Københavnerklub tager på træningstur til Island

0
2812
Holdfoto med nogle af pigerne fra Vestia, som i disse dage er på Island.

U15/U16-pigerne fra Vesterbroklubben Vestia bruger Kristi Himmelfarts-ferien på en træningstur til Island

Omkring 20 spillere i københavnerklubben Vestia, der har hjemme ved Enghave på Vesterbro, spiller lige nu fodbold under helt andre himmelstrøg, end de er vant til. Spillerne fra Vestias U15/16-hold er på Island, hvor de bl.a. spiller træningskampe mod to lokale klubber. Turen er blevet mulig, takket være sponsorater af Estate Mæglerne på Vesterbro og Select Technica, som har leveret træningstøj.

”Vi har blandt andet valgt Island, fordi de har stort fokus på at udvikle børne- og ungdomsfodbold og har UEFA-uddannede børne- og ungdomstrænere. Vi vil gerne inspireres,” fortæller Gry Freja Skovsted fra Vestia.

Vestias U15/16-hold består af spillere, der har spillet sammen på holdet i 3-11 år. De har aldrig været opdelt i 1., 2. eller 3. hold og har fokus på både det sociale og på at udvikle dygtige teknikske spillere.

”Selvfølgelig er pigerne ikke allesammen lige dygtige og entusiastiske fodboldspillere, derfor har vi tilbudt dem, der havde lyst, at de kunne spille med drengene i drengerækken. Vi har haft et samarbejde med drengeholdet på årgangen under (05-erne) om at stille med mix-hold i drengerækken, hvor vi kom med hhv. 7 drenge- og 7 pige-spillere. Det har været sjovt og udviklende for både piger og drenge,” fortæller Gry Freja Skovsted.

Foto: Vestia