Olivia Holdt efter EM-kvalifikationen: ”Det var vores mål”

0
2136

Det danske U19 landshold er netop hjemvendt fra Tyrkiet, hvor de har spillet tre EM-kvalifikationskampe. Her blev det til to sejre og en uafgjort kamp for Søren Randa-Boldts tropper

Af Sille Struck 

De danske U19 piger har den sidste uges tid været i Tyrkiet, hvor de har spillet deres første runde kvalifikation til sommerens EM. De danske piger mødte Kosovo, Tyrkiet og Ungarn i kampene om videre avancement til Elite Round, som skal spilles i foråret.

FODBOLD FOR PIGER har fanget én af holdets helt store profiler, Oliva Holdt, som til dagligt tørner ud for VSK Århus i Kvindeliga.

’’Jeg oplevede de tre kampe, som tre meget hårde fysiske kampe. Det var i særdeleshed varmen, der spillede en stor rolle. Det gjorde, at vi blev nødt til at foretage flere udskiftninger end normalt, og at tempoet i kampene faldt en smule. Udover det oplevede jeg kampene som nogle fede kampe, hvor man kunne afprøve nogle nye og anderledes ting, fordi der var mere plads til det her,’’ fortæller Holdt om de tre første EM-kval kampe.

Puljefinale uden mål
Danskerne startede EM-kvalifikationen rigtig godt, hvor Kosovo og Tyrkiet blev besejret med henholdsvis 8-0 og 6-0. De danske piger havde dermed allerede kvalificeret sig til Elite Round, inden puljefinalen mod Ungarn, som ligeledes havde maksimumpoint inden kampen mod Danmark.

Pigerne i rødt og hvidt dominerede puljefinalen i både chancer og spil, men ind i målet ville bolden ikke. Det blev derfor til en puljefinale uden scoringer, og det ærgrer den unge midtbaneprofil.

’’Kort sagt manglede vi bare at få prikket bolden ind mod Ungarn. Ungarn var helt klart den sværeste modstander, vi skulle møde i kvalifikationen, men alligevel havde vi bolden stort set hele kampen, og spillet foregik på vores præmisser. Hvis vi havde scoret på nogle af vores mange chancer, så havde vi helt sikkert også vundet med tre eller fire mål,’’ fortæller hun

Foto: DBU

Puljevindere med bedre målscore
Selvom Olivia Holdt og resten af U19 pigerne ikke besejrede Ungarn, vandt de alligevel puljen i Tyrkiet og ender i andet seedningslag, når der skal trækkes lod til Elite Round d. 20 November.

’’Vores målsætning var allerede inden turen, at vi ville kvalificere os til Elite Round, og at det lykkedes er selvfølgelig en dejlig forløsning for alle på og omkring holdet,’’ fortæller Holdt, som også er godt tilfreds med, at holdet er videre som puljevindere.

Forberedelserne til Elite Round
Hun er klar i spyttet, når man spørger hende, hvordan hun selv og resten af truppen skal forberede sig til de sidste kvalifikationskampe, der bliver spillet i april måned.

’’Forberedelserne til runden begynder allerede nu hjemme i klubberne. Hvis vi vil til EM, kræver det, at vi hver især arbejder og træner hårdt derhjemme. Vi har også nogle få samlinger inden elite runden, hvor vi mødes, og forbereder os ved træning og kampe med landsholdet,’’ afslutter Holdt og påpeger, at denne tur har skabt flere relationer blandt spillerne både på og udenfor banen, hvilket også er vigtigt i forberedelserne frem mod Elite Round.

Fra en tidligere U19-træning. Foto: DBU