Trip, trap, træsko i toppen efter femte spillerunde

0
1199
Det går godt for Brøndby, der ligger på andenpladsen i Gjensidige Kvindeliga. Foto: Steen Trolle.

Søndag blev femte spillerunde i Gjensidige Kvindeliga fløjtet af. Runden bød på sejre til FC Thy-ThistedQ, Brøndby, Farum BK/FCN og Fortuna Hjørring. Weekendens kampe har også sat sit præg på tabellen, hvor Fortuna Hjørring har overtaget førstepladsen med 11 point stærkt forfulgt af Farum BK/FCN med ti point og Brøndby med ni point.

Af Camilla Bergholm

VSK Aarhus – FC Thy-ThistedQ (0-2)
VSK Aarhus er ikke kommet ind til den nye sæson i Gjensidige Kvindeliga med samme flotte spil som i sidste sæson, hvor de tog bronzen. De havde inden lørdagens kamp vundet én kamp, spillet én uafgjort og tabt to.

VSK Aarhus skrev på deres hjemmeside efter opgøret, at der var lagt op til tre point, da de gik ind til kampen, men det forpurrede FC Thy-ThistedQ. Thyboerne har flere gange i sæsonen vist, at de som hold kan noget helt særligt. Og det viste de også lørdag.

VSK Aarhus kom ud til opgøret med stor intensitet og vilje. Alligevel var det udeholdet, der fik bolden over målstregen først. Efter 14 minutter blev et frispark lagt ind over i feltet, hvor VSK Aarhus-forsvaret ikke kunne få bolden væk. Til sidst endte kuglen hos Beate Marcussen, der sparkede bolden ind bag en chanceløs Katrine Svane.

Herfra tog FC Thy-ThistedQ over og viste, hvorfor de er med helt fremme i tabellen i denne sæson. Det var et flot omstillingsspil, der efter 35 minutter førte til endnu et mål. Bolden havnede hos Lotte Christensen, der snød forsvaret og satte bolden ind bag VSK Aarhus-keeperen.

Også i anden halvleg var det udeholdet, der dominerede. Århusianerne var ikke skarpe i deres offensiv, hvilket de blev straffet for. Det blev nemlig ikke til flere mål i kampen, og opgøret endte derfor 2-0 til FC Thy-ThistedQ.

BSF – Brøndby (1-6)
Med to uafgjorte resultater og to tabte kampe har det været en skuffende start på sæsonen for BSF. Det blev ikke nemmere lørdag, da de tog imod sidste sæsons mestre fra Brøndby. Vestegnsholdet tabte forrige weekend til Fortuna Hjørring og dermed var det vigtige point, der var på spil for begge hold. Der var derfor lagt op til en spændende kamp, hvor BSF hungrede efter at få den første sejr, og Brøndby kæmpede for at genfinde det flotte spil fra sidste sæson.

Opgøret var blev valgt til rundens Supermatch. Der var dog ikke meget Supermatch ved kampen, som endte med en storsejr til Brøndby. Allerede efter fem minutter gik det galt for BSF. Mille Gejl lagde en flad bold ind over til en fri Emilie Henriksen, der sparkede bolden sikkert i mål.

Ét minut senere var Brøndby igen på pletten efter et flot eksekveret omstillingsspil, som endte hos Nicoline Sørensen. Hun kæmpede sig gennem forsvaret og sendte bolden ind bag Naja Bahrenscheer i målet. 2-0 til Brøndby.

BSF lukkede herefter lidt mere af i deres defensiv, men farlige blev de ikke selv, og der blev derfor ikke scoret flere mål i første halvleg.

Brøndby udbyggede føringen 54 minutter inde i kampen, hvor Nanna Christiansen scorede på straffe. Ni minutter senere spillede vestegnsholdet rundt om BSF-forsvaret, hvor bolden til sidst blev lagt af til Kamilla Karlsen, der bankede bolden ind i mål.

BSF-forsvaret var faldet i søvn ét minut senere, hvor Freja Abildå driblede forbi BSF-defensiven og spillede en fri Louise Winter, der stod placeret lige foran mål. Herfra sparkede hun den sikkert ind. 5-0 til Brøndby.

Der skulle blot gå tre minutter, før Brøndby igen var på spil, da Nicoline Sørensen sparkede bolden ind til 6-0. Herfra havde udeholdet fortsat en del chancer, men det var BSF, der fik kampens sidste mål sat ind.

Det skete efter en foræring fra Brøndbys Emilie Henriksen. Det udnyttede Cecilie Larsen. Hun satte farten i vejret, fik fat i bolden og satte både forsvar og keeper af, hvorefter hun til sidste sparkede kuglen i mål. Reducering og et flot mål, men der var stadig ikke meget at gøre for BSF-holdet. De måtte se sig slået med 6-1.

