HB Køge Pigefodbold  sikrer sig oprykning til 1. division og fejrer oprykningen med indgåelse af aftale med spansk samarbejdspartner

I sæsonens tredjesidste kamp mod Skjold sikrede HB Køge Pigefodbolds kvindeseniorer sig oprykning til 1. division. HB Køge Pigefodbolds koordinator Søren Østergaard siger om oprykningen:

HB Køge Pigefodbold begyndte egentlig som et projekt, der havde til hensigt at tilbyde lokale piger et setup, der betød, at de ikke behøvede at sidde på motorvejen for at være en del af ambitiøst fodboldmiljø.

Ret hurtigt blev vi dog klar over, at projektet kunne ende som en blindgyde, hvis vi ikke også samtidigt begyndte at satse på seniorfodbold, og oprykningen til 1. division er kulminationen på et seniorprojekt, som vi begyndte for to år siden.

Oprykningen betyder, at vi forhåbentligt også fremadrettet kan være et attraktivt miljø for spillere med ambitioner om at spille fodbold på et fornuftigt niveau.

Dagen efter oprykningen tog koordinatoren sammen med kvindeholdets trænerteam til Malaga for at indgå en samarbejdsaftale med Malaga-klubben C.D. Tiro Pichon om udveksling af trænere, træningslejre, muligheden for at sende spillere til prøvetræning i Malaga CF m.v.

Vi har haft stor glæde af vores partnerskab med MSV Duisburg, som har betydet at vi har kunne trække på deres trænerkompetence og har kunne sende spillere til prøvetræning – og vi glæder os over, at vi har fået den samme mulighed i Malaga, fortæller Jonas Nielsen, der allerede har sendt de første spillervideoer af sted til Spanien, og som sammen med cheftræner Jano Nissen ser frem til at byde trænere fra den nye samarbejdsklub velkommen til at være en del af forberedelsen til den nye sæson.