U17 landsholdets Lærke Hammer: ”Vi kæmper for førstepladsen”

0
2480
U17-landsholdet. Foto: DBU

Lærke Hammer er en af de store profiler på det danske U17 landshold, og der bliver brug for hende igen, når Danmark møder Rusland i den sidste kampe i første runde EM-kvalifikation på lørdag i Ringkøbing

Af Sille Struck 

Det danske U17 landshold spiller lige nu første runde af deres EM-kvalifikation. I den forbindelse har FODBOLDFORPIGER taget en snak med landsholdets forsvarsspiller, Lærke Hammer.

Lærke Hammer har startet inde i midterforsvaret i Danmarks to seneste kampe, hvor Nordmakedonien og Wales har været modstanderne. Her startede Danmark med en 11-0 sejr over Nordmakedonien, og senest en kamp mod Wales, der sluttede 0-0, på trods af et overlegent dansk spilovertag.

’’Stemningen i truppen var efter kampen mod Nordmakedonien super optur, og vi havde en masse detaljer og lækre mål at snakke om. Efter Wales kampen kom vi hurtigt videre efter et resultat, der ikke var, som vi håbede. Man kunne godt mærke, at vi ikke var tilfredse, dog var stemningen som den altid er – rigtig god. Man kunne tydeligt mærke, at vi alle blev ekstra tændte på at slå Rusland,’’ siger den danske landsholdspiller, Lærke Hammer.

Stor oplevelse at spille kvalifikation på hjemmebane
Hammer har i denne uge skiftet den grønne og hvide Fortuna Hjørring spilledragt ud med den rød-hvide landsholdstrøje. Det er noget helt specielt at opleve for det unge talent.

’’Det er det fedeste at spille EM-kval. Det er virkelig en kæmpe oplevelse, og at vi spiller i Danmark gør, at holdet er endnu mere tændte på at få sejre. Det giver den fedeste stemning og største opbakning både på banen og udenfor. Dem der arbejder på hotellet spørger ind til, hvordan det går os, og er interesserede i vores fodbold. Det er super fedt, og det påvirker os positivt,’’ fortæller Hammer om oplevelsen.

Foto: DBU

Hård kamp om førstepladsen
Lærke Hammer og resten af det danske U17 landshold, ser frem til at spille kampen mod Rusland på lørdag. Rusland går ind til kampen mod Danmark med to sejre over Wales og Nordmakedonien og en målscore på 8-0. Hammer slår dog fast, at de danske piger kommer til at koncentrere sig mest om deres eget spil, og vil gøre alt for at gå videre til eliterunden som gruppevinder.

’’Vi forbereder os på den måde, at vi bedst muligt får restitueret. Det gør vi både igennem recovery boost, behandling og afslapning. Derudover har vi også sociale aktiviteter i løbet af dagene, der gør, at vi får lidt afstand fra fodbolden, som giver os en endnu større lyst til at spille. I forhold til Rusland kommer vi til at koncentrere os om vores spil og gå ud for at vinde. Vi kæmper for førstepladsen i gruppen,’’ siger Lærke Hammer, som ser frem til at spille mange flere kampe om vigtige point med resten af holdet.

’’Når vi går videre til eliteround, betyder det, at vi er et skridt tættere på vores håb om EM, og det betyder, at vi får endnu flere fede kampe sammen, hvor der er endnu flere point på spil,’’ afslutter Hammer.

Du kan se Lærke Hammer og resten af U17 landsholdet i aktion, når de lørdag d. 28/9 kl. 14.00 møder Rusland på Ringkøbing Stadion.