Fuldt udbytte til topholdene i målrig runde

0
1181
Brøndby vandt 4-1 over VSK Aarhus. Foto: Steen Trolle

Det blev til en målrig runde i Gjensidige Kvindeliga. Fortuna Hjørring sendte bolden i mål hele otte gange, lukkede fem ind og tog sejren mod Odense Q. Brøndby vandt over KoldingQ, mens Farum BK/FCN sendte BSF hjem med et 3-0-nederlag i bagagen. FC Thy-ThistedQ og VSK Aarhus delte pointene.  

Af Camilla Bergholm

Odense Q- Fortuna Hjørring 5-8 (3-6)

Odense Q sidder fortsat fast i bunden af tabellen efter kampen lørdag mod Fortuna Hjørring. Det gør de trods deres gode start i Gjensidige Kvindeliga og en overraskende sejr mod Fortuna Hjørring for et par uger siden. Selvom fynboerne kæmper for at holde sig oven vande, har skarpheden manglet i store dele af sæsonen.

Sidste sæsons andenplads har dog heller ikke haft den bedste sæson indtil videre, da de er blevet presset af flere hold. De befinder sig dog fortsat i toppen af tabellen efter en sejr mod Odense Q lørdag. Det var til gengæld ikke Hjørring-holdet, der kom bedst ud til lørdagens opgør. Allerede efter to minutter fik Odense Q sparket bolden fremad på banen, hvorefter et indlæg havnede hos Cecilie Fløe, der sparkede bolden i mål.

Skarpheden manglede ikke i starten af lørdagens opgør mod et af de evige tophold. Blot fem minutter senere var Tenna Kappel nemlig klar inde foran mål, og hun headede hjemmeholdet på 2-0.

Skarpheden var der godt nok i fynboernes offensive spil, men i defensiven manglede den til gengæld. Bolden var netop blevet givet op, da Fortuna Hjørring reducerede. Og blot fire minutter senere sparkede Caroline Sørensen bolden ind til Emma Snerle i feltet, der udlignede.

20 minutter inde i kampen tog Odense Q føringen tilbage. Efter en fejl i Fortuna Hjørring-forsvaret satte Julia Hansen farten op. Hun modtog bolden, og hun kunne derfra sende bolden ind over Kelsey Daugherty i udeholdets mål. Den føring holdt i to minutter. Her fik Fortuna Hjørring et frispark uden for feltet, som Sara Holmgaard eksekverede til perfektion. Et flot og præcist skud havnede nemlig bag Odense Q-keeperen.

Efter 29 minutter blev Fortuna Hjørring tildelt et indirekte frispark, som de udnyttede og sparkede udeholdet yderligere foran. Og her stoppede det ikke. Lige inden halvleg løb Caroline Hansen sig fri inde i feltet, hvor hun fik bolden og sparkede den ind bag Sarah Jacobsen i målet.

Også Sofie Lundgaard ville være med, og hun scorede til 6-3. I anden halvleg viste hun igen, hvad hun er lavet af og bragte Fortuna Hjørring foran med 7-3.

Tenna Kappel fik reduceret efter 72 minutter, hvor hun stod det helt rigtige sted i modstandernes målfelt og sparkede bolden ind. Og igen tre minutter senere var Odense Q på pletten. Endnu engang var det Cecilie Fløe, der var klar, og hun headede bolden ind bag Fortuna Hjørring-keeperen.

Den stilling holdt kun i ét minut, hvor Fortuna Hjørring for ottende og sidste gang i kampen kom på måltavlen. Der blev ikke scoret flere gange i kampen, og opgøret endte derfor 8-5 til Fortuna Hjørring.

Brøndby – KoldingQ 7-1 (4-1)

KoldingQ har ikke haft den bedste sæson indtil videre, hvor de blandt andet for blot en uge siden tabte 5-0 til Farum BK/FCN. Brøndby befinder sig i toppen af tabellen, men holdet har alligevel haft en blandet sæson. I sidste weekend måtte de nøjes med uafgjort mod FC Thy-ThistedQ. Begge hold havde derfor en masse at kæmpe for i lørdagens opgør.

Brøndby viste hurtigt, at de stadig er i en klasse for sig. To minutter inde i kampen fik Nanna Christiansen en perfekt bold i dybden, som hun skød mod mål. Lene Christensen var ikke helt sikker i dagens opgør, og hun måtte se bolden gå i mål til 1-0.

To minutter senere var der problemer i forsvaret. En dårlig aflevering blev hurtigt omsat til en chance til Brøndby, som Mille Gejl udnyttede og sendte ind i målnettet.

Lene Christensen havde igen problemer i målet efter ni minutter. Et hjørnespark sendte bolden indover i feltet, hvor Kamilla Karlsen headede den mod mål. KoldingQ-keeperen fik parreret bolden, men ikke nok, og den røg i stedet over hende og ind i mål.

