Overblik: Første runde i Gjensidige Kvindeliga bød på tætte kampe og tenniscifre

0
1596
Odense Q, der her jubler efter en scoring mod Fortuna Hjørring, møder på lørdagd BSF på udebane. Foto: Iver Tidemand

Alle otte hold i Gjensidige Kvindeliga var i kamp lørdag. Her vandt Brøndby hele 6-1 over Farum BK/FCN, mens Fortuna Hjørring vandt ude mod VSK Aarhus. KoldingQ kunne tage sejren mod FC Thy-ThistedQ efter intens fight fra begge hold, og Odense Q fik tre mål og tre point mod BSF.

Af Camilla Bergholm

Brøndby – Farum BK/FCN (6-1)

Flere tiltag i denne sæson er nu trådt i kraft i Danmarks bedste kvindefodboldrække, Gjensidige Kvindeliga. Det vil blandt andet sige, at dagens kamp mellem Brøndby og Farum BK/FCN var blevet udnævnt til rundens Supermatch. Der var derfor lagt op til en spændende kamp mellem Slutspillets førsteplads og det debuterende hold fra Nordsjælland.

Farum BK/FCN viste flot spil i Kvalifikationsligaen. Efter lidt vaklen i starten fandt nordsjællænderne takten og begyndte at spille sammen som et sammentømret hold. Med spillere som Line Røddik, der er nu trukket i den røde trøje, bliver det spændende at følge hende og resten af holdet i den kommende sæson.

Første kamp var mod mestrene fra Brøndby, hvilket godt kunne gå hen og blive en hård nød at knække. Brøndby viste sig nemlig at være i en klasse for sig i Slutspillet, og det gjorde de også i dagens kamp.

Der skulle blot gå tre minutter, før Brøndby viste, hvor farlige de er. Det satte Mille Gejl en tyk streg under med et fladt skud lige ude foran feltet, der bragte hjemmeholdet foran med 1-0. Farum BK/FCN ville dog fortsat være med i kampen, og efter 13 minutter var de lige ved at udligne på et hjørnespark, men bolden røg akkurat forbi mål.

Brøndby kom yderligere foran efter 30 minutter. Her driblede Nicoline Sørensen sig igennem forsvaret, og skød bolden i mål til 2-0. Ti minutter senere var Nanna Christiansen klar til at åbne op for målkontoen igen – efter hun var topscorer i sidste sæson. Det gjorde hun på et straffespark til stillingen 3-0.

En dårlig aflevering fra Brianne Reed efter 49 minutter gav endnu engang Nanna Christiansen muligheden for at få sendt bolden ind bag Farum BK/FCN-keeperen. En chance hun udnyttede og øgede stillingen til 4-0.

Nordsjællænderne ville dog ikke gå tomhændede hjem. Efter 71 minutter sendte Simone Andersen bolden i mål og reducerede til 4-1. Udeholdet fik dog hurtigt armene ned, da Brøndbys Nicoline Sørensen to minutter efter scorede til 5-1. Og hun var ikke færdig. Med kun seks minutter tilbage af den ordinære spilletid sendte hun en høj bold ind mod mål, som røg over keeperen og ind i nettet. Hattrick til Nicoline Sørensen og 6-1 til Brøndby.

Det blev kampens sidste mål, og opgøret endte derfor 6-1 til Brøndby.

VSK Aarhus – Fortuna Hjørring (1-3)

Sidste sæsons anden- og tredjeplads i Slutspillede tørnede også sammen lørdag. Her tog VSK Aarhus imod Fortuna Hjørring i en kamp, hvor der blev gået til stålet fra begge hold. Fortuna Hjørring trådte ud på banen med syv spillerafgange forud for denne sæson. Til gengæld er de stadig et hold, der i kampen viste, at de har det, der skal til for igen at være med i toppen af ligaen.

Efter ti minutter erobrede Fortuna Hjørring bolden på midten af banen og satte et hurtigt omstillingspil i gang. Det udnyttede Sanni Franssi og scorede til 1-0. 20 minutter inde i kampen reducerede hjemmeholdet på et flot mål. Cecilie Johansen lagde bolden af til Christina Ravn, der sendte en præcis og høj bold over keeperen og ind i mål til 1-1.

54 minutter inde i kampen byggede Fortuna Hjørring et imponerende angreb op. Her endte bolden hos Sanni Franssi, der spillede en fri Sofie Lundgaard foran mål. Den unge Fortuna Hjørring-spiller sparkede herfra bolden sikkert i kassen. 2-1 til Fortuna Hjørring.

