VSK Aarhus-anfører har aktiv sommer i vente

0
1908
Christina Ravn i aktion for VSK Aarhus. Foto: Iver Tidemand

Der var kamp om pladserne i forårets Slutspil. Efter sæsonens slutfløjt blev pladserne fordelt, og VSK Aarhus snuppede bronzen. Christina Ravn og de århusianske spillere kunne derfor gå på sommerferie med en flot placering. Men der er ikke tid til at hvile på laurbærrene. Formen skal nemlig holdes vedlige. 

Af Camilla Bergholm

Varmen har lagt sig som et tæppe over det danske land og understreget, at sommeren er over os. Det betyder også, at de sidste kampe i Slutspillet for en måned siden blev fløjtet af.

I den forbindelse tog Brøndby førstepladsen, Fortuna Hjørring snuppede andenpladsen og VSK Aarhus kunne gå på sommerferie med en tredjeplads. Selvom der er gået lidt tid, siden Slutspillet blev afgjort, ser Christina Ravn fra VSK Aarhus stadig tilbage på de sidste kampe med et stort smil.

”Det var helt fantastisk at slutte med den placering. For et år siden havde vi ikke troet på det, så det er gået over al forventning. Da vi gik på vinterpause, tænkte vi godt nok, at det her, det kan vi godt, så målene blev justeret undervejs. Men det var bare super fedt at lukke den med 650 tilskuere og efterfølgende tre afslutningsfester,” siger den århusianske anfører med begejstring i stemmen. 

Det var i det hele taget et godt forår for VSK Aarhus. Der var dog nogle bump på vejen, hvor de blandt andet tabte til oprykkerne FC Thy-ThistedQ i starten af Slutspillet. Men holdet kom godt igen, og de fik samlet sig oven på Thisted-kampen, fortæller Christina Ravn og fortsætter:

”Det har været en kort sæson, men alle har præsteret. Også de nye folk, der er vant til at starte ude og pludselig skulle starte inde, har gjort det godt. Der har virkelig været en form for samhørighed. Når folk er blevet skadet, er andre trådt til.”

Der er blevet gået til den i dette års Slutspil. Her i en kamp mellem Fortuna Hjørring og VSK Aarhus. Foto: Jess Madsen.

Både leder på og uden for banen
Selvom fodboldsæsonen er sat på pause, skal der stadigvæk knokles for den århusianske anfører. Hun er nemlig projektleder i en IT-virksomhed, hvilket også skal passes hen over sommeren. Men det er et arbejde, hun sætter stor pris på, da hun kan tage lederrollen med ind på arbejdspladsen og på den måde engagere folk til at performe deres bedste.

“Vores fysiske træner, som også er holdlæge på U19-landsholdet, har givet os programmer”

Christina Ravn, spiller VSK Aarhus

Christina Ravns kæreste er også ansat i en lederstilling, og derfor er der ikke planlagt den store ferie i år, da arbejdet skal passes. Lidt skal sommeren dog bruges på, men med et nybygget hus og arbejde er der nok at se til.

”Feriemæssigt bliver det måske lidt kedelig i år. Vi havde snakket om at skulle til Bali eller Japan. Men vi har besluttet, at vi tager til Vejlefjord, får noget massage og finder os selv lidt. Så tager vi nok nogle dage til København og Hamborg. Men vi har også et forholdsvist nybygget hus, hvor der er noget ukrudt, der skal ordnes,” siger hun.

Så kom medaljerne om halsen efter en flot sæson og en sejr på 3-0 over FC Thy/Thisted! ⚽️🥉🥳

Slået op af VSK Aarhus – Kvindeliga i Lørdag den 11. maj 2019
Det var glade VSK Aarhus-spillere, der fik overrakt medaljerne.

Træningen skal vedligeholdes trods ferie
VSK Aarhus holder pause i uge 26, 27 samt uge 28, og så starter træning op igen i uge 29. Det betyder dog ikke, at spillerne kan lægge sig fladt ned og holde helt fri. Der skal stadig trænes for at holde formen vedlige. Og det har Christina Ravn sørget for at få ind i sine planer.

”Vores fysiske træner, som også er holdlæge på U19-landsholdet, har givet os programmer. Tre forskellige slags løb i løbet af en uge og så noget tung styrke og noget eksplosivt. Jeg vil gerne arbejde med min fart, så han har lagt et sprintprogram, som jeg bruger. Ellers går jeg til crossfit, og det er så fedt. Det giver mig noget andet, så hele kroppen bliver brugt godt. Vi har også fået introduceret forebyggende knæøvelser med elastik,” fortæller hun om træningen i sommerperioden. 

“Det er svært at sige på nuværende tidspunkt, hvad vores målsætning er. Vi skal se holdene lidt an”

Christina Ravn, spiller VSK Aarhus

Der bliver altså gået til den. Også selvom det ikke kun er på fodboldbanen. Det skyldes, at århusianerne skal være klar til den kommende sæson, hvor der venter hold som Brøndby og Fortuna Hjørring, der har vist høj kvalitet denne sæson. Men også hold som KoldingQ og BSF står klar til at tage point fra VSK Aarhus. 

FC Thy-ThistedQ har vist, at også de kan vinde, og Odense Q er kommet tilbage i Kvindeligaen efter et forår i Kvalifikationsligaen. Den nordsjællandske klub Farum BK/FCN er kommet ind fra siden og har taget én af billetterne til ligaen. Der er altså masser af hold, der står klar til at gøre det svært for århusianerne. 

”Det er svært at sige på nuværende tidspunkt, hvad vores målsætning er. Vi skal se holdene lidt an. Vi har Brøndby og Fortuna i de første kampe. Men jeg er spændt. Det er dog svært at sige, når der også kommer hold op som FCN, for hvad kan de ikke lige blive til?” slutter hun, inden hun vender tilbage til haven, der skal passes og en velfortjent ferie, der skal afholdes.