Brøndby buldrer videre – Farum BK/FCN i front

0
1106
Jubel fra FCN-spillerne. Foto: Steen Trolle

Weekenden har ikke kun budt på det helt store regnvejr, som endte med at udsætte kampen mellem BSF og VSK Aarhus. Der har også været gang i de tre opgør, der blev afviklet lørdag. Her vandt Odense Q over KoldingQ, mens Brøndby igen scorede syv mål for tredje kamp i streg i sejren over FC Thy-ThistedQ. Fortuna Hjørring måtte se sig slået af Farum BK/FCN.

Af Camilla Bergholm

Odense Q – KoldingQ 3-0 (2-0)

Det har været en blandet sæson for Odense Q, der forrige runde tabte hele 7-2 til Brøndby. Alligevel er det et hold med dygtige spillere, og det blev også understreget, da månedens hold blev udtaget. Her var Odense Q repræsenteret med to spillere, Tenna Kappel og Cecilie Fløe. Og ikke nok med det blev Cecilie Fløe også udnævnt til månedens spiller, hvilket er fuldt fortjent efter en imponerende indsats i Gjensidige Kvindeliga.

KoldingQ er fortsat godt med i tabellen, hvor de inden kampen befandt sig på femtepladsen i tabellen. Men de andre hold puster koldingenserne i nakken, hvorfor tre point i rundens Super Match mod Odense Q var vigtige.

Begge hold kom ud til kampen med næsenerne rettede mod mål, og det førte også til flere chancer fra begge mandskaber. Hjemmeholdet var dog skarpest på de chancer, de fik i lørdagens opgør. Efter 19 minutter spillede Cecilie Struck en umarkeret Laura Petersen på højre kant. Herfra sendte hun en høj bold ind i feltet, hvor Tenna Kappel kom flyvende og headede bolden i mål.

Roen spredte sig hos OdenseQ-mandskabet, og blot seks minutter senere viste de igen, hvor farlige de er. Et flot opspil endte hos månedens spiller, Cecilie Fløe, der fandt Kamilla Jensen. Hun skød bolden forbi KoldingQ-keeperen, der var kommet for langt ud af sit mål til at kunne gøre noget ved forsøget.

I sidste minut af den ordinære spilletid vandt Lykke Kildegaard bolden på midten af banen. Sammen med Sandra Jakobsen satte hun et flot eksekveret kombinationsspil i gang, hvor Sandra Jakobsen til sidst skød bolden ind i mål. 3-0 til Odense Q.

FC Thy-ThistedQ – Brøndby 2-7 (1-7)

Der var lagt op til en spændende opgør lørdag mellem FC Thy-ThistedQ og Brøndby. Sidste gang, de to holdte mødte hinanden, blev det nemlig til et uafgjort resultat. Derudover er det lykkedes thyboerne at stjæle point fra både Fortuna Hjørring og Farum BK/FCN, der begge er i toppen af tabellen sammen med Brøndby.

Brøndby er dog begyndt at finde tilbage til den form, de viste i sidste sæson. Det lykkedes dem nemlig for tredje kamp i streg at sende syv bolde i mål. Det var alligevel hjemmeholdet, der kom bedst fra start. Efter seks minutter fik Rikke Dybdahl fat i bolden tæt på Brøndbys målfelt, hvorfra hun driblede et kort stykke og satte bolden ind bag Katrine Abel i målet. 1-0 til FC Thy-ThistedQ.

Men den føring holdt blot i tre minutter. Her blev Nicoline Sørensen spillet fri, hvorefter hun kunne udligne. Nicoline Sørensen kom endnu engang på måltavlen efter 18 minutter, og sikrede Vestegnsholdet føringen. Hjemmeholdet havde svært ved at spille rundt om Brøndby-mandskabet, der kom med et højt pres, hvilket gjorde, at de hurtigt genvandt bolden.

21 minutter inde i kampen viste topholdet et flot opspil, som til sidst endte hos Caroline Pleidrup, der scorede til 3-1. Nicoline Sørensen fik tidligt i kampen lavet sit hattrick. 25 minutter inde i kampen sendte hun nemlig bolden ind over Maja Østergaard i målet og scorede dermed sit tredje mål i opgøret.

Louise Winter ville også være med. Hun sendte en bold af sted langt uden for målfeltet, som endte i mål. 5-1 til Brøndby. Og blot ét minut senere faldt den næste scoring. Her blev bolden spillet i dybden til Frederikke Lindhardt, der driblede forbi FC Thy-ThistedQ-keeperen, hvorfra hun sparkede kuglen i nettet.

Og det var ikke sidste gang, hun fik bolden i mål. Kort tid inden pausen skød hun en høj bold over Maja Østergaard og ind i hjemmeholdets mål. Her er det også vigtigt at fremhæve Josefine Hasbo, der flere gange i kampen lagde nogle flotte afleveringer, der førte frem til Brøndbys scoringer. Det var også tilfældet ved Brøndbys syvende og sidste mål.

Udeholdet slap speederen i anden halvleg, men det lykkedes fortsat ikke thyboerne at slå hul på bylden. Et mål blev det dog til. Og det blev et flot et af slagsen. Rikke Dybdahl sendte en bold i dybden til Lotte Christensen efter 83 minutter, som hun udnyttede og skød forbi Brøndby-keeperen til en kosmetisk reducering.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og opgøret endte dermed 7-2 til Brøndby, som virker til at have fundet formen. En form, de skal bruge igen, når de på onsdag møder Glasgow City i Champions League 1/8-finalen.

Fortuna Hjørring – Farum BK/FCN 1-2 (0-2)

Farum BK/FCN bliver ved med at bide sig fast i toppen af Gjensidige Kvindeliga. Og lørdag viste de endnu engang, hvorfor de nu har førstepladsen i tabellen. Fortuna Hjørring derimod kom ikke frem til de store chancer.

Nordsjællænderne udnyttede deres chancer og viste stort overskud. Det førte efter 14 minutter til kampens første mål. Usikkerhed i Fortuna Hjørring-forsvaret blev udnyttet af Florentina Olar, der opsnappede bolden og spillede den videre til Camilla Kur, der var klar til at skyde den i kassen. 1-0 til Farum BK/FCN.

Efter 26 minutter var det igen Camilla Kur og Florentina Olar, der var på spil. De har i det hele taget vist et godt samarbejde i denne sæson, og det gjorde de så endnu engang. Hjørring-forsvaret stod igen på hælene, hvilket Florentina Olar udnyttede og spillede Camilla Kur, der efter samme fremgangsmåde som tidligere skød den ind bag Kelsey Daugherty i målet.

Det lykkedes dog Fortuna Hjørring at lukke lidt mere ned for Farum BK/FCN-spillerne i anden halvleg, hvor spillet blev skubbet mere hen mod midten af banen. Helt farlige blev hjemmeholdet dog ikke. Alligevel pyntede de lidt på resultatet i overtiden. Et hurtigt udspark endte hos Caroline Hansen, der lagde en perfekt bold i dybden til Sanni Franssi, som scorede til kampens resultat. Opgøret endte 2-1 til Farum BK/FCN.

Fortuna Hjørring står igen klar på onsdag, når de møder Olympique Lyon i Champions League.

Stillingen ser nu således ud. BSF og VSK Aarhus mangler dog at spille en kamp. Foto: Screenshot fra kvindeliga.dk