Caroline Hansen lukkede og slukkede efter 72 minutter kampen, da hun scorede til kampens resultat. 3-1 til gæsterne fra Fortuna Hjørring.

KoldingQ – FC Thy-ThistedQ (2-1)

FC Thy-ThistedQ overraskede flere gange i sidste sæson ved som oprykkere fra 1. Division at tage nogle overraskende point i Slutspillet. Lørdag var de på besøg hos KoldingQ, hvor det skulle blive spændende at se, om thyboerne igen kunne finde deres stærke vilje frem og drille koldingenserne.

Kampen endte også med at indeholde en hel del spænding. Udeholdet kom nemlig ud til kampen med et tungt pres og høj fart, der efter 44 minutter gav pote. Malene Sørensen udnyttede lidt usikkerhed i forsvaret og hos keeperen, hvor hun kæmpede sig til bolden og sendte kuglen i mål til 1-0.

KoldingQ kom mere med i kampen i anden halvleg, og derfor skulle der heller ikke gå længe, før hjemmeholdet kom på måltavlen. Her scorede en hårdtkæmpende Pernille Pedersen til 1-1.

Hjemmeholdet overtog efterhånden kampen mere og mere. Og selvom de ikke havde været foran i kampen, beskriver KoldingQ selv det sidste mål således:

”Og som Ulrik Wilbek en gang sagde, så handler det jo om at være foran én gang i kampen, og det er til sidst. Måske har Signe Baattrup hørt det citat, for i det 87. minut sørgede hun for sejrsmålet til 2-1.”

Således sørgede Signe Baattrup med et skud fra en svær vinkel for at bringe koldinggenserne foran.

KoldingQ tog dermed sejren med cifrene 2-1.

Odense Q – BSF (3-0)

Efter at have være med i kvindeligaen i forrige sæson, hvor de efterfølgende blev sendt ned i Kvalifikationsligaen, er Odense Q nu tilbage i Gjensidige Kvindeliga. Lørdag tørnede de sammen med BSF, der før sommerferien sagde farvel til deres angriber, Amalie Thestrup. Hun havde været med til at score seks mål for BSF i Slutspillet. Hvem hendes erstatning bliver er derfor interessant at følge.

Dagens kamp viste ikke, hvem angriberens erstatning er. Der blev nemlig ikke scoret nogle mål fra BSF-holdet. I stedet scorede Odense Q hele tre af slagsen. Men der skulle gå 46 minutter, før der kom gang i måltavlen. Cheftræner for Odense Q, Steen Hansen forklarer, at det måske skyldes nervøsitet.

”Rent tempomæssigt fik spillerne lidt af en oplevelse i de første 20-25 minutter. Der var nok noget nervøsitet i nogle af dem, og det virkede til, at der kørte for mange tanker rundt oppe i hovederne. Det virkede til, at vi blev lidt låst af det, og vi kom ikke helt op i det løbetempo, vi skal fra start. Men da vi så får scoret inden pausen, falder vi til ro. Vi får holdt dem fra de store chancer, og vi spiller anden halvleg præcis, som vi gerne vil. Det er så fedt, og jeg er så glad,” udtaler han.

Som Odense-træneren forklarer, skulle der gå noget tid, før hjemmeholdet fandt hinanden. I mellemtiden havde BSF flere chancer, men det lykkedes dem ikke at få bolden i nettet. I stedet blev det Odense Q’s Kamilla Jensen, der efter 45 minutter bragte fynboerne foran, efter et frispark blev sendt ind i feltet.

En jublende cheftræner for Odense Q, Steen Hansen. Foto: Iver Tidemand

I anden halvleg kom begge hold frem til flere chancer. Begge hold var vågnet op til dåd, men igen var det Odense Q, der viste klasse og fik bolden sendt i mål. Sascha Nielsen skød bolden ind over i udeholdets felt, hvor bolden i første omgang røg ind på overliggeren, men i anden omgang stod Cecilie Fløe klar og fik bolden i nettet.

83 minutter inde i kampen vandt Odense Q forsvaret bolden i eget felt, hvorefter de fik sat et hurtigt kontraangreb i gang. På midten stod Tenna Kappel klar, og da hun fik bolden, satte hun hastigheden i vejret og satte retningen mod modstanderens mål. Ved BSF’s målfelt viste Odense Q-anføreren overblik og spillede en fri Cecilie Fløe, der var fulgt med, og hun scorede sikkert til 3-0.

Der blev ikke scoret flere mål i opgøret, som derfor endte 3-0 til Odense Q.

Næste runde i Gjensidige Kvindeliga ser således ud. Foto: Screenshot fra Kvindeliga.dk