Agnete Marcussen inden lørdagens opgør mod Brøndby: Vi skal vise en helt anden indstilling

0
1539
FC Thy-ThistedQ spillede sig i dag videre til finalen i Sydbank Kvindepokalen, da de vandt over KoldingQ Foto: Arkivfoto.

I denne sæson af Gjensidige Kvindeliga er FC Thy-ThistedQ et af de hold, der er på folks læber. De har nemlig overrasket flere gange ved at spille uafgjort mod de to evige tophold, Brøndby og Fortuna Hjørring, men også det nye tophold denne sæson, Farum BK/FCN, har de også taget point fra. Lørdag møder thyboerne igen Brøndby, hvor deres defensiv og skarpheden bliver afgørende, fortæller Agnete Marcussen fra FC Thy-ThistedQ.

Af Camilla Bergholm

Et højt pres fra det blå- og hvid-stribede hold sørgede for at holde bolden på modstandernes banehalvdel. FC Thy-ThistedQ fastholdte bolden, hvortil Line Kristensen sendte den ind over i målfeltet. Her havde Malene Sørensen sneget sig forbi forsvaret og var fri til at sende bolden forbi Katrine Abel og ind i målet.

Scoringen er fra kampen mellem Brøndby og FC Thy-ThistedQ tidligere i sæsonen, og målet sikrede dem et uafgjort resultat. Det er samtidig det seneste opgør mellem de to hold, som igen mødes lørdag i Gjensidige Kvindeliga. Men selvom det blev til ét point sidste gang, de to hold mødte hinanden, bliver det en svær kamp, pointerer Agnete Marcussen.

”Brøndby bliver spildominerende, og det bliver en svær kamp. Men vi skal stå imod, score på vores chancer, og så skal vi stå godt defensivt,” siger hun.

“Vi var bare ikke klar på samme måde, som vi havde været i de andre kampe. Og så har vi også bare reddet på denne her bølge med, at det er gået godt, men vi skal ud og vise en helt anden indstilling, hvis vi vil have point”

Agnete Marcussen, spiller FC Thy-ThistedQ

Thyboerne har også tidligere spillet uafgjort mod det andet evige tophold, Fortuna Hjørring. I sidste runde mødte de så Hjørring-holdet igen, men denne gang blev det til et 5-0-nederlag. Og derfor skal de være klar, for det var netop paratheden, der manglede i sidste runde, fortæller FC Thy-ThistedQ-spilleren.

”Vi var bare ikke klar på samme måde, som vi havde været i de andre kampe. Og så har vi også bare redet på denne her bølge med, at det er gået godt, men vi skal ud og vise en helt anden indstilling, hvis vi vil have point,” siger Agnete Marcussen.

Fokus på defensiven
Brøndby befinder sig inden lørdagens opgør på tredjepladsen, mens FC Thy-ThistedQ befinder sig på fjerdepladsen. Vestegnsholdet har dog vist gode takter og er stukket af i toppen af ligaen sammen med både Fortuna Hjørring og Farum BK/FCN. For selvom thyboerne er på fjerdepladsen, er der otte point op til Brøndby. Klasseforskellen er derfor stadig tydelig, og derfor er FC Thy-ThistedQ-mandskabet opmærksomme på, hvad Brøndby kommer ind til kampen med.

”Vi skal være opmærksomme på deres småspil og dybe stikninger, og så løber de rigtig meget. De løber over det hele, så vi skal følge med vores mand, og så skal vi hele tiden læse deres spil,” forklarer Agnete Marcussen og fortæller endvidere, at de også har nogle fordele i lørdagens opgør:

”Vi står rigtig godt defensivt, når vi virkelig går til den. Så vi er gode til at holde dem væk fra chancer. Og desuden er vi gode i vores omstillingsspil.”

“Jeg håber, at vi kan holde os med i den gode ende af tabellen. Og så komme med til Slutspillet, men også få nogle point med videre. Men nu må vi se”

Agnete Marcussen, spiller FC Thy-ThistedQ

De har dog allerede gjort sig en masse erfaringer fra sidste opgør mod Vestegnsholdet, hvor det hele flaskede sig, fortæller FC Thy-ThistedQ-spilleren. Derfor bliver det interessant, om de igen kan lukke Brøndby-holdet ned.

Brøndby har taget tre point i de seneste to runder. Foto: Steen Trolle

En sæson over alle forventninger
Selvom der er otte point op til Brøndby på tredjepladsen, har det stadig været en god sæson indtil videre for de blå- og hvid-stribede. To sejre, fem uafgjorte kampe og to nederlag taler sit eget sprog. Og det var heller ikke lige, hvad Agnete Marcussen og resten af mandskabet havde regnet med, fortæller hun:

”Det kommer bag på os selv. Men vi har bare stået virkelig godt defensivt, og så har vi scoret mål. Men det føles godt. Vi får meget opmærksomhed, og så har vi taget point mod både Fortuna og Brøndby. Vi kan virkelig mærke opmærksomheden, når vi spiller på hjemmebane, men også i medierne. Og vi har en masse tilskuere til alle vores hjemmebanekampe.”

Men holdet skal blive ved med at kæmpe og ikke bare hvile på laurbærrene, pointerer Agnete Marcussen.

”Jeg håber, at vi kan holde os med i den gode ende af tabellen. Og så komme med til Slutspillet, men også få nogle point med videre. Men nu må vi se,” fortæller hun med optimisme i stemmen.

Kampen fløjtes i gang klokken 15 lørdag hos Sparekassen Thy Arena, og opgøret kan ses her.