Toptrænere fra amerikanske universiteter kommer til Danmark

0
2187
CSUSA teamet afholder for første gang nogensinde en showcase i USA, hvor trænere fra nogle af de bedste amerikanske universiteter er repræsenteret.

CSUSA afholder den 4. juli showcase i København, hvor toptrænere fra amerikanske universiteter skal se topspillere fra Danmark slå sig løs på fodboldbanen. Her skal trænerne beslutte hvorvidt de danske talenter passer ind på deres hold, og dermed om spillerne bliver tilbudt et scholarship.

For første gang nogensinde, afholder CSUSA (College Scholarship USA) en showcase i Danmark, hvor de har inviteret danske elite spillere til at deltage, samt amerikanske trænere fra nogle af de største og bedste universiteter i USA.

Blandt spillerne som deltager i showcasen den 4. juli, er spillere fra Odense Q, Brøndby IF, Kolding Q og FC Nordsjælland. Hovedsageligt er der tale om piger der spiller u-18 DM, men nogle af dem er også allerede en del af deres klubs 1.dvisions- eller 3F-liga hold.

Universiteter som Kansas State University og University of Kentucky er nogle af de skoler som er fysisk repræsenteret ved showcasen. På de to skoler går der henholdsvis 24.000 og 30.000 studerende, og er dermed nogle af de største skoler der kommer til Danmark. Mindre skoler, som Elon University, hvor der går omkring 6.000 elever vil også være til stede under showcasen.

Udover de mange skoler som kommer til København for at overvære showcasen, vil der også være en del trænere, som vil se med online, når CSUSA streamer deres showcase. Derudover vil videomaterialet blive vist til andre trænere i USA på et senere tidspunkt.

Jeppe Marquardsen (nederst i midten) og Frederik Frankman (nederst til højre) arbejder med de danske atleter, som gerne vil til USA. Fælles for alle på CSUSA teamet er, at de alle selv har gået på college i USA.

Stor mulighed for spillerne

Mulighederne for at blive scoutet af en god skole, er dermed store. Dette er også er et af formålende med showcasen. Jeppe Marquardsen, sportskonsulent hos CSUSA, udtaler blandt andet, at formålet med showcasen er at give de piger der gerne vil til USA, ”en unik chance for at møde nogle af disse trænere og øge interessen for netop dem [de danske spillere, red.] på det amerikanske college fodboldmarked, inden vi går videre i forhandlinger for dem og finder nye trænere som netop mangler en sådan spiller”.

Det er ikke alle spillerne repræsenteret ved showcasen, som allerede har i tankerne at tage til USA og studere. Derfor er et andet formål for CSUSA også, ”at gøre de piger opmærksomme på de muligheder de har, hvis de gerne vil spille fodbold på højere plan, under bedre vilkår, samt få en uddannelse og en oplevelse for livet med en masse personlig udvikling og international erfaring”, udtaler Marquardsen.

Hvis man er interesseret i at høre nærmere om det at læse og spille fodbold i USA, kan man kontakte CSUSA på enten frederik@csusa.dk eller jeppe@csusa.dk og læse mere på www.csusa.dk