MIT EFTERSKOLELIV: Mathilde Bunke, Hellebjerg Idrætsefterskole 2018-2019

0
3429

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. Her fortæller Mathilde Bunke, der gik på Hellebjerg Idrætsefterskole 2018-2019

Navn: Mathilde Bunke
Alder: 17 år
Hjemby: Højen, 7100 Vejle
Efterskole: Hellebjerg Idrætsefterskole
Klub / række: Efterskole ligaen og ellers derhjemme U18 liga 1
Position på banen: Midtbanespiller (8’er eller 6’er)

Mathilde har svaret på spørgsmålene i juni, mens hun stadig gik på Hellebjerg:

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg har altid godt ville på efterskole, da jeg er en pige der elsker at være social og der sker noget. Jeg kan lide at møde nye mennesker og opleve en masse. Jeg elsker at lave alle mulige former for sport, og røre mig hver dag.

Lige inden efterskoleåret startede sprang jeg dog mit forreste korsbånd i venstre knæ, hvilket betød, at jeg skulle opereres og at jeg ville være ude i ca. 1 år. Min læge sagde, at jeg nok ikke ville komme til at spille fodbold på efterskolen, og at han derfor ville fraråde mig det. MEN jeg tog afsted, og det fortryder jeg bestemt ikke.

Derfor blev det Hellebjerg Idrætsefterskole:

Jeg har altid hørt godt om Hellebjerg, og da jeg for 2 år siden var ude at kigge på skolen, synes jeg at den havde en del gode faciliteter både den måde man bor på, men også de sportslige muligheder. Den ligger ikke alt for langt væk fra hvor jeg bor, og så havde den generelt bare et godt ry. Jeg havde også hørt en masse godt om idrætten på Hellebjerg og at de plejer at have et nogenlunde højt niveau.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste ved efterskole er helt klart alle de mange gode venskaber man har etableret igennem hele året.

At vågne op om morgenen og gå i skole med sine venner, træne med sine venner og hygge sammen om aftenen. Hele efterskolen er en stor familie og et godt sted at være.

Nævn en sjov oplevelse fra dit år på efterskolen:

En af de mange super oplevelser, som jeg virkelig vil huske er helt klart vores linjetur til Barcelona. Det var 5 dage, vhor vores fodboldlinje bestående af ca 100 elever var afsted. Det var dage med hygge, sol og en masse fodbold. Vi var afsted i april måned, hvor jeg lige var begyndt at kunne være med til træningerne nogenlunde fuldt ud, og det var derfor fantastisk. Udover de daglige 2 træninger var vi inde på et acadami og blev trænet af dygtige trænere. Vi var også en aften på Camp Nou og så en kamp. En helt vild fed oplevelse.

DM i fodbold var selvfølgelig også en kæmpe oplevelse, hvor vi blev nummer 7 ud af 16😊

Hvordan kombinerer man klubfodbold og efterskole?

Inden jeg startede på efterskole spillede jeg i Vejle Boldklub på deres U18 Liga 1 hold. Det var meningen, at jeg skulle have blevet ved med, at have kontigent, så jeg i weekenderne kunne spille kampe med dem samt måske have et par enkelte træninger med holdet, men da jeg har været skadet hele året, har det ikke kunne give mening, og jeg har derfor ikke spillet fodbold i en klub ved siden af efterskolen.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Nu har jeg ikke trænet fodbold det første halve år på efterskolen, men i de måneder jeg har, føler jeg at det har været nogen gode træningspas. Jeg føler, at jeg har kunne få mit niveau nogenlunde tilbage på mit gamle, da trænerne har været arrangeret og fordi jeg har trænet med de andre dygtige fodboldspillere. Det har også været rart, at i det måneder, hvor jeg ikke har kunne spille fodbold, at der har været gode genoptræningsmuligheder i fitness og spinning, så jeg hver eneste dag har kunne genoptræne mit knæ.

Hvad nu:

Jeg skal gå på STX i Vejle. Jeg ved, at der blive en del at lave, men jeg ved at jeg kommer til at spille fodbold igen. Indtil videre er min plan at vende tilbage til VB og spille U18. Når jeg bliver for gammel, kan det være jeg skal spille jyllandsserie og ellers må jeg se, hvad der er af muligheder.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

At det helt klart er det værd lige meget om man vælger en eliteidræts-efterskole eller en efterskole hvor du vælger fodbold for hyggens skyld. Her på Hellebjerg har vi også 2 hold, og jeg tror alle synes det har været fedt, at man har kunne spille på det niveau, som man kunne være med til og som man har gidet. Så overvejer du at tage på efterskole med fodbold som linje, kan jeg helt klart anbefale det.