Dansk målmandstalent griber chancen i USA

0
2082

21-årige Freja Magnussen fra Vallensbæk jagter både fodbolddrømmen i USA og færdiggør sin bachelor i ‘criminal justice’ på The University of Houston-Victoria i Texas. Her er hun den første dansker, der spiller på deres hold nogensinde.

Af Charlotte Stentebjerg

Freja Magnussen er fløjet over Atlanterhavet for at prøve lykken i Victoria, Texas. Her bruger hun sin daglige gang på The University of Houston-Victoria, hvor hun også er målmand på universitetets fodboldhold UHV.

Til www.fodboldforpiger.dk siger hun:

“I første omgang var min ambition med mit ophold at højne mit fodboldmæssige niveau og få en kæmpe oplevelse oveni. Og så kan jeg selvfølgelig få trænet mit engelsk.”

I første omgang var Freja Magnussen dog uheldig at havne på en skole, hvis fodboldhold havde et lavere niveau, end hun havde regnet med, og planen var derfor, at hun skulle rejse hjem efter det første år.

“Jeg indså, at jeg ikke rigtig ville få noget sportligt ud af det.”

Men så fik hun et tilbud fra The University of Houston-Victoria, og besluttede sig for at blive alligevel.

Til den amerikanske side www.Crossroadstoday.com fortæller hun, at hun hovedsagligt valgte universitetet for at færdiggøre sin bachelor i ‘criminal justice’, men at hendes spillererfaring selvfølgelig også havde en indflydelse.

“Det vigtigste er selvfølgelig fodboldniveauet, men det hjælper rigtig meget, at der er andre som én selv (udvekslingsstuderende red.), man kan snakke om ens oplevelser med.”

Magnussen er den første dansker, der nogensinde spiller for universitets fodboldhold. Universitet er kendt for at hente talenter ind fra forskellige dele af USA og andre steder i verden.

“Det betyder rigtig meget for mig. Jeg er den første dansker nogensinde, og det er fedt at være her og repræsentere mit hold.”