Succesrigt VM inspirerer til dansk bud på kvinde-EM

0
2211
Lykke Friis (nr. to fra venstre), som her ses fra et fællesfoto, da hun var med i DBUs kvindekommission, er formand for en ny komite, der skal undersøge mulighederne for at få EM til Danmark i 2025. Foto: DBU

Lykke Friis er formand for den DBU-komite, der skal undersøge mulighederne for at få EM til Danmark i 2025. Hun er til VM i Frankrig for at hente inspiration og er dybt imponeret

“Det er hurtigt at konstatere, at man skal være ret ydmyg, for det er altså et fantastisk arrangement, som de har fået stablet på benene her i Frankrig”.

Sådan siger fodboldentusiasten Lykke Friis til DR.dk. Lykke Friis, der til daglig er Tysklandskorrespondent for Berlingske og kendt af mang som EU-ekspert, er formand for den DBU-komite, der skal undersøge mulighederne for at få et EM til Danmark i 2025. Hun er i Frankrig for at lade sig inspirere af VM i fodbold, og hun er vildt imponeret, siger hun til DR.dk:

“Alt fra Infrastruktur, stadions og fanzoner, men også det engagement, som man kan mærke over det hele. Det er virkelig en folkelig begivenhed,” siger Lykke Friis.

Hun overværede værtsnationen Frankrigs kamp mod USA for en uge siden. Den kamp er blevet kaldt den største kvindekamp i fodboldhistorien, og Lykke Friis var også begejstret:

“Det var uden konkurrence den fedeste fodboldliveoplevelse, som jeg har haft. Den glæde, der var ved spillet, og den stemning på stadion, var exceptionel; det var simpelthen fodboldfest,” siger hun.

“Det var uden konkurrence den fedeste fodboldliveoplevelse, som jeg har haft”

Lykke Friis om Frankrig-USA ved VM

Konkurrence om værtsskabet

Lykke Friis og den øvrige komite samles i slutningen af august i forbindelse med kvindelandsholdets kamp mod Malta. Her vil de udveksle inspiration og erfaringer, der skal bruges i det videre arbejde med at udvikle et bud på et dansk EM. Lykke Friis forudsiger, at Danmark kommer ud i hård konkurrence om værtsskabet.

“De andre sover ikke. De pisker afsted, og der skal vi også være med. Det her VM har været kvindefodboldens helt store gennembrud, og på mødet i august kommer jeg med min inspiration, det samme gør de andre, og så lægger vi en slagplan. Det er klart, at der, hvor Danmark har noget at byde på, det er i civilsamfundet. Vi har ekstremt stærke klubber, som kan gøre meget, og hjælpe med t gøre det til en folkebegivenhed,” siger hun til DR.dk.