Emilie Henriksen scorede kampens første mål. Foto: Steen Trolle.
Nicoline Sørensen kom på måltavlen to gange. Foto: Steen Trolle.

Odense Q – Farum BK/FCN (1-3)
Det er gået ned ad bakke for Odense Q i de sidste par kampe i Gjensidige Kvindeliga. Skarpheden har manglet, hvilket modstanderne har udnyttet, og derfor er det blev til tre nederlag og én sejr inden denne rundes opgør.

Lørdagens modstander fra Nordsjælland var derfor et farligt mandskab at stå overfor. Inden dagens opgør havde de vundet to kampe, spillet én uafgjort og tabt én. Det er dog stadig svært at placere Farum-spillerne, der i forrige weekend tabte til VSK Aarhus.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst fra start. De var farlige foran modstandernes mål, men igen manglede den sidste skarphed, og derfor endte første halvleg uden mål.

Farum BK/FCN kom ud til anden halvleg med fornyet intensitet. 57 minutter inde i kampen lykkedes det udeholdet at fastholde presset. Efter flere skud, hvor Sarah Jacobsen stod i vejen, fik Linnea Borbye i tredje forsøg bolden i mål.

En voldsom skade satte kort tid efter en stopper for spillet. Efter kampen skrev Odense Q på deres hjemmeside, at der er tale om et brækket skinneben. God bedring til Malaika Din Hashmi.

Der var derfor lagt en del oven i de 90 ordinære spilminutter. Tre minutter inde i tillægstiden stoppede Farum BK/FCN modstanderne med ulovlige midler, hvilket blev takseret til et straffespark. Det eksekverede Tenna Kappel sikkert i mål. Udligning.

Bolden var kun lige blevet givet op, da nordsjællænderne skruede op for tempoet og satte retning mod Odense Q-målet. Et højt indlæg blev spillet ind i feltet, hvor Camilla Kur stod klar til at heade Farum BK/FCN foran igen.

Kort tid før slutfløjt blev kampen definitivt afgjort, da et hjørnespark blev sendt ind i Odense Q-feltet. Her headede Camilla Kur endnu en gang bolden ind bag hjemmeholdets keeper.

Kampen endte 3-1 til Farum BK/FCN.

Fortuna Hjørring – KoldingQ (3-0)
Både KoldingQ og Fortuna Hørring var inden søndagens kamp ubesejrede. Det var derfor spændende, om et af holdene fik den stime brudt i dagens opgør. Begge hold kunne med en sejr sikre sig førstepladsen i ligaen, og det var derfor en vigtig kamp for de to mandskaber.

Der stod dog Fortuna Hjørring på kampen. Hjemmeholdet kom ud med et højt pres allerede fra start af, og det fortsatte kampen igennem. Det lykkedes koldinggenserne at holde modstanderen fra at score det første kvarter trods flere skud på mål, men så kunne de heller ikke stille mere op mod et stærkt Hjørring-hold.

17 minutter inde i kampen fik Fortuna Hjørring tilkæmpet sig et straffe. Det tog Caroline Hansen sig af. Hun skød sikkert bolden ind i modsatte side af, hvor Lene Christensen kastede sig hen. 1-0.

Efter målet kom udeholdet mere med i kampen, og det lykkedes dem også at komme frem til flere chancer. Der manglede dog fortsat det sidste, og derfor blev det ikke til flere mål i første halvleg.

Efter 60 minutter opsnappede Agnete Nielsen bolden efter en svag tilbagelægning af en Kolding-forsvarer. Her stod hun alene over for Lene Christensen. En duel, Agnete Nielsen vandt og sendte bolden ind over mållinjen.

Agnete Nielsen var på mærkerne igen 17 minutter senere. Fortuna Hjørring fik bolden spillet frem i venstre side af banen, hvorefter Caroline Møller skar ind i banen og spillede Agnete Nielsen, der var løbet i position inde i feltet. Hun var omringet af KoldingQ-spillere, der dog virkede til at have mistet hende af syne. I hvert fald stod hun fri og kunne sparke bolden i mål.

KoldingQ pressede herefter på for at komme med i kampen, men det lykkedes ikke. Opgøret endte 3-0 til Fortuna Hjørring, som derfor overtager førstepladsen i ligaen.

I næste weekend er der landsholdspause, og derfor bliver de næste kampe fløjtet i gang lørdag den 7. september.

Stillingen ser således ud efter femte runde. Foto: Screenshot fra Kvindeliga.dk