Kamilla Karlsen var også indblandet i det næste mål. Bare i modsatte ende. En lang aflevering i dybden kunne hun ikke få ordentligt væk, hvilket førte til et mål af Molli Plasmann.

Efter 35 minutter fik Nicoline Sørensen en god bold i dybden. Hun driblede sig herfra forbi KoldingQ-forsvaret, der ikke kunne hamle op med hende, og hun sendte bolden i mål til 4-1.

I anden halvleg var der spillet 13 minutter, da Nicoline Sørensen igen var klar. Hun kom endnu engang forbi forsvaret og scorede.

Nicoline Sørensen var tæt på at score hattrick efter 61 minutter. Det var dog ikke hende, der fik sidste fod på, inden kuglen gik ind. I stedet blev det en KoldingQ-spiller, der scorede selvmål. 6-1 til Brøndby.

Sidste mål i kampen faldt i det sidste minut. Her fik Brøndby frispark. Et frispark, som Nanna Christiansen stod for at sparke. Og det gjorde hun med bravur. Hun skød nemlig bolden flot og præcist i mål til kampens resultat, 7-1.

Farum BK/FCN – BDF  3-0 (0-0)

BSF har hårdt brug for point til kontoen, hvis de skal lykkes med at forblive en del af Danmarks bedste kvindeliga. Men det var en svær modstander, de skulle hente point fra lørdag. Farum BK/FCN har gjort det svært for mange af deres modstandere, og med fire sejre, to uafgjorte kampe og blot et nederlag inden lørdagens opgør havde de indtaget førstepladsen. Det lykkedes heller ikke BSF at hente point mod lørdagens modstander, og de måtte derfor indkassere sæsonens sjette nederlag.

Det var dog ikke fordi, at de ikke kom frem til chancer i løbet af kampen. De kom nemlig frem til flere muligheder, men skarpheden var der ikke. Skarpheden var der til gengæld heller ikke for hjemmeholdet, og derfor lykkedes det ikke nogen af holdene at score i første halvleg.

Første mål i kampen faldt da også først efter 73 minutter. Her eksekverede Esther Rønn et frispark lige uden for udeholdets målfelt. Herfra sendte hun en høj bold ind over spillerne, og den fik lov til at svæve videre ind i mål. 1-0 til Farum BK/FCN.

Både Florentina Olar og Camilla Kur har vist kvaliteter denne sæson. Og det gjorde de igen tre minutter efter første scoring. Her spillede Florentina Olar bolden ind over til Camilla Kur, der ikke fik ram på den i første omgang, men stadig fastholdte kuglen, vendte rundt og skød bolden ind til 2-0.

Florentina Olar lagde igen op til et mål fire minutter senere. Hende og Amalie Vangsgaard har flere gange spillet hinanden fri, og det sørgede Florentina Olar igen for her. Og Amalie Vangsgaard tøvede ikke. Hun scorede til kampens resultat 3-0.

FC Thy-ThistedQ – VSK Aarhus 2-2 (0-1)

FC Thy-ThistedQ har vist et aggressivt spil, hvor de har presset deres modstandere til det yderste. Det har betydet både mål og point på kontoen for holdet fra Thy. Det er blandet andet blevet til point mod de tre hold, der ligger i toppen på nuværende tidspunkt. Dagens modstander fra Aarhus var dog kommet for at få point med hjem. Der mangler nemlig nogle point til kontoen for VSK Aarhus, der inden kampen befandt sig på ligaens femteplads.

Begge hold kæmpede kæmpede fra starten af, men det var århusianerne, der kom bedst fra start. Efter 15 minutter fik udeholdet hjørnespark, som endte hos Maria Nielsen i feltet, der bragte VSK Aarhus foran med 1-0. Herefter kom både VSK Aarhus og FC Thy-Thisted frem til flere chancer, men der kom ikke flere mål i første halvleg.

Andet mål i kampen kom efter 56 minutter. VSK Aarhus forsøgte at sparke bolden væk fra eget målfelt, men det lykkedes ikke. I stedet fik Beate Marcussen fat i bolden og udlignede. Fire minutter senere kom hjemmeholdets andet mål. Her spillede Malene Sørensen bolden på tværs i århusianernes målfelt, hvor Sarah Dyrehauge stod klar og sparkede kuglen ind til 2-1.

Olivia Holdt sørgede dog for, at VSK Aarhus ikke gik tomhændede hjem. Hun udlignede nemlig efter 68 minutter. Den sidste tid af kampen var kendetegnet ved tjubangfodbold. Der var ikke rigtig nogen af holdene, der kunne holde på bolden i længere tid, og kampen kørte derfor meget frem og tilbage. Alligevel kom begge hold frem til store chancer, der sagtens kunne have givet en føring.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og opgøret endte dermed 2-2.