B93-topscorer Nicole Robertson drømmer om Champions League

0
2021
Nicole Robertson. Foto: Christian Midtgaard

Med kun én kamp igen i 1. division, befinder B93 sig på en sikker førsteplads med oprykning til Kvalifikationsligaen til foråret. Nicole Robertson er en del af det ubesejrede hold, som har leveret imponerende resultater i denne sæson. Fodbold for Piger har taget en snak med B93’s topscorer, for at lære hende lidt bedre at kende.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Den 23-årig måltyv er oprindeligt fra Temecula i Californien, hvor hun blot fem år gammel startede med at spille fodbold. Hun flyttede til Danmark i januar 2017, da hun blev tilbudt en kontrakt med Vildbjerg og ikke mindst for at forfølge sin drøm om at starte en professionel fodboldkarriere i Europa. Efterfølgende har Nicole spillet i FC Nordsjælland, men i januar 2019 skiftede hun til B93, og har siden været en fast del af truppen.

Hvordan har skiftet fra FC Nordsjælland til B93 været?

”Det tager altid tid at lære klubbens kultur og pigerne på holdet at kende. Alle har dog været venlige og imødekommende, så det tog ikke lang tid for mig at føle mig godt tilpas i klubben.”

Hvordan er det at spille fodbold i Danmark sammenlignet med USA?

”I Danmark fokuseres der mere på tekniske færdigheder i modsætning til i USA, hvor der lægges stor vægt på styrke og smidighed i spillet. Desuden er den atletiske kultur meget anderledes end den danske fodboldkultur, som er mere afslappet og ikke så seriøs sammenlignet med den amerikanske.”

Hvad laver du udover fodbold?

”Jeg er personlig træner, hvor jeg både træner folk i fitness, online og på fodboldbanen. ”

Hvor meget træner du?

”Vi har fire fodboldtræninger af to timers varighed på en uge. Desuden går jeg i fitness fem gange om ugen, der også tager omkring to timer per gang.”

Hvad er dine ambitioner og drømme inden for fodbold?

“Jeg drømmer om at spille på et af de bedste hold i Europa og være med i Champions League. Jeg arbejder også henimod at komme på det amerikanske landshold.”

Hvordan vurderer du B93’s chancer i den kommende sæson i Kvalifikationsligaen?

”B93’s chancer for at rykke op er virkelig gode. Vi har klaret os rigtig godt i 1. division, og jeg tror også, at det vil fortsætte i næste sæson. Vi har spillere, som kommer tilbage efter skader, og vi får muligvis flere spillere på holdet.”

Nicole Robertson har scoret 13 mål i denne sæson, og hun har mulighed for flere i sæsonens sidste kamp mod FC Damsøe, som spilles på lørdag kl. 13:00.

 

Weekendens kampe i 1. division:

Pulje 1: 

Lørdag kl. 13:00: FB – Østerbro IF

Lørdag kl. 13:00: Næsby – Sundby

Lørdag kl. 13: 00: HB Køge Pigefodbold – Herlufsholm

Pulje 2:

Lørdag kl. 12:00: Aab – JAI, Aarhus

Lørdag kl. 13:00: ASA, Aarhus – Fortuna Hjørring

Lørdag kl. 13:00: Vildbjerg – Aarhus 1900

Lørdag kl. 13:00: IF Lyseng – Romalt IF