150 piger og drenge kæmpede sammen til mix-stævne i København

0
2441
Foto: Sofie Reimer, DBU København

Piger og drenge fra fem klubber spillede sammen til stort mixstævne i København i sidste weekend. “Vi vil gøre det naturligt for drenge og piger at spille sammen,” siger projektleder fra DBU København

Der var både drenge og piger på banen, da der i sidste weekend var stævne for U13, U14, U15 og U16 hold hos klubben Vestia i København. På initiativ fra DBU København var stævnet nemlig i mixstævne med blandede hold og ifølge arrangørerne blev det en stor succes.

”Jeg tror da, at nogle har haft et lille sug i maven, inden vi gik i gang. Men det gik over al forventning, og jeg tror det har været en øjenåbner for mange,” fortæller Christian Theilgaard, projektleder for pigefodbolden i DBU København.

Fem klubber – Hekla, Hareskov, AB Tårnby, Sundby og Vestia – deltog med ca. 150 spillere. Der var 13 hold fordelt på de fire årgange, og da stævnet sluttede, blev der uddelt medaljer til alle spillere og fire pokaler.

Og gik pokalerne så til vinderne? Nej, de gik til holdene med de bedste kampråb og med den fedeste måde at fejre en scoring på. Kravet til kampråbet var, at alle skulle sige det, at det skulle indeholde ord, som hhv. piger og drenge siger, og det skulle fortælle om stævnets formål. Scorings-fejringen skulle bare være sjov – som f.eks. når Vestia, der vandt den ene pokal, fejrede scoringen ved at alle satte sig ned og lavede yoga-øvelser samtidig, da de havde scoret.

”Vi hylder de sjove momenter. Det skal ikke kun handle om resultater,” siger Christian Theilgaard.

Holdene dystede om at lave de sjoveste scorings-fejringer. Foto: Sofie Reimer, DBU København

Skal være naturligt at spille sammen

Tanken bag mix-stævnet er at minimere kønsforskellene i fodbold, få spillerne til at arbejde sammen på tværs af køn og lade dem få et mere naturligt forhold til det modsatte køn.

”Vi vil gerne gøre det naturligt for drenge og piger at spille sammen, og det gik også godt, da de først kom i gang. I starten var de meget forsigtige, men efterhånden gav de den gas med skulderskub og tacklinger. Der blev givet og taget, men der var ingen svinske tacklinger, og de var gode til at samle hinanden op,” fortæller Christian Theilgaard.

”Vi vil gerne gøre det naturligt for drenge og piger at spille sammen”

Christian Theilgaard, projektleder for pigefodbolden i DBU København

Det var anden gang, at mix-stævnet blev afviklet, og en klub – AB Tårnby – har allerede meldt sin interesse for at holde stævnet til næste år. På sigt drømmer Christian Theilgaard om, at der kan afvikles en turnering for mixhold.

”Det kunne da være fedt. Men i første omgang håber jeg, at der kan laves flere mix-stævner, så flere kan få øjnene op for værdien af at spille med blandede hold,” siger han.

Foto: Sofie Reimer, DBU København