontoen.

Det var en rodet forestilling i de første 15 minutter af kampen, hvor det ikke lykkedes nogen af holdene at sætte et ordentligt spil sammen. Efter 17 minutter fik AaB plads, hvilket endte med et skud på mål. FCN-keeperen stod dog klar med en flot redning.

19 minutter inde i kampen fik AaB hjørne. De havde allerede vist sig at være farlige på deres hjørnespark, men uden at få bolden i mål. Denne gang var dog anderledes. Stine Nauer stod for at eksekvere hjørnesparket, men ikke nok med det. Hun fik den sendt direkte ind over FCN-keeperen og ind i mål. 1-0 til AaB.

AaB pressede efterfølgende yderligere på, og de spillede flot sammen, mens Farum-spillerne fortsatte med deres mange misforståelser. 26 minutter inde i kampen fik Tiffany Weimer dog en stor chance, men det blev kun ved chancen. Herfra begyndte hjemmeholdet at blive farlige og komme mere frem på banen.

Efter 30 minutters spil endte et godt opspil af Farum BK/FCN hos Tiffany Weimer, der skød bolden sikkert ind bag udeholdets keeper.

Selvom hjemmeholdet havde udlignet, var det et flot forsvarsspil, AaB viste, som låste Farum-spillerne fast. Alligevel kom sjællænderne efter 50 minutter frem til en stor mulighed, hvor Brianne Reed kom først på bolden og headede mod mål, men keeperen var i vejen. Fem minutter senere var det Tiffany Weimer, der igen ville forsøge sig og sparkede en fantastisk afslutning mod mål, men overliggeren tog fra.

Begge hold viste gode takter i anden halvleg, hvor især AaB gjorde det svært for hjemmeholdet. Farum BK pressede dog også på, men det lykkedes AaB at holde dem fra de store chancer. I stedet kom de også frem på banen.

Simone Andersen ville ikke, at kampen skulle ende uden flere mål. I sidste øjeblik fik Farum BK/FCN et frispark lige uden for udeholdets målfelt. Et frispark, som Simone Andersen satte hårdt og præcist ind i målnettet. Et fantastisk frisparksmål, der sikrede hjemmeholdet vigtige point.

Kampen endte dermed 2-1 til Farum BK/FCN, som samtidig indtager førstepladsen i ligaen.

Farum BK/FCN overtog førstepladsen efter deres sejr søndag. Også B.93 følger godt med på tredjepladsen. Foto: Screenshot fra DBU’s hjemmeside.