Sofie Svava skifter til svensk fodbold

0
2782
Sofie Svava i aktion for sin tidligere klub, Brøndby, i Champions League. Foto: Steen Trolle

Svensk avis afslører, at Brøndby-profil har skrevet under med FC Rosengård

Den svenske topklub FC Rosengård får endnu en dansk profil i truppen. Det er 18-årige Sofie Svava, der i følge den svenske avis Sydsvenskan har skrevet under med FC Rosengård, der har både Sanne Troelsgaard og Mie Leth Jans på holdet.

“Jeg vil prøve noget nyt i en ny liga. Den svenske liga er meget bedre end den danske. I Danmark er der kun to hold, som for alvor giver hinanden modstand. I Sverige er der større bredde,” siger Sofie Svava til Sydsvenskan.

Den offensivt indstillede venstreback ses i følge Sydsvenskan som naturlig afløser for new zealandske Ali Riley, der ved før sæsonstart skiftede til Chelsea.

Sofie Svava, som i foråret har spillet både U19- og kvindelandskampe, beskrives af Sydsvenskan som et dansk supertalent. Hun begynder allerede i denne uge med at træne med sine nye, svenske holdkammerater.

Sofie Svava skiftede til Brøndby IF i 2017. Tidligere har hun spillet i BSF og B.93.