AaB jubler: Begge målsætninger blev indfriet

0
2808
AaBs 1. divisionskvinder.

AaBs fodboldkvinder er klar til kvalifikationsspillet efter et perfekt efterår, hvor to store målsætninger blev indfriet

De er mere end tilfredse hos AaBs fodboldkvinder, som sluttede på 1. pladsen i 1. divisions pulje 2 og bliver et af seks hold, der til foråret skal spille kvalifikationsliga om en plads i Gjensidige Kvindeliga.

Målsætningen forud for sæsonen var præcis den, der nu er blevet nået, og det er sket i mere end overbevisende stil: Oprykningen blev sikret fire runder før tid, og da der var to kampe tilbage, blev 1. pladsen sikret. Da turneringen sluttede, havde AaB sikret sig 34 point i 14 kampe og stod med en målscore på 47-10.

”Vi er naturligvis meget stolte over, at vi allerede et godt stykke inden sæsonen var slut, havde sikret os en plads i kvalifikationsspillet. Vi er dog på ingen måde kommet sovende til tops, og der er gjort et stort stykke arbejde såvel på som udenfor banen,” siger Pia Nielsen, der er direktør i AaB Kvinde Elitefodbold A/S.

Elitesatsning bar frugt

Hun fortæller, at klubben de seneste år har arbejdet målrettet med sin elitesatsning, og at etableringen af AaB Kvinde Elitefodbold A/S har skabt et økonomisk fundament, som giver nogle helt andre muligheder end tidligere.

”At vi i sommer blev godkendt som kontraktklub har samtidig medført, at vi kan lave nogle aftaler, som i kombination med vores elitesetup gør det endnu mere attraktivt at spille i AaB. At vi så samtidig er universitetsby er jo bare et ekstra plus,” siger hun.

Om holdets muligheder i kvalifikationsspillet, hvor AaB skal møde Odense Q, BSF, B93, Vildbjerg og HB Køge, siger sportschef David Juul Nielsen:

”Alle seks hold har ambitioner om at rykke op i Gjensidige Kvindeliga, så der bliver virkelig rift om de to oprykningspladser. Vi er fortsat meget ydmyge om den opgave, der venter os forude, men vi står væsentligt bedre, end vi på noget tidspunkt før har gjort, og vi forventer at indgå yderligere kontrakter med dygtige spillere hen over vinterpausen, så vi kan blive forstærket i alle kæder og forhåbentlig komme til at spille med i den sjove ende,” siger han.