MIT EFTERSKOLELIV: Mille Grave, Hjemly Idrætsefterskole

0
3425

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Mille Grave, Hjemly Idrætsefterskole

Navn: Mille Grave.

Alder: 16 år.

Hjemby: Bogense.

Efterskole: Hjemly Idrætsefterskole.

Klub / række: Næsby / Dalum, U18 liga 1

Position på banen: Kant, kan spille begge sider.

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole, da jeg gerne ville prøve noget nyt. Jeg ønskede at blive mere selvstændig, samt møde en masse nye mennesker. Jeg følte mig end ikke klar til gymnasium og syntes derfor, det var en god mulighed for at blive mere klar og modne.

Derfor blev det Hjemly Idrætsefterskole?:

Jeg valgte at gå på Hjemly af flere grunde. Jeg havde hørt meget godt om fodbolden på Hjemly, lærerne og generelt bare miljøet. Jeg lagde meget vægt på at finde en efterskole, hvor miljøet også var i orden – altså fællesskabet skulle være godt. Jeg går også rigtig meget op i min fodbold og ville derfor gerne finde en efterskole, hvor jeg følte jeg havde mulighed for at udvikle mig. Det fik jeg indtrykket af, at jeg kunne på Hjemly, og det har jeg aldrig fortrudt.

“Jeg havde hørt meget godt om fodbolden på Hjemly, lærerne og generelt bare miljøet,” fortæller Mille Grave.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste ved at være på efterskole er at alt er samlet et sted. Dine venner, skolen, trænerne og lærerne. Du har alle dine venner omkring dig og har altid mulighed for at være sammen med dem – du kan bare gå hen til dem. Skolen og lærerne er også på stedet, det hjælper enormt meget fagligt. Du har altid mulighed for at tage fat i en lærer og få lidt ekstra hjælp, hvis der er behov for det.

Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:’

En af de største og sjoveste oplevelser jeg har haft i forbindelse med mit efterskoleophold, er nok skiferien. Det var min første gang på ski, men bestemt ikke den sidste. Jeg havde det så sjovt, lærte som sagt at stå på ski, men også at snakke med en masse andre fra skolen. Vi blev blandet på kryds og tværs og sov derfor sammen med nogle andre end vores normale roomies. Det er også noget vi alle sammen ser tilbage på med et kæmpe smil på læben – vi hyggede os og lavede en masse anderledes ting. Dem, der havde styr på det med at stå på ski, trænede en masse sværere ting sammen med nogle at de gode instruktører, der var med, og os der aldrig havde været på ski før, skulle først lige til at lære det – vi lærte det dog hurtigt. Det er helt sikkert en tur jeg aldrig vil glemme og noget, der har sat sit præg på mit efterskoleophold.

“Træningen er meget varieret, og vi laver en masse forskellige ting,” fortæller Mille.

Føler lidt det hele har været en stor oplevelse. Vi er nu ved at være nået ved vejs ende, og jeg har oplevet så mange forskellige ting. Jeg har fået nogle fantastiske bekendtskaber, personer jeg aldrig ville glemme og nogle, der betyder rigtig meget for mig. Jeg har oplevet, hvad det vil sige og været et stort hold; vi er mange unge mennesker på et sted, der skal få det hele til at hænge sammen og gå op – det er et stort puslespil, der skal løses i sidste ende. Jeg har som sagt været på skiferie med hele skolen, men udover det har jeg også været i USA med fodboldpigerne, vi har haft elevfester, de sjoveste aftner på værelset og ikke mindst lavet en masse sjove ting, jeg ikke ville være foruden.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Vi bor på tremandsværelser, og det fungerer rigtig godt. Jeg havde mange bekymringer inden jeg startede omkring tremandsværelser. Det er jo et dumt tal, og der kan hurtigt blive opdelt. På mit værelse har det egentlig været fint. Vi har haft vores op- og nedture, det har været hårdt i perioder og svært at overskue, men det har altid løst sig. Du kan ikke undgå at blive lidt træt af hinanden, når man går op og ned af hinanden 24/7, du er dog indforstået med, at det er tremandsværelser fra start af, og det kommer derfor ikke som noget chok, når man sådan starter.

Træning på Hjemly Idrætsefterskole.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Jeg troede faktisk, da jeg startede, at jeg ville træne hjemme i min klub en gang om ugen, og jeg havde snakket med Merete, som er vores fodboldtræner, om det, og hun støttede selvfølgelig op omkring det.  Men da vi så startede, og vi havde en masse ting at se til, havde jeg slet ikke behovet for at komme hjem og træne. Jeg havde nok i træningen her på Hjemly og tænkte slet ikke over træningen hjemme i klubben. Jeg spiller stadig kampe for min klub i weekender, og hvis det passer, så også i hverdagen – det fungerer rigtig godt.

Jeg spiller stadig kampe for min klub i weekender, og hvis det passer, så også i hverdagen – det fungerer rigtig godt.

Mille Grave, Hjemly Idrætsefterskole

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Fodboldtræningen på Hjemly er rigtig god, og noget jeg altid ser frem tid. Træningen er der, du får lov til at spille fodbold, som er det du elsker, og du får lige en pause fra alt det faglige. Træningen er meget varieret, og vi laver en masse forskellige ting.  Trænerne er også rigtig gode til at lave forskellige øvelser med os, så det ikke bliver alt for ensartet. Træningen har været med til at udvikle mig som spiller, både fysisk og mentalt. Jeg har fået et meget bedre overblik på banen og er opmærksom på ting, jeg aldrig har tænkt på før. Fysisk er jeg kommet i bedre form, det siger lidt sig selv, eftersom vi træner 5 gange om ugen. Mine tekniske færdigheder er også blevet bedre – vi laver mange forskellige tekniske øvelser, og vi udvikler os derfor hurtigt.

Hjemly Idrætsefterskole set fra oven.

Din plan efter efterskolen:

Efter efterskole starter jeg på Tietgen Business, som ligger inde i Odense. Tietgen Business er en uddannelse, der har fokus på handel, og generelt er den bare meget business orienteret. Jeg ser rigtig meget frem til at starte, da jeg føler mig klar til det, og da det er noget, jeg har lyst til. Da jeg startede på Hjemly, var jeg 100 på, jeg bare skulle på Nordfyns, som er en STX, der ligger i nærheden af mig. Med tiden fandt jeg ud af, at det ikke var det, jeg havde lyst til, og ikke var det, der ville gavne mig mest – derfor valgte jeg Tietgen Business i stedet – også kendt som EUX Business.

Hvis du har modet og lysten til at blive bedre og udvikle dig personligt og fodboldmæssigt, så skal du tage på efterskole, lyder opfordringen fra Mille.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Hvis du har modet og lysten til at blive bedre og udvikle dig personligt og fodboldmæssigt, så synes jeg helt sikkert, du skal gøre det. På Hjemly har jeg udviklet mig ekstremt meget på begge punkter, det gælder bare om at have ja-hatten på og turde tage chancer – sådan kommer du længst. Hvis du ikke føler dig helt klar til Gymnasium, eller hvad du nu skal, er det også en måde at modne på. Lysten til fodbold er også en stor fordel at have med sig, når man starter på efterskole, generelt bare lysten til at dyrke det linjefag du nu vælger. Det er nemmere at udvikle sig, have det sjovt og ville træningen, hvis det er noget du elsker. Det er også 5 gange om ugen vi træner, så det skal helst ikke være noget, du er træt af.