U18 DM overblik: Storsejr til KoldingQ og Team OdenseQ i top 5

0
1716

Der var kamp til stregen, spændende opgør og to særdeles målrige kampe, da 8 ud af U18 DM’s 13 hold var i spil i weekenden 

Af Sille Struck 

B93 – KoldingQ (3-8)
Der var målfest da KoldingQ lørdag eftermiddag besøgte Østerbro Stadion og B93. Det var specielt Ajla Julardzija og Sille Fuhlendorff der bidrog med mål til festen, idet de nettede tre gange hver. Det var en kamp, hvor de jyske gæster sad på meget af spillet i store perioder. B93 scorede ellers til både 1-2 og 2-4 og åndede KoldingQ i nakken, men en indskiftet Marie Holmgaard Andersen gjorde sig hurtigt bemærket med to scoringer, som lukkede kampen. Hjemmeholdets mål blev scoret af Frederikke Troldborg, Maria Slott og Jazmin Schultz-Petersen. Kampens resultat betyder, at KoldingQ nu har bidt sig fast i toppen af tabellen, imens B93 fortsat er at finde i tabellens bund med nul point.

Silkeborg IF Q – Fortuna Hjørring (0-1)
Lørdag eftermiddag var der jysk opgør på programmet, da Fortuna Hjørring kom på besøg i Silkeborg. Fortuna Hjørrings stærke offensiv har sørget for rigtig mange mål i denne sæson, men i lørdagens kamp, blev der altså kun nettet en enkelt gang.  Kampens eneste mål blev scoret i starten af anden halvleg af Julie Winter Nielsen. Det betyder, at nordjyderne nu placerer sig på førstepladsen i rækken. Dermed er der et vaske ægte nordjysk topopgør i næste weekend, når FC Thy kommer på besøg i Hjørring.

IF Lyseng – Varde (1-1)
På Århus-egnen var der kamp mellem to velstrukturerede hold, da IF Lyseng tog i mod gæsterne fra Varde. Gæsterne fra Varde kom bedst fra start mod et afbudsramt hjemmehold, hvor Amela Keserovic kunne bringe gæsterne foran 1-0 efter en fejl i hjemmeholdes forsvar. Lyseng havde kun lige givet bolden op, inden midtbaneslideren Helena Pedersen efter et flot opstil, kunne udligne til stillingen 1-1. Kampen bølgede herefter frem og tilbage, dog uden de helt store chancer. Tættest på kom Lyseng med et skud på overliggeren, men bolden kom aldrig ind over stregen, og derfor blev kampens slutresultat 1-1.

Kampen gav debut til to spillere fra årgang 2005. Laura Kjærsgaard fra Lyseng og Karoline Olesen fra Varde, som begge fik vist, at de godt kan være med på U18 niveau.

Viborg Q – Team OdenseQ (0-4)
Viborg Q gik på banen på Leofield Road, som danner rammerne for holdets hjemmekampe. Her skulle hjemmeholdet have en sejr, for at bevæge sig væk fra ligaens bund. Team OdenseQ kunne til gengæld med en sejr spile sig op i den sjovere ende af tabellen. I første halvleg blev der kun scoret et enkelt mål. Det var Louise Wadstrøm, der bragte gæsterne i front kort før pausefløjt, og fynboerne kunne dermed gå til pause med en føring på 0-1. De fremmødte tilskuere skulle vente til der var ti minutter tilbage af kampe, inden de blev underholdt med flere mål. Her var Team OdenseQ igen på pletten, hvor først Matilde Jessen fordoblede føringen, inden Karen Knudsen og Lea Duus lukkede kampen med én scoring hver. Kampens resultat betyder, at fynboerne nu huserer i top fem, imens Viborg-pigerne med kun en enkelt sejr i sæsonen er at finde i bunden af tabellen.