Ringsted Pigefodbold´s senior træner på træningstur til USA

0
2338
Træneren for Ringsted Pigefodbolds kvinde senior Kennet Petersen, tager på en 3 ugers inspirations tur til USA, hvor han blandt andet skal træne 2 forskellige kvinde college hold. Hør Kennet fortælle lidt om hvorfor det lige præcis blev USA og hvad han og klubben forventer at få ud af turen.
Hvorfor har du valgt USA?
”USA har i den seneste årrække oplevet en procent mæssig stor stigning indenfor kvindefodbolden og flere klubber vokser i et hurtigere omfang end mange andre steder i verden. Det er naturligvis interessant og vækker vores nysgerrighed omkring hvad de gør og hvordan de gør det. Derudover så er deres spiller udvikling anderledes opbygget end herhjemme, så det bliver spændende at følge og mærke på egen krop.”

Hvad forventer du og klubben at få ud af turen?
”Vi skal ikke over og kopiere måden som man gør tingene på i USA, for vi gør i Danmark allerede rigtig mange ting rigtigt. Men vi håber og forventer at vi kan få nogle input og noget inspiration som vi på sigt kan arbejde videre på herhjemme. Til fordel for både trænere, spillere og klubben som helhed. Så vil vi naturligvis også undersøge muligheden for et internationalt samarbejde og sparring men i hvilken sammenhæng og afskygning det bliver, er endnu ikke besluttet.”

Turen til USA kommer kort tid efter sæsonstarten herhjemme og med Kennet som ny ansat træner for kvinde senior, så skulle man mene at der var nok at tage fat på som træner med en trup der skal sammensættes, taktik der skal indarbejdes og spillere der skal udvikles. På trods af tidspunktet så mener Kennet ikke at det kommer til at gå ud over holdet. Tværtimod.

Hvorfor har i valgt at lave turen i starten af en ny sæson og ikke efter sæsonen er slut?
”Nogle gange så er man nødt til at gribe muligheden når den byder sig og det er tilfældet her. Jeg har i lang tid arbejdet intensivt på at åbne døren til USA, der er lagt rigtig mange timer i det og hverken jeg eller klubben ville gøre det hvis vi ikke mente at det på sigt, kunne bidrage positivt til klubben. Vi har fundet en rigtig god løsning internt i klubben, som sikrer at det ikke får en negativ betydning for vores piger, vi har forventnings afstemt og så har vi naturligvis taget en snak med pigerne omkring det, som også er meget åbne for det. Det er selvfølgelig møg ærgerligt at der er kampe i sæsonen hvor jeg ikke selv står på sidelinjen og støtter pigerne, men vi har valgt at se det store billede, i stedet for at tænke kortsigtet. Netop dét er vi sikre på, ender med at komme holdet til gode. Så vi er alle sammen meget spændte og vi glæder os til at se hvad sådan en tur kan tilføre vores klub og dagligdag”.

Kennet rejser d. 6 September og har første træning i USA d. 10 September. Turen varer 3 uger og i vil kunne finde ham på de danske sidelinjer igen fra d. 1 Oktober.