Brøndby taberdømmes: Mister tre point

0
1821
Brøndby i kamp mod FC Nordsjælland i efteråret. Foto: Steen Trolle

FC Nordsjælland vinder skrivebordssejr over Brøndby, som brugte ulovlig spiller i Kvindeligaens premiere

Der stod 6-1 på tavlen, da kampen i Gjensidige Kvindeliga mellem Brøndby og Farum BK / FC Nordsjælland blev fløjtet af i Brøndby i lørdags. Men nu er det resultat slettet af tabellen, og i stedet taber Brøndby 0-3. Brøndby benyttede nemlig forsvarsspilleren Kamilla Karlsen, selv om hun havde karantæne, og efter protest fra FC Nordsjælland, har Fodboldens Disciplinærinstans nu valgt at taberdømme Brøndby, der dermed mister sine tre point.

Kamilla Karlsen blev udvist efter 33 minutter i pokalfinalen mod Fortuna Hjørring den 18. maj. Det udløste en karantæne, og den skulle have været afsonet i lørdagens kamp, jvf. disse bestemmelser:

Hvis spilleren efter tildeling af rødt kort (enten to gule kort i samme kamp eller direkte rødt) har ikke-afsonede karantænedage på det tidspunkt hvor holdet forlader eller vinder pokalturneringen, uanset om karantænen idømmes i forbindelse med seneste eller tidligere pokalkampe, afsones karantænen umiddelbart efter i den ordinære turnering på klubbens 1. hold.

Med afgørelsen er Farum BK / FC Nordsjælland nu pludselig på 1. pladsen i ligaen sammen med Odense Q, som vandt sin første kamp 3-0 over BSF.

Du kan se hele afgørelsen her: 2019-august-kendelse-broendby-if-gjensidige-kvindeliga