Efterskoleliv – Vores liv på EVN

0
4249

Clara Brændemose (B93), Naja Svenstrup (Ølstykke) og Selma Lopez (Vestia) er alle startet på Efterskolen ved Nyborg efter sommerferien. Her fortæller de tre piger om valg af efterskole, efterskoleliv, fodboldtræning og alt det fede ved at gå på efterskole.

Hvorfor valgte vi at tage på efterskole?

At kunne fokusere på fodbold og få et år fyldt med sociale oplevelser var de to helt afgørende ting for alle tre piger, da valget om at skulle bruge et år på efterskole allerede blev taget for 1 1/2 år siden. “Skolen er også vigtig”, fortæller Naja, der har valgt at tage 9. kl. på efterskole. “Måske også vigtigere end for Clara og Selma, som går i 10. kl. og  allerede har taget folkeskolens afgangseksamen”. Både Clara og Selma nikker anderkendende, men pointerer dog begge, at skolen er vigtig, da de begge næste år skal videre på STX eller HHX, og derfor er nødt til at hænge i 10. kl. pensum for at være klar til livet efter efterskole.

Derfor blev det “Efterskolen ved Nyborg” (EVN)

“Jeg har været til “EVN CUP” to gange, og synes bare det hele lød vildt fedt”, siger Clara, der spillede på det B93-hold, der for to år siden vandt turneringen. Selma har været på træningslejr med sin klub Vestia to gange, mens det for Naja var via et bekendskab i familien, der gjorde hende opmærksom på EVN. Tre forskellige indgangsvinkler men for alle piger var det dog afgørende at skolen, ud over god beliggenhed også har en seriøs fodboldlinje med 32 piger og fem ugentlige træningspas.

Det fedeste ved at være på efterskole

“Fodbold, weekenderne, sammenholdet og fællesskabet på kryds og tværs af alle elever på hele skolen”, siger alle tre piger uden tøven. “Det er faktisk svært at pege lige præcis på én ting, som er fedt ved at gå på EVN – det er ligesom bare det hele, menneskerne på skolen”, fortæller Naja, som til sidst konkluderer at; “Det hele bare er en stor oplevelse i sig selv”.

Klubfodbold og efterskole

På Efterskolen ved Nyborg kan man godt kombinere klub- og efterskolefodbold. Clara Brændemose, som sidste år spillede U18DM for B93, har dog valgt kun at fokusere på træning og kampe for EVN. “Jeg har taget et valg om at fokusere 100% på efterskolefodbolden”, siger Clara, “og B93 ved, at jeg på EVN bliver matchet både i træning og kamp, og at jeg står til rådighed igen til sommer.” Selma har valgt at spille kampe for Vestia, når der er tid og mulighed for det, mens Naja har valgt at lægge klubfodbolden på hylden, mens hun er på efterskole.

Fodboldboldtræningen på EVN 

På “Efterskolen ved Nyborg” træner alle 32 piger samtidig men ikke sammen. Pigerne bliver efter fælles opvarmning oftest delt i to eller tre grupper, så alle bliver matchet på et niveau, som passer til ens eget. Alle tre piger er enige om, at det er vigtigt for det sociale miljø i pigegruppen at alle pigerne træner sammen, men synes også det er godt, at der er fokus på den enkeltes udviking og niveau. Til det siger Selma; “Der er vildt meget fokus på den enkelte spiller, fx. er jeg skadet lige nu, men det betyder ikke, at jeg så bare skal sidde og glo på værelset, når de andre træner”. “Vores fysioterapeut Karen Kotila er vildt god til at integrere os i den almindelige fodboldtræning og vise os øvelser, som vi kan lave på banen, mens de andre træner”, tilføjer Naja. På den måde føler man sig stadig som en del af gruppen og holdet, på trods af at man måske er ude med en skade.

En afsluttende bemærkning til fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole

Det er et nemt spørgsmål for pigerne; “GØR DET”, “GØR DET”, “GØR DET” – siger de alle tre i kor. “Vi har været på efterskole i fem uger nu og det er allerede det fedeste nogensinde!”

 

Kom og besøg EVN til Efterskolernes dag søndag d. 29. sept. kl. 13.00-17.00 og få en rundvisning og en snak med Clara, Selma og Naja.

https://www.facebook.com/Evnfodbold/?ref=bookmarks

Efterskolen ved Nyborg, Ringvej 5, 5800 Nyborg

Tlf.: +4565312920