Stortalent købes fri i Brøndby: Jeg er klar til at komme videre

0
3166
Sofie Svava er har skiftet Brøndy ud med svenske FC Rosengård

Stortalentet Sofie Svava på 18 år er klar til nye udfordringer. Hun har derfor taget skridtet over Øresund, hvor hun har skrevet under på en kontrakt med storklubben, FC Rosengård. Et skifte som Svava ser som et fedt mellemstep, hvor hun håber at udvikle sig nok til et endnu højere niveau i fremtiden.

Vi fangede Svava til en telefonsamtale mandag aften, efter at hun var kommet hjem fra en lang og oplevelsesrig dag i det svenske. Mandag den 1. juli var første dag for Svava i hendes nye klub. Det betød et vækkeur der ringede klokken 6, et tog til Malmø, et møde med sine nye trænere og holdkammerater, en tur i styrkelokalet, og så ud på træningsbanen. Inden Svava kunne tage turen tilbage over Øresund, skulle hun også lige til lægetjek og fysioterapeut.

Sofie Svava nåede blandt andet at vinde det danske mesterskab med Brøndby, inden FC Rosengård købte hende fri fra sin kontrakt med vestegnsklubben. Svava havde ellers stadig et år tilbage af sin kontrakt.

Prøvetræning som 15-årig

At FC Rosengård kontaktede Svavas agent, var ikke nogen stor overraskelse. Faktisk var Svava allerede som 15-årig til en prøvetræning i klubben, hvor hun takkede nej til at skifte til Sverige – hun synes ikke tiden var rigtig. Nu, tre år senere, tog FC Rosengård kontakt til Svava og hendes agent igen. Selvom Svava først lige skulle købes fri af hendes kontrakt med Brøndby som først udløber om et år, var timingen den her gang meget bedre for Svava. ”Det har været en god tid i Brøndby, men jeg er også klar til at komme videre nu”.

For Svava passer kontrakten med FC Rosengård helt perfekt rigtig. Ikke bare fordi det er skridtet mod at blive en endnu bedre fodboldspiller, men også fordi Svava stadig kan bo hjemme, og dermed pendle frem og tilbage mellem København og Malmø.

Udover at have været en vigtig brik i Brøndby, tørner Svava også ofte ud for det danske landshold. Foto: DBU

Den tryghed som Svava får, ved stadig at kunne bo hjemme, får hun også i klubben i form af to danske kollegaer. Både Mie Leth Jans og Sanne Troelsgaard spiller i klubben. Noget Svava synes er ”mega fedt”, da hun kender begge spillere lidt i forvejen fra henholdsvis hendes tid i Brøndby og på A-landsholdet. De tog begge godt i mod hende på hendes første arbejdsdag i Malmø, hvilket gjorde det hele lidt nemmere.

Fodbolden kommer i første række

Selvom Svava mest af alt skal fokusere på fodbolden de næste to og et halvt år, skal der også findes tid til at læse sin HF færdig på fjernstudie. Hvor lang tid det kommer til at tage, ved hun ikke helt, da hun tager det stille og roligt. På den måde kan hun holde hovedet fokuseret på hvad der er vigtigst for hende lige nu – at blive en bedre fodboldspiller. Derfor har hun også valgt først at starte sit fjernstudie til januar.

”De har jo købt mig for den jeg er”

Svava skifter nu den danske liga ud med et højere svensk niveau. Hun kan derfor godt mærke, at der er mere pres på og større forventninger til hende. For som hun siger, ”der er jo en grund til jeg er blevet købt”. Ifølge den svenske avis, Sydsvenskan, ses Svava som en naturlig afløser for Ali Riley. Svava stresser dog ikke over større pres, flere forventninger og sammenligninger med andre spillere, for i sidste ende, udtaler Svava, ”de har jo købt mig for den jeg er”.

Svava har ”store planer” for fremtiden, som hun siger med et grin over telefonen. Hun vil til nogle af de største klubber i verdenen og blive så god som overhovedet muligt. Først og fremmest er fokus dog på FC Rosengård.