Sofie Svava: ’’Min start i Sverige har været perfekt’’

0
3692

Sofie Svava har taget FC Rosengård med storm. ’’Jeg har kun fodbolden at fokusere på,’’ siger hun selv som forklaring

Af Sille Struck 

Stortalentet Sofie Svava har for bare to måneder siden lagt den gule Brøndby-trøje på hylden, og er skiftet til en af de største kvindeklubber i Sverige, FC Rosengård.

Det unge talent har fået en forrygende start i sin nye klub, og allerede nu har hun slået sit navn solidt fast i det svenske med både mål, assister og masser af spilletid.

’’Det betyder virkelig meget for mig, at jeg er startet så godt. Èn af grundene til det er, at jeg kun har fodbolden i fokus. En anden grund er, at mine nye holdkammerater og min nye træner, har vist mig en masse tillid. Det har virkelig været en hjælp,’’ fortæller Svava, som også mener, at hendes nye position længere fremme på banen gør hende mere målfarlig og kampafgørende.

Den teknisk stærke og moderne kantspiller har fortalt FODBOLD FOR PIGER om hendes nye hverdag. Svava bor nemlig stadig hjemme hos sine forældre i Lyngby, og tager toget til Malmø hver dag for at træne med sit nye hold. Hun nyder sin nye tilværelse som professionel fodboldspiller i Damallsvenskan, og fortæller om de største forskelle, hun har oplevet i forbindelse med skiftet:

’’Den største forskel er bredden af niveauet i ligaen. Vi ligger på førstepladsen, og selvom vi møder nummer otte i ligaen, får vi rigtig god modstand. Det er jeg helt vild med. I forhold til træningen er forskellen, at man har mere tid til at gå ind i detaljer. Forholdene og setuppet omkring holdet og klubben er også blevet opgraderet i forhold til det, som jeg tidligere har været vant til,’’ fortæller Svava om FC Rosengård.

Hun håber, at hun kan være med til at kvalificere holdet til Champions League, og at hun efter sin første sæson i det svenske, kan kalde sig for svensk ’’The Double’’-vinder.

Her ser du et overblik over, hvordan en normal dag i Svavas liv ser ud:
6:45: Godmorgen
8:11: Afgang med tog til Malmø
9:21: Ankomst til Malmø
9:45: Møde, video og forberedelse
10:30: Start træning
12:00: Slut træning
13:00: Frokost i klubben

Og så er det ellers tilbage på perronen, hvor turen går mod Danmark igen, og der bliver slappet af og hygget med familie, kæresten eller venner.