MIT EFTERSKOLELIV: Rakul Mikkelsen, Hellebjerg Idrætsefterskole

0
5319

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Rakul Mikkelsen, Hellebjerg Idrætsefterskole

Navn: Rakul Mikkelsen
Alder: 16
Hjemby: Thorshavn
Efterskole: Hellebjerg Idrætsefterskole
Klub / række: Argja Bóltfelag – B række
Position på banen: Midtbane

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg ville opleve noget nyt, og komme væk fra min normale hverdag. Jeg ville lære mig selv bedre at kende og få nye venskaber. Jeg ville også på efterskole for at blive bedre til at spille fodbold.

Derfor blev det Hellebjerg:

Jeg valgte Hellebjerg, fordi jeg ville gå på en efterskole, der gik højt op i sporten og kosten. Det synes jeg at Hellebjerg lever op til. Jeg mærker i hverdagen hvor højt Hellebjerg går op i kost og hvor vigtigt det er at man bevæger sig.

Det bedste ved at være på efterskole:

Jeg elsker, når vi lave fællesaktiviteter om aftenerne. Jeg elsker at være til fodboldtræning, og at være ude til kampe og stævner. Noget af det bedste er også fritiden, hvor jeg hygger mig meget med mine venner.

Noget af det bedste er fritiden, hvor der hygges med vennerne, fortæller Rakul.

Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:

Vores linjetur til Barcelona var en mega fed oplevelse. Vi hyggede os rigtig meget, og oplevede meget sammen, som vi ikke havde før, bl.a. at se FC Barcelona spille en kamp inde i Camp Nou, hvilket var en kæmpe oplevelse.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Skolen er ret stor, så vi bor lidt rundt omkring. Det er ret forskelligt hvordan man bor, nogen bor på gang, og nogen bor i huse. Jeg bor i hus, som jeg er ret glad for. Vi har er godt fællesskab i hele huset, hvor alle kan snakke sammen, vi er ret mange, men vi er alle en kæmpe familie.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Jeg spiller kun fodbold på skolen. Da jeg kommer fra Færøerne er det ikke så nemt for mig, hvis jeg skulle hjem at spille fodbold af og til.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Jeg har lært meget mere om mig selv som fodboldspiller. Jeg ved at jeg kan præsse migselv meget mere end jeg var klar over. Fællesskabet på holdet gør det hele, om man gider at spille eller om man ikke har lyst.

Din plan efter efterskolen:

Min plan, er at tage tilbage til Færøerne, og tage alt med mig som jeg har lært på Hellebjerg. Jeg skal på STX, og i fritiden har jeg tænkt mig at tage tilbage til min gamle klub og spille fodbold.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Mit råd er, at hvis man gerne vil prioritere fodbold, er det en god ide, at vælge en efterskole, som går højt op i sport og fællesskab, fordi det er meget vigtigt at der er godt fællesskab på hele holdet. Og at når man er på banen, skal man tænke fodbold, men det er ret vigtigt at man i fritiden fokuserer på at være sammen med sit hold, som man kan få et godt fællesskab, hvor det hele bliver meget sjovere.