Syv klubber med i nyt fodboldsamarbejde i Viborg

0
3818

Viborg Q samler bredde- og elitehold for syv klubbers U13-U18 hold i Viborg. Målet er at sikre, at så mange lokale piger som muligt fortsætter med at spille fodbold

Et nyt fodboldsamarbejde har set dagens lys i Viborg. Det er syv lokale klubber, som har lagt deres pigehold fra U13 til U18 ind under en ny fodboldparaply, der får navnet Viborg Q.

Det nye samarbejde tæller Overlund GF, NUGF, Houlkær IF, Viborg FF, BT/SVIF, Ravnsbjerg IF og Team Viborg. Det omfatter både bredde og elitehold. Målet er, at så mange piger som muligt kan fortsætte med at spille fodbold på et niveau, der passer til dem.

“Erfaringerne fra tidligere viser, at mange lokale hold har svært ved at stille hold, efterhånden som pigerne starter med 11-mands fodbold, tager på efterskole/gymnasie, begynder at prioritere lektier, fritidsarbejde, fester mv. og får forskellige ambitioner med fodbold,” fortæller Viborg Q om baggrunden.

“Målet med Viborg Q samarbejdet er mere præcist, at så mange lokale piger som muligt spiller fodbold i alderen 13-18 år, og at de får mulighed for at spille på hold og udfordres svarende til deres niveau og interesse. Samtidig er det ambitionen at tilpasse samarbejdet til ønsker og behov på hver enkelt årgang – herunder sikre, at pigerne kan spille med deres veninder, undgå unødig transport mv.,” lyder det.

“”Målet med Viborg Q samarbejdet er mere præcist, at så mange lokale piger som muligt spiller fodbold i alderen 13-18 år”

Viborg Q blev lanceret ved et stort Kick Off-arrangement torsdag aften, hvor spillere fra de syv klubber gik gennem Viborg. Foto fra Team Viborgs facebookside.

Team Viborg skal stå for talenthold

Alle hold vil fremover optræde i samme Viborg Q-tøj og det fælles logo, der indeholder mottoet ‘Simul Fortes’, latin for ‘Sammen er vi stærkere’. Talentholdene træner sammen under Team Viborg, mens breddeholdene sammensættes ud fra geografiske og sociale hensyn og træner i den klub, der passer bedst geografisk.

Det nye fodboldsamarbejde blev officielt startet ved et stort kick off-arrangement torsdag aften. Her deltog mere end 150 spillere i et fælles arrangement, hvor der var taler, spisning og en hyggeturnering. Forinden gik alle spillerne i et fælles optog rundt i Viborg, hvor der blev taget fællesfotos foran kendte steder domkirken og søerne.

Viborg Q har lavet et fælles værdigrundlag for holdene. Overskrifterne er “Plads til alle”, “Et udviklende fodboldmiljø” og “Fair play”. Om “Plads til alle” hedder det at Viborg Q prioriterer “det gode kammeratskab og sociale aktiviteter som understøtter holdånd og fællesskab – både indenfor de enkelte hold og i Viborg Q som helhed. At det skal være sjovt at spille fodbold”.

Foto fra Team Viborgs facebookside.
Foto fra Team Viborgs facebookside.
Foto fra Team Viborgs facebookside.