KoldingQ er klar til tre pokalfinaler – og kan nå fire

0
1660
BSF spillede senest U18 DM i 2019, hvorfra dette billede stammer. Modstanderen var KoldingQ. Arkivfoto: Steen Trolle

KoldingQs U18, U16 og U15 har kvalificeret sig de jyske pokalfinaler og torsdag kan U14 også indløse en finalebillet

Der står KoldingQ på årets udgave af DBU Jyllands pokalturnering. KoldingQ har indtil videre kvalificeret sig til U15-, U16- og U18-finalerne, og på torsdag kan klubben kvalificere sig til den fjerde finale. Det sker, når KoldingQs U14-hold spiller semifinale mod AaB.

KoldingQs U18DM-hold spillede sig i finalen med en sejr på 2-3 ude over Fortuna Hjørring. Forinden var det blevet til sejre over Varde IF (5-1) og AaB (3-0). Finalen, som spilles tirsdag d. 11/6 på JYSK Park kl. 19.00, står mod Silkeborg IFQ.

U16-holdet startede sit pokaleventyr med en 2-0 sejr over FC Horsens. Herefter gik turen til VSK Aarhus (4-1) og Varde IF (2-1). Nu venter Fortuna Hjørring i finalen, som spilles onsdag d. 12/6 på Havndal Stadion Kl. 19.00.

KoldingQs U15 møder FC Horsens i finalen, der spilles tirsdag d. 11/6 kl. 19.00 på Autocentralen Park (Kolding Stadion). Vejen hertil er gået via en 2-0 sejr over Silkeborg IFQ og en 7-2 sejr over FC THY piger.

Hvis U14-pigerne slår AaB i semifinalen på torsdag, venter Vildbjerg IF i finalen. Vejen til semifinalen er gået via en 3-5 over Grenaa efter straffesparkskonkurrence og en 7-2 sejr over FC THY Piger.

Klubformand: Fantastisk præstation

”Det er ikke mindre end fantastisk, at Koldings eneste eliteklub i fodbold i den grad sætter byen på Danmarkskortet. Vi er i klubben mega stolte over, det fantastiske træner/leder/hjælper setup der er og ikke mindst alle de fantastiske elitepiger, der arbejder røven ud af bukserne og lever et elite liv med alt hvad det indebærer – afgrundsdyb respekt fra Bestyrelsen,” siger formand for KoldingQ, Niels Sterndorff, i en udtalelse.

Der spilles i alt fem pigefinaler i DBU Jyllands pokalturnering. Den femte finale står i U13-årgangen mellem Egebjerg IF fra Horsens-kanten og FC Thy Piger. Den finales spilles den 12. juni på kunstgræsbanen i Mejrup.

”Det er ikke mindre end fantastisk, at Koldings eneste eliteklub i fodbold i den grad sætter byen på Danmarkskortet.

Niels Sterndorff, formand for KoldingQ