Lucy Bronze kåret til Europas bedste: “Hele mit hold kunne have vundet denne pris”

0
1838
Lucy Bronze måtte takke for prisen på en video. Hun spillede landskamp, da prisuddelingen fandt sted. Foto: Steen Trolle

Den engelske forsvarsspiller Lucy Bronze er kåret til UEFA Best Womens Player in Europe 2018-2019. Hun vandt prisen i konkurrence med to holdkammerater fra Lyon. Sidste års vinder Pernille Harder blev nummer seks

Det var forsvarsspillernes aften, da priserne som årets bedste fodboldsspillere i Europa torsdag aften blev uddelt ved et stort UEFA-arrangement i Monaco.

Prisen som årets bedste mandlige fodboldspiller gik til Liverpool-forsvareren Virgil van Dijk, og årets bedste kvindelige fodboldspiller – UEFA Best Womens Player in Europe 2018-2019 – gik også til en forsvarspiller, nemlig den 27-årige englænder Lucy Bronze, der spiller for Champions League-vinderne Olympique Lyon og var en af Englands helt store stjerner under sommerens VM i Frankrig.

Lucy Bronze vandt prisen i konkurrence med to holdkammerater fra Lyon, franske Amandine Henry og norske Ada Hegerberg. Lucy Bronze fik 88 point i afstemningen, Ada Hegerberg fik 56 point og Amandine Henry 44 point. Pernille Harder, der vandt prisen i 2018, blev nummer seks med 21 point.

Det er en jury bestående af bl.a. europæiske journalister, der skriver om kvindefodbold, der stemmer. Danmarks medlem af juryen er FODBOLD FOR PIGERs redaktør Steen Trolle. Hans stemmer er i år gået til Lucy Bronze, Amandine Henry og Pernille Harder.

Pressemøde med årets bedste mandlige og kvindelige spiller i Europa. Eller det vil sige… Lucy Bronze kunne ikke deltage i prisuddelingen, fordi hun var til landskamp, så Liverpool-spilleren Virgil Van Dijk, der blev kåret til UEFA Best Men’s Player of the Year 2018-2019, måtte gå alene til pressemødet. Foto: Emilio Andreoli, UEFA/UEFA via Getty Images

Prisuddeling faldt sammen med landskampe

Ingen af de nominerede kvinder var tilstede ved prisuddelingen i Monaco. For andet år i træk ramlede uddelingen nemlig sammen med landskampe. Derfor måtte Lucy Bronze nøjes med at takke for prisen på en video, der var indspillet på forhånd.

Her sagde den engelske stjerne blandt andet:

“Jeg er utrolig og ydmyg over at have vundet prisen i konkurrence med to fantastiske spillere, som jeg kender rigtig godt fra Lyon. To great girls og store fodboldspillere. Jeg vil gerne sende en kæmpe tak til løvinderne, det engelske landshold. Vi havde en great summer og jeg tror ikke, at jeg havde vundet denne pris, hvis ikke det havde været for dem. Det samme kan jeg sige til Lyon. Vi havde utrolig sæson, vi vandt trible (det franske mesterskab, pokalturnering og Champions League, red.). Jeg tror, at hele holdet kunne havde stået heroppe og modtaget denne pris”.

Sidste år måtte Pernille Harder også nøjes med at takke for prisen på en video. Uddelingen fandt nemlig dengang sammen med en VM-kvalifikationskamp i Viborg. Men UEFA lover nu, at det er sidste gang, at prisuddelingerne finder sted samtidig med landskampe.

Lucy Bronze med Champions League-trofæet. Foto: UEFA

TOP 10: SÅDAN FORDELTE STEMMERNE SIG

1. Lucy Bronze (Lyon & England) – 88 point
2. Ada Hegerberg (Lyon) – 56 point
3. Amandine Henry (Lyon & Frankrig) – 44 point
4. Vivianne Miedema (Arsenal & Netherlands) – 31 point
5. Ellen White (Birmingham City, nu Manchester City & England) – 22 point
6. Pernille Harder (Wolfsburg & Danmark) – 21 point
7. Dzsenifer Marozsán (Lyon & Tyskland) – 12 point
8. Caroline Graham Hansen (Wolfsburg, nu Barcelona & Norge) – 10 point
9. Lieke Martens (Barcelona & Holland) – 9 point
9.Wendie Renard (Lyon & Frankrig) – 9 point