FCN-keeper: ”Vi kan tage en masse med, selv om vi tabte så stort”

0
1811
Tidligere Farum BK/FCN-keeper, Kathrine Østergaard Larsen, som nu er skiftet til svensk fodbold. Foto: Steen Trolle.

“Vi havde gode momenter, så det er lidt øv, at nederlaget blev så stort,” sagde Farum BK / FC Nordsjællands keeper Kathrine Østergaard Larsen efter lørdagens 6-1 nederlag i Brøndby. “Men der er meget, vi kan tage med videre,” mente hun

Seks gange måtte Kathrine Østergaard Larsen hente bolden ud af nettet, da Farum BK / FC Nordsjælland lørdag debuterede i Gjensidige Kvindeliga med et 6-1-nederlag til de forsvarende mestre fra Brøndby.

Men FC Nordsjællands keeper, der selv var Brøndby-spiller indtil årsskiftet, var i fint humør efter premieren, selv om hun ærgrede sig over det store nederlag:

”Det var noget af en ilddåb, må man sige, men også lidt som forventet. Vi havde måske håbet, at vi kunne lukke lidt mere af defensivt, men jeg synes egentlig, at vi havde nogle gode momenter, og der er en masse vi kan tage med videre, selv om resultatet blev sådan lidt øv,” sagde Kathrine Larsen til FODBOLD FOR PIGER efter kampen.

Var du i tvivl om jeres niveau inden kampen?

”Ja, jeg synes det har været svært at vurdere. Vi kommer fra en anden liga, og så møder vi Brøndby som de første. Man skal jo måle sig med de bedste, og det må man sige, at vi fik gjort i dag. Vi vidste det her ville blive rigtig svært, så vi tog den lidt som en gratis kamp, hvor vi ville prøve at bevare vores eget spil. Nu må vi så tage det med herfra, som vi kan, og så se frem mod næste kamp”.

Kathrine Larsen griber bolden for næsen af Brøndbys målscorere Nicoline Sørensen og Nanna Christiansen.

FCN-træner: Vi havde chancerne

Farum BK / FC Nordsjællands cheftræner Brian Sørensen er heller ikke så overrasket over nederlaget, selv om han er ked af, at det blev på hele 6-1:

”For jeg synes egentlig vi i første halvleg – hvis man kigger på antallet af chancer – har lige så store muligheder, som de har. De sparker bare alle tre ind, mens vi ikke sparker nogen ind. Hvis man kigger på spillet er de selvfølgelig bedre end os, og det vidste vi godt, for selv om de har mistet spillere, har de bevaret deres offensive stamme intakt. Så al cadeau til Brøndby. De gør det godt, og jeg tror, de bliver ret suveræne i år,” siger Brian Sørensen – og tilføjer:

”Vi ville gerne prøve at spille lidt offensivt, men det skal vi måske kigge lidt på til næste gang vi møder Brøndby. Måske skal vi tilrettelægge vores spil lidt anderledes”.

Farum BK / FC Nordsjællands cheftræner Brian Sørensen.

Skal vænne sig til tempoet

Cheftræneren konstaterer, at de ambitiøse oprykkere fra Farum skal vænne sig til tempoet i den bedste række:

”Mange af vores spillere har prøvet det før, men for nogle er det et stykke tid siden, og vi har også spillere, som aldrig har prøvet det. Så det kommer til at tage lidt tid, inden holdet helt er oppe i det her tempo,” siger Brian Sørensen, der selv kender en masse til den bedste række efter tidligere cheftrænerjobs i Skovbakken og Fortuna Hjørring.

Farum BK / FC Nordsjælland spiller næste kamp lørdag den 10. august kl. 13.30 hjemme på Right To Dream Park. Her modstanderen netop cheftræneres gamle klub Fortuna Hjørring.

Læs også: Hattrick og storsejr – men Brøndby var ikke tilfreds

FC Nordsjælland har reduceret til 1